Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Dievcata, taka matematicka vec..len na overenie..na matersku som nastupila 25.1.2021..tak teda 28×7=196..ukoncenie materskej 9.8.2021..nastup do prace od 10.8.21..dobre to pocitam?..potrebujem oznamit zamestnavatelovi nástup..a nechcem sa pomylit..je to ok?..dakujem..
Ahojte, odkial ste prosim mali "povodny" rodny list. My sme ho pri prvej dostali od DD tusim, urcite sme ho neboli pytat na matrike. Pri druhej mi rodny list odmietla kuratorka vydat, ze si ho mam ist vybavit na matrike. Ide o RL s povodnym menom.
@berginkan nam napriklad povedali nedavno v BA, ze zmenu poziadaviek pri aktualizacii
@jesienka22 vies co ja fakt uz neviem. ja tiez hovorim o ba
@jesienka22 ahoj RL v DED, pri preberani dieťaťa.
@jesienka22 aj my v oboch prípadoch v ded. A nedávno prebehol súd o určenie mena (nemala žiadne) a nový RL mi dala kolízna na Svoradovej
@jesienka22 ahoj, prosim Ta a keď nas zaradia do zoznamu cakatelov na romske dievcatko do 2 rokov o mesiac v Bratislave kolko približne budeme čakať? Ďakujem 😘
@very_sad ja som tiez prezivala neistotu ked sa nam blizil cas mozneho telefonatu, ze maju pre nas babo. Snazili sme sa o dieta podobne 11 rokov. Clovek si kladie mnozstvo otazok, pretoze je to vsetko jedna velka neznama. Tiez som sa stale pytala muza, ci to vobec zvladneme. Milion pochybnosti a ked to naozaj prislo, tak nebolo co riesit. Hned sme nabehli. Este sme maleho ani nevideli a uz sme mali ten picit, ze je to on. Ze ked nie teraz, tak uz kedy. Obrovska zmena do zivota to bola. To ano. Ale ani raz sme neolutovali a kazdy vecer ked sa zastavime, tak si tak navzajom hovorime ako zasneme nad tym vsetkym, nad malym, ze ho vobec mame. Bude unava, ale vela noveho a krasneho, co ste dovtedy nepoznali. Takze vyckajte, zotrvajte a ked to pride, budete uz vediet, co treba robit. Pojde to samo.
@ereska davala som s navrhom na osvojenie vsetko nanovo. Sobasny list, vypis z registra pre oboch, zdravotny stav my aj dieta, doklad o prijme u oboch, list vlastnictva, myslim aj kopiu rodneho listu dietata som dala pre istotu a myslim aj kopiu, ze sme boli zaradeny do zoznamu cakatelov (to asi nebolo treba).
@nikoleta177 baby tu pisali ze cca do 2 rokov cakali teraz v Ba na romske dieta.... Na dievca sa dlhsie caka este
@evkasus prosim ta, ku navrhu na osvojenie TREBA aj potvrdenie o zdravotnom stave dietata? Pise pediater? A co tam vlastne napise? Zoznam ambulancii, kde je dieta monitorovane?
@milionar SP ma na nete pekne tabulky s trvanim a ukoncenim materskej. 🙂
@rebekarebekova dakujem ti..nasla som to..pomohlo..
@rebekarebekova Ano pediater nam to vystavil. Uplne jednoduche v zmysle, ze dieta je zdrave a rodicia navstevuju poradnu alebo tak. Ak je tam nejaka zvlastnost tak moze spomenut. My sme tam mali 2 vety.
@evkasus vdaka. Ale nerozumiem popravde aky to ma vplyv na adopciu. Chapes.. ci uz je dieta zdrave, alebo chore.
@evkasus aby sme sa chapali, my sme uz na pestu sude doniesli lekarske spravy a porozpravali sudcovi.
Len uz vidim ako bude pedina MEDITOVAT co tam ma zase napisat. 😂🤪🙈
@rebekarebekova nech napise to iste, co predtym.

@tulinka85 mozes zmenit kedy chces