icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

joannita
20. okt 2020

@jesienka22 neviem no, nas maly bude mat 2 a pol roka a keby som mu zacala teraz vysvetlovat, ze niesme jeho bio rodicia, vobec by nechapal o com hovorim. Podla mojho nazoru zas netreba zatazovat prilis male detske hlavky tymto. Ok od 3 rokov treba zacat zabrdat do tej temy, ale skor? To je len na zmatok v malej hlavicke....

jesienka22
20. okt 2020

@joannita naco by bolo skolke sudne rozhodnutie?

jesienka22
20. okt 2020

@joannita myslim si, ze ked rodic dieta s tym oboznamuje dieta cim skor, je to hlavne benefit pre rodica. Dieta tomu nerozumie, ale rodic si to "nacvici", aby to znelo "normalne", kym to dieta zacne chapat.

tanuska28
21. okt 2020

@rebekarebekova dakujem, ano uz som rozhodnuta odvolat sa. Neviem či pri odvolaní to preberie ten isty kurátor a sudca ? Nedokazem si ho striedat v starostlivosti pol roka - rok, ved to je choré

tanuska28
21. okt 2020

@jesienka22 nepovedali priamo, že nevytýčia. V rozhodnutí je, že súd trvá na tom aby bol postup osvojitelnosti a potom osvojenie bez pestúnstva. To ale znamená, že teda súd pestunstva nebude...

ereska
21. okt 2020

@very_sad 2 potraty umelé oplodnenia ďalších 6 vkladov embryjok 2 x to vyšlo no opäť ďalšie potraty povedali sme si dosť a dali žiadosť na adopciu no medzi tým ako sme čakali a každý druhý mesiac volali ako sa to posúva som otehotnela prirodzene no od tiekla mi voda v 14 TT a potom som nejakým zázrakom otehotnela hneď po tej pauze po čistení takže o tri mesiace to vyšlo no 8-9 TT prestalo bit srdiečko tak sme už len volali ako to ide predtým nás párkrát oslovili s poloromskym dieťatkom no my sme chceli a mali v požiadavkách biele zdravé miminko do 1 roka a minulý týždeň to prišlo mame pre vás miminko všetko išlo rýchlo na ďalší deň návšteva tento týždeň podali na súd boli sa bábätkom a včera nám volali ze štvrtok by mali byť papiere a môžme si prísť pre rozhodnutie aby bolo hneď právoplatne a išli pre malého tak sa už tešíme na zajtra 😍😘

joannita
21. okt 2020

@jesienka22 netusim naco by bolo skolke sudne rozhodnutie, dotycna pisala ze ma dat rozhodnutie do skolky (alebo nieco v tom zmysle) ja som nikdy dieta do skokllky nedavala.....len som reagovala co by som urobila ak by ho bolo potrebne naozaj predlozit.

joannita
21. okt 2020

@jesienka22 jasne ved kazdy ako je mu lepsie.... 😉

tanuska28
21. okt 2020

Baby ja som pisala kuratorovi, že co mame robit ked pri navrhu neodkladko+ pestunstvo 2v1 nam napisali ze sud chce postupovat osvojitelnost a osvojenie...pisala som mu ze kedy sa ide riesit tá bio mama..sudna asistentka mi povedala ze ju idu vypocuvat do basy aj ked sa 6 mesiacov neozvala. A kurator napisal že si mame podat navrh na pestunstvo teda. Akoze my sme ho uz podavali...pritom neodkladku.a mame zase??? Ja v tom mam gulaš

jesienka22
21. okt 2020

@tanuska28 No ak sa toto stane trendom na sudoch, tak chudata deti. Dostanu sa do rodiny v 2 rokoch. :( Ja by som poziadala kuratorku, aby vam dala vyjadrenie, ze je v zaujme dietata, aby islo hned do pestunstva namiesto cakania na predosvojitelsku neviemkedy a dajte odvolanie. Sud podla mna prekracuje svoju pravomoc, ale isla by som s tym asi za pravnikom.

jesienka22
21. okt 2020

@tanuska28 Citam, co si pisala kuratorovi. Podla mna ta nepochopila. Isla by som tam osobne, alebo aspon volala.

tanuska28
21. okt 2020

@jesienka22 už som aj volala vyššej sudnej uradnicke, vyššie je uz len sudkyna. Uradnicka , ktora ma vystudovanu pravnicku VŠ a ma tento spis mi povedala ze preco ho nechcem osvojit..ja že ked nie je osvojitelny tak ako??? Ze prave preto podavam pestunsku...a ona nato že mam podat predsvojielsku...a ja zase ze ved nie je osvojitelny. A ona ze ano to je pravda, ze tak mam počkat ked bude. A ja zase, ze chcem proste len pestunstvo. Ze preco mi ho nedaju ked mam podanu žiadosť. Ona nato že ked mi nevadi ze ked bude v pestunstvo vezme mi ho niekto z poradovnika ze tak nech robim.ako chcem...chce sa mi smiat a plakat zaroven. Oni nevedia čo robia. Proste zavrhli len tak pestunsku žiadosť

tanuska28
21. okt 2020

Ešte 1 otazka prosim vás. Možem podať navrh na pestunstvo aj do ineho mesta odkial pochadza dieťa? Napr.do jeho krajskeho mesta BB, alebo nášho do Bratislavy ? Nevie niekto prosim vás ?
Mám pocit,že tu sa dozviem vždy viac ako na akomkolvek úrade.

