icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

kikuska_wedge
12. júl 2021

Dnes som volala do BA a zatial sme sa nikam nepohli. Tieto posledne mesiace to nejak stoji. A tak som dufala, ze sa k bliziacim 40 narodkam dockam jedineho darceku, ktory si prajem. Ale tak si vravim, ze si zatial a detvakmi uzijeme leto. Ani do letneho tabora nechceli ist, lebo vraj s maminkou je lepsie.

very_sad
12. júl 2021

@tulinka85 a my 4 roky v trenčianskom kraji už čakáme a tipujem, že asi rok možno menej ešte budeme, takže trnavský kraj je natom úplne že mega krátko oproti iným čakacim dobam.

kattyb
13. júl 2021

@djura my mame neodkladne od 17.5 a minuly tyzden nam prislo predvolanie na sud na 22.9

evadek
13. júl 2021

dievcata, sice to nie je pre nas aktualne zatial, ale stalo sa vam, ze medzi dietatom a vami nic neprebehlo? Ze ste si zobrali mozno az druhe, tretie dieta? Ako ste to oznamili?

djura
13. júl 2021

@kattyb sud z akeho mesta prosim?

berginkan
13. júl 2021

ved ale ona je trnavsky kraj. ved to vieme ze tam sa necaka skoro vobec

berginkan
13. júl 2021

@evadek ako myslis? po interakciach? ci este pri spise?

berginkan
13. júl 2021

@djura ja ti nepomozem, my dme mali ado. ale vraj je to velmi rozne a podla mna teraz su aj dovolenky

evadek
13. júl 2021

@berginkan ked ti zavolaju,ze maju dieta na adopciu a ty si ho ides pozriet

joannita
13. júl 2021

@evadek jasne ze stalo, ved laska nieje na povel. Medzi mnou a nasim synom prebehol prvy zachvev lasky az 2 tyzdne potom, co sme ho mali doma. Tym nechcem povedat ze sa mi predtym nepacil, bol zlatucky, mojkala som ho, ale nebolo "to tam"
Po 2 tyzdnoch doma to prislo ako blesk z jasneho neba a stale rastlo, az ho lubim tak velmi, ze viac sa uz ani neda 😉
Zalezi aky si typ cloveka, ja som asi az prislis racionalna...

joannita
13. júl 2021

@evadek a ano, vzali sme az tretie dieta ktore nam ponukli, ale dovod bol iny. Zial matky tych deticiek boli narkomanky a alkoholicky a na to sme si netrufli....

evadek
13. júl 2021

@joannita dakujem ti 🙂 Ako si to zhodnotila uradnickam? Ze preco nie? Neriesili to?

berginkan
13. júl 2021

@evadek nie neriesia to. a predne ako pise joanita. nemozes cakat ze z nejakeho telefonatu alebo kusu fotky sa zalubis. u nas tiez az druha interakcia a my sme mali aj videa. my tiez sme nechali dve predtym inym. dovody tiez ine. a nepojdes ani na koniec poradovnik ani nebudes na ciernej listine neboj

berginkan
13. júl 2021

@evadek a povedali sme to normalne pravdu ako bolo

evadek
13. júl 2021

@berginkan Ďakujem. Takže byť úprimní a nestresovať sa 🙂

very_sad
13. júl 2021

@joannita a keď sa môžem spýtať, išli ste do interakci aj napriek tvojim pocitom, resp "nepocitom"? Neviem, nezažila som ešte, tak sa pýtam, keď pri prvom stretnutí "nič neprebehlo" dali ste tomu šancu aj napriek tomu? Prepáč ak je to moc osobne, ale zaujíma ma to, ďakujem.

marcelarefat
13. júl 2021

@evadek ahoj, aj mne bolo ponúknuté pred malým dievčatko ktoré som musela odmietnuť. Matke aj malinkej zistili stopy drog v moči. Normálne som tiež povedala,že na to sa ja necítim,že mám z toho obavu. Nič sa nedialo, úradníčka mi povedala,že to samozrejme akceptujú. A behom 3 mesiacov mi ponúkli moje zlatíčko. Bola som pozrieť spis, bola tam akurát prepúšťacia správa v ktorej som sa dozvedela,že je zdravý a ukázali mi jednu foto ktorá mi nič nehovorila lebo bola vytlačená z počítača,teda skopírovana, Ale išla som do interakcie a poviem ti pravdu hneď by som si ho bola vzala domov keby to bolo možné, Vedela som,že je to moje dieťa, dokonca potom keď už bol behom týždňa doma som mala pocity,že veď to ja som ho porodila. A stále to tak akosi vnímam aj keď malému začínam hovoriť, že v brušku ho musela mať iná teta a potom som si po neho ja prisla

evadek
14. júl 2021

@marcelarefat Ďakujem. Mne bolo vcera ponuknute dieta, chlapcek. ALE je tu ten probelm, co spominas aj ty. Mama bola zavisla, sice je polahcujuce, ze bola este mladucka. ALE.... Takze suhlasila som s interakciou. A uvidim, co bude dalej. Mam velmi zmiesane pocity. Takze ked poviem po interakcii nie, ci teda skor prva nasteva DD, nebude to mat nejaky zly dopad na dalsie pokracovanie? Inak maly je rozkosny, par tyzdnovy....No obava tu je...

