Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Dobry vecer mam otazocku myslite si ze ak sme s manzelom romovia tak by bol problem aby nam dali dieta? O vlastne sa pokusame uz par rokov presli sme si umelym oplodnenim Atd to by bolo
Na dlho snad mozno raz sa dockame
kazdopadne sme sa rozhodli pre adopciu romskeho ideal polo romskeho dietata som z Trebisova cize kosicky kraj ako dlho sa caka cca na dieta v tomto kraji na romske - polo romske 0-12 mesiacov cize malicke 🙂
Sme slusny pracujuci romovia ziadna osada alebo nieco podobne
No nemame vzdelanie neviem ci by v tom nebol problem nahodov? Mame ukonecne len stredoskolske.
@prejac Nie je v tom ani najmenší problém,
naopak rómski žiadatelia sú -svojim spôsobom- žiadaní, vítaní a aj veľmi potrební.
Aj preto, že prijaté dieťatko sa v budúcnosti nemusí konfrontovať s identitou aj v tejto oblasti (samozrejme, bude sa konfrontovať aj s inými oblasťami), ale má to aj mnoho ďalších výhod.
Žiadna podmienka na istý typ vzdelania v zákone nie je.
Takže ani v dosiahnutom vzdelaní nie je prekážka,
stačí len prejsť osobnostnými testami a počkať v poradovníku na to svoje dieťatko
(rómske/polorómske-s kratšou dobou čakania, ako dieťatko majority).
@fatma1 domov sme si ho vzali keď mal necelých 6 mesiacov, dovtedy bol u profimamy, ktorá predtym bola zdravotná sestra, čo bolo super, pretože ona vedela, čo a ako, nebála sa toho....sama mi vravela, že zo začiatku neverila, že to prežije🙏. Ale je to bojovník veľký a síce sme chodili po vyšetreniach a tiež sme si teda neboli istí, či sa rozhýbe a posadi atď, ale zatiaľ všetko dopadlo dobre, už aj rozprava, je bystry, vtipný ,veľmi neposedny a tvrdohlavý, ale strašne zlate deculo❤. Sme zamilovaní a práve nedávno už bol aj posledný adopcny súd. My sme mali v požiadavkách, že max. ľahké zdravotné problémy, ale keď už bol malý u nás doma, vedeli sme, že aj keby mu bolo niečo vážne, nevzdame sa ho, že je proste náš a hotovo. Mňa skôr trápilo zo začiatku, že bol taký nemojkavy, nechcel moc dotyky a podobne, no ale to sa časom tiež zmenilo🙏🌞, mojkosi sa, stále je na nas nalepený, pri zaspávani ho musím objimat. Uvidíme, čo bude ďalej, ale zatiaľ 🍀🍀🍀.
@fatma1 nasa mala sa narodila cca 34-35tt,2100g ,drogy jej našli v tele po narodeni ,aj pervitin.Abstinenčny syndrom nemala.Teraz je z nej 4 rocna slecna ,vyzera vsetko v poriadku.🙃
@fatma1 Bobath je také hravé cvičenie s deťmi. Dieťatko pri tom neplace ako pri Vojtovej lebo všetko robíš s nim v rámci "hry".
Malý ma teraz už tri a pol roka.
Také dieťatko, aké popisuje by som si zobrala hneď. Ale rozumiem Tvojim pochybnostiam. My sme tiež na začiatku váhali hlavne kvôli tým drogám. Naš malý mal aj abstinencny syndróm. Trvalo cca týždeň, kým sa z neho dostal.
@djura krasna fotka plna lasky🥰
Ahojte Da sa poziadat o adopciu teda vyplnit formular Online alebo vytlacit aspon formular na adopciu online ..??
@prejac zavolaj/napíš na upsvar, pod ktorý spadáte a všetko potrebné Ti vysvetlia/pošlú mailom. Žiadosť- dotazník. K tomu budeš prikladať potvrdenia o zdravotnom stave, prijme, sobášny list.. všetko Ti vysvetlia, čo treba. Následne potom dokumenty na upsvar doručíš osobne/poštou..
@kattyb neda sa vypis ziadat aj postou?
@jesienka22 nie iba osobne alebo elektronicky🥺
@fatma1 ahoj, vies co, to ako vam to psycholog povedal mi pride ako standardny postup, ze Ti v podstate nepovie nic nove, ani dobre ani zle a ani ti to nepomoze sa rozhodnut, ze to je proste 50 na 50. Oni proste nechavaju tie rozhodnutia uplne na nas, takze o jeho vyjadrenie by som sa velmi neopierala v rozhodnuti. A je to aj pravda samozrejme, ze s istotou nevie nik a uz vobec nie nejaky psycholog z CDR.
Jasne ze nezavidime, ked sa niektoremu kraju dari rychlo, ja osobne vam to zelam a teda zavidim ano, ale v dobrom.
Aj napriek tomu mi to ale (tento system) pride nespravodlivy. Ze pary napriklad zo ziliny, ale uz aj z Ba cakaju na dieta 7 - 10 rokov a z Tt len napriklad rok. Nemala by byt diskriminacia na zaklade bydliska. Mal by byt jeden register. To len taka moja skromna uvaha, pretoze stale tomu nerozumiem, ako su mozne tak obrovske rozdiely 😐🤷♀️