hariet
21. okt 2020

@tanuska28 ach paneboze, toto je ciste zufalstvo🙁🙁🙁 je mi z toho nanic a je mi to luto, ze nemate stastie na kompetentnych ludi, tu treba len bojovat, nedat sa a nevzdavat sa kvoli malemu. Ich to neboli, ze dieta je zmatene a vy psychicky uz pomaly na dne, nevidim tam snahu ani nastudovat si problematiku ked uz to maju na stole. My ked sme chceli komunikovat s kuratorkou tak nam len odkazala, ze na to nevidi dovod🤯🙈 fakt nechcem zovseobecnovat, ale to co za ludia su na tychto poziciach? Ci uz to robia tak dlho, ze tie deti su pre nich len cisla do statistik? Ach jaj...

tanuska28
21. okt 2020

@hariet presne tak...tiež mam pocit, že su to pre nich len čisla..no nech uz to beru ako chcu ale musia vedieť zakladne pojmy. Preto rozmyslam, ci mozem podat na iny sud pestunstvo. Ešte ani 1 uradnik ci sudca mi v tomto meste kde podavame nepodali relevantne odpovede. Oni nevedia co je pestunstvo, predsvojitelska atd.

joannita
21. okt 2020

@tanuska28 navrh na osvojenie treba podat podat na sud v meste, kde sa dieta zdrziava. Resp. Kde sa narodilo (niekedy vyzaduju jedno a inokedy druhe, aj ked v zakone je ze tam, kde sa dieta zdrziava)
Pri pestunstve to bude predpokladam rovnako. Ked podas na iny sud, len to cele zdrzis, nakolko spis budu posielat na ten "spravny" sud

joannita
21. okt 2020

@tanuska28 volala si tej pravnicke?

tanuska28
21. okt 2020

@joannita zdrziava sa v inom meste ako sme podali. Podavali sme kde sa narodilo to nam radili v DD. To bola chyba. Nedovolala som sa zatial pravnicke

joannita
21. okt 2020

@tanuska28 v com to bola chyba?

berginkan
21. okt 2020

@joannita tak uz som to tu pisala ze nam to odporucili na priprave. Aj pani psychologicka. Chape viac ako si myslis a ziadny choas to nerobi. Ale o tom vas asi neoboznamili. Kazdopadne v troch uz urcite, neskor sa neodporuca. Nie ako kedysi pomali v puberte. Detsky mozog je uzasny

berginkan
21. okt 2020

@joannita
@tanuska28 my sme podali v mieste kde sa zdrziava a prehodili to tam odkial je. Potom zase naspat. Teraz trvame na mieste odkial je. Uplne zbytocne a prekrutene cele

tecko28
21. okt 2020

@tanuska28
@joannita podla mna aj co tu sledujem, co Urad/kraj to ine praktiky. Nasa mala narodena v NZ v CDR-ku Komarno, my sme z Nitry. Sud od prveho po posledny v NZ ked sme sa pytali na prelozenie spisu pozreali na nas akoby sme z Marsu padli a sudkyna povedala, ze ona si to cele "dotiahne" Neodporucali nam ani zmenit malej trvale bydlisko, ze si to mame doriesit az po osvojeni.

tanuska28
21. okt 2020

@joannita chyba v tom že nam vraveli ze v meste kde sa narodil neschvaluju neodkladko. V meste kde sa zdrziava schvaluju. Mali sme to risknut. Ale nechcela som to natahovat a dufala som ze kedze maly zo stresu pri striedani bud u nas alebo profi prve dni až hnačkuje bude to dovod dost na to aby nam to schvalili.

jesienka22
21. okt 2020

@tanuska28 Hrozne to je. Podla mna vam vydali nezakonne rozhodnutie. Tie uvadzane dovody su uz ozaj na Markizu. :( Otazka je, kto vam pomoze, (a asi aj vsetkym ostatnym, ktori sa dostanu "do ruk" tohto sudu). Zacala by som pravnickou a kuratorkou. Isla by som sa poradit aj na Upsvar do BA, aj do Usmevu, Navratu. Toto nie je standardne zamietnutie neodkladka (na co ma sud tak trochu lubovolu).

joannita
21. okt 2020

@berginkan mozno nam to hovorili, ale pripravu sme mali pred 6 rokmi a uz si to fakt nepamatam. Ja ale urcite nezacnem skor ako v 3 rokoch, skor to nepovazujem za dolezite. Aj ked to niekomu pride mozno zvlastne, ale tak to citim.

tanuska28
21. okt 2020

@jesienka22 vdaka za rady. Prave kurator vsak zamietol neodkladko. On mi povedal ze on navrhuje sudu ci schvalit ci nie. Tak to aj dopadlo..

jesienka22
21. okt 2020

@tanuska28 dovod?

tanuska28
21. okt 2020

@jesienka22 dieta nie je ohrozene na zivote a ma starostlivost....

jesienka22
21. okt 2020

@tanuska28 pozvala by som ho na "vracanie dietata" po hostovskom pobyte :(

A na to odovodnenie rozhodnutia sudu hovori nieco? Co vam radi urobit teraz v zaujme dietata, (ktory ma zastavat)?

sticker
tanuska28
21. okt 2020

@jesienka22 sud podla neho konal spravne a mame podat zase pestunstvo. To vsak zase sud nechce a mame čakat na osvojitelnosť