marcelarefat
14. júl 2021

@evadek plne ta chápem, skús sa porozprávať s lekárom, na všetko sa ho popytaj.

evadek
14. júl 2021

@marcelarefat to urcite planujem. Bojim sa,ze cim viac budem venovat dietatku pozornost a nevyjde to, budem sklamana. Lebo je rozkosny. Ale zas nechcem nic zanedbat. Mozno sa skusim aj poradit s niekym kto sa tomuto venuje. je to hrozne , ze deticky maju aj takyto hrozny nastup do zivota :(

berginkan
14. júl 2021

@evadek kde ste robili pripravu? lebo navrat v tomto dost fici. ak je moznost lekar tak urcite. a neries nieco co nie je. najhorsie nasledky su z fajcenia a alkoholu. ak brala pervitin napr tak ten nastastie nestihne tak nicit. prekvapive ale je to tak. nie vsetky deti maju z toho nasledky. opat na zvazenie lekarom. vedia o nej aspon nieco? treba sa pytat a zistit co najviac tam a teraz nad tym nerozmyslaj velmi

evadek
14. júl 2021

@berginkan upsvar. Poznaju mamu lebo bola vychovavana starymi rodicmi. Takze poznaju ju a vedeli mi povedat o nej vsetko. Proste v puberte prisla zla partia. Je to zvlastne, ze viac znici telo alkohol a nikotin. Brala pervitin a extazu. Ok. BVudem riesit dalej cez profi mamu a mudr. Ďakujem 🙂

marcelarefat
14. júl 2021

@evadek držím silno palce

evadek
14. júl 2021

@marcelarefat Ďakujem. Uvidíme, každopádne priateľ chce dievčatko ( lebo ja som stale rozpravala len o dievcatku a v okoli mame len dievatka ) a ak to nezmeni ano fotka a prva nasteva nebudem ho do nicoho tlacit. Musime mat v tom obaja jasno.

marcelarefat
14. júl 2021

@evadek na dievčatko som bola aj ja nastavená a vidíš mám doma malého šintra 🤣 ktorého by som za nič na svete nemenila.

joannita
14. júl 2021

@berginkan no neviem, nasa bio "len" fajcila a traja lekari ma ubezpecovali, ze z fajcenia maloledy bybaju nasledky. Maly ma 3 roky a je ok. Tiez mam kamosky co fajcili (strasne podla mna) a ich deti v puberte su uplne zdrave....
Ja osobne som sa tiez zlakla drog led nam ponukali prve 2 deti, lebo tam lekari dvihali varovny prst. Samozrejme, ale ani tam nemisi mat masledky dieta... Nieje to pravidlo

joannita
14. júl 2021

@evadek je to tazke rozhodnutie, mas maly mal podozrenie ma istu chorobu, ktoru mala jeho matka, museli sme sa vsak rozhodnut. Preberala som to s vela lekarmi, ale sli sme nakonoec do toho. Vlastne az 2 mesiace co sme ho mali doma sme mohli ist na testy krvi aby sme potvrdili/vyvratili diagnozu, ale nastastie pri narodeni mal zle vysledky len z matkinej placenty, on bol zdravy.
Pamatam ze to bolo velmi tazke rozhodnutie a vela som o tom studovala a pytala sa....

berginkan
14. júl 2021

@joannita velmi zvlastne, pretoze aj hocijaku literaturu ked otvoris, tak fajcenie a alkohol je uplne top. samozrejme nie ak si niekdto picha heroin atd. a jasne, ze sa nemozeme opierat o nase skusenosti. my mame kamosku co ma dieta po matke, ktora fajcila marisku nonstop. ma 7 a zatial nic

very_sad
14. júl 2021

Ahojte, dnes som volala trenčiansky kraj, aktuálne sme na čísle 10, čakáme 4 roky. Teta bola milá, chvíľu sme sa rozprávali, už všetci pred nami majú také isté podmienky ako my, novorodenec, biely, drobné zdravotné problémy nevadia, jedny chcú vyslovene iba dievča a jedny tuším staršie. Povedala, že ešte možno rok, možno menej, ale doteraz že iba xlapci vsetko boli. Dokonca tento týždeň mali chlapca, novorodenec, mali šťastie tí pred nami.

joannita
14. júl 2021

@berginkan tak to neviem, az tak dopodrobna som to fajcenie nestudovala, ale fakt poznam dost vela bab co hulili v tehu a uplne vsetky do jednej maju zdrave deti, niektore uz dospele....