Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@very_sad Ja som potrebovala vykryt hostovsky pobyt, kedze dovolenka nestacila a aj som potrebovala podokoncovat nejake projekty. Pracovala som na ciastocny uvazok home office. Dalo sa, ale bolo to len z nudze a len par tyzdnov. Dobrovolne by som si to nevybrala, lebo to bolo velmi narocne obdobie. Ale zavisi aj od dietata. Male babatka vacsinou vela prespia.
@very_sad ja by som tiez nestriedala ludi
@very_sad realna je podla mna ta hodinka denne, ak je tam moznost, aby bol vtedy s dietatom tato.
ahojte, rada by som sa opytala - buduci tyzden koncime pripravu, mali by nas oboznamit s tou zaverecnou spravou. kolko potom trva, nez nas zaradia do poradovnika? dakujem
@janetinka27 par tyzdnov
@janetinka27 my sme z poslednej pripravy s cerstvo napisanou spravou od psychologicky isli priamo za tetami na kuratelu a boli sme zaradeni este v ten den
@janetinka27 u nás 3-4týždne..
@tecko28 my máme teraz tiež druhú aktualizáciu a musím povedať, že som dosť sklamaná. Keď sme začínali s prípravou pred 4 mi rokmi, mali sme veľmi milu pani, pred dvomi rokmi ďalšia pani tiež super a teraz úprimne, po prvých 10 minútach som mala chuť zdvihnúť sa a odísť, total nesympaticka, divná pani, aj manžel mal ten istý pocit....pôsobila totálne neprofesionálne, trepala niečo v tom zmysle, že dieťa nám môžu dat aj zo dňa na deň, a ja si v duchu hovorím, že ona asi nemá ani šajnu ako to chodí. Však najskôr treba neodkladne opatrenie, najlepšie 2 v 1 a ak pôjde všetko po masle, tak cca do týždňa, 10 dní nám dajú bejby, to som spomenula ten úplne ideálny prípad, priamo z pôrodnice. Ale povedzme si pravdu, realita je úplne iná, môže nastať hostovsky a veľa situácii. Ja mam normálne pocit, že viem o tejto problematike viacej než ona.... Úprimne, dosť ma to "znechutilo" cakame 4 roky 3 mesiace a ona trepne že mozeme aj šesť rokov.. Hovorím jej, sme 7 v poradi a ona aha, tak to môže byť aj za 2 mesiace. Hovorím, totalne nepripravena, neprofesionálna. A ako bodka toho vsetkeho, bol tam cudzí chlap, že ona ho zaúča. Úprimne, dosť ma to vytočilo, nikto sa nás na nič nepýtal, že či s tým súhlasíme aby tam bol, preberáme tam veľmi súkromné veci, mam co robiť s tým hovoriť to žene a navyše ešte aj nejakému chlapovi? Hovorím, cele zle. Potrebovala som to zo seba dostať a zároven sa spýtať, či aj vy máte takéto zlé skúsenosti z aktualizácie.
@very_sad my sme mali do 24h od telefonatu 🙂, hostovsky do neodkladka
@very_sad ja na jej obranu doplnim, ze okresne urady nemaju info o tom, kolki ste v poradi. Taktiez ani velke skusenosti so zverovanim. To vsetko ide cez krajsky urad. Oni nastupuju az od zverenia sudom. Takze podavaju len vseobecne a sprostredkovane info.
Žienky, ak máte čas, prečítajte si... ako veľmi smutné je to, že aj toto sa stáva, škoda, že tá pani natrafila na takýto prístup z DeD, mohla pomôcť ktovie koľkým deťom... hoci stačilo by aj, keby pomohla tomuto jednému...
https://spokojnamama.sk/profesionalny-rodic-sku...
@very_sad bohužiaľ s týmito psychológmi na úradoch je niekedy problém. Nechcem všetkých hádzať do jedného vreca, ale kým prvý krát sme mali super psychológa, s ktorým sa dalo úplne o všetkom diskutovať o otvorene hovoriť po jeho odchode sme pri aktualizácii dostali jednu veľmi nesympatickú psychologičku, ktorej vadilo na nás všetko, nevedeli sme sa s ňou zhodnúť na ničom, nebola ochotná akceptovať naše názory na život a iné veci ohľadom starostlivosti o deti, proste nedal sa s ňou viesť žiaden rozumný dialóg. Mne osobne to celé sprotivila, hlavne keď človek už v živote kadečím preskákal.
@tulipan43 aj za nas uplna strata casu....papiere (rozumej 150 otazkove testy) vytlacene na papieroch z roku pana; na nic nas nepripravila. hned na uvod nas ubezpecovala, ze nemame byt v strese... my vyvaleni, ze preco by sme mali byt, ved je to predsa priprava a my sa tesime. potom sme to brali ako povinnu jazdu🤫 podotykam, ze to bolo na UPSVARe, nie v neziskovke. mame ale naj dievcatko, napisala dobry posudok🙏
@miriam439 Mám deti osvojené a zároveň pracujem ako profesionálny rodič. Tento príbeh je takmer bežný. Ja by som nikdy nedokázala vziať si domov takto vážne choré dieťa... Vždy som mala doma iba deti do 3 rokov. No často sa stane, že nie sú úplne v poriadku. Majú traumy a ja som si už veľakrát poplakala, že už nemôžem.
Ale na druhej strane túto prácu mám rada. 😊
Ale je aj pravda, že každý profi. rodič sa môže kedykoľvek obrátiť na DeD, ale je aj pravda, že väčšinou nás len odbijú, že musíme vydržať!
A naozaj minimálna podpora. A psychologičky v DeD často ani nevedia ako sa drží bábo. Poznajú iba tabuľky a žiadny osobný prístup.
ten pribeh je smutny, tiez som si spomenula na psychologicku z Ded s ktorym mame skusenost my..mlada baba, co sotva vysla zo skoly, absolutne bez empatie a doteraz netusim, preco si vybrala tuto pracu.
@dia6 My sme sa v DeD stretli s dobrou podporou, či od psychologičky a ešte viac od sociálnej pracovníčky. Profi mama, čo mala rok "naše" dieťa, tiež super žienka, dodnes sme v osobnom kontakte.
No v tomto DeD nastali potom zmeny vo vedení - a obrat o 180 st. - mám z viacerých zdrojov, že je to tam teraz na nevydržanie - odišli / museli odísť schopní ľudia a tí, čo sú tam teraz - no bieda - k profi rodičom sa tiež správajú veľmi zle, všetko to ide dolu vodou... škoda no, v takomto prostredí sa zle pracuje zamestnancom a zle žije detičkám...

@tecko28 ale to potom musel byť niekto s dieťatkom namiesto teba na tie 4 hodiny, či? Alebo máš na mysli staršie a potom jasle?