icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

miriamkaaaa
26. apr 2022

@tarrra gratulejem💐 je zlatucka🤩😊

sentoza
26. apr 2022

@tarrra krásna slečna, veľa šťastia vám prajem

tarrra
26. apr 2022

@sentoza ďakujem dievčatá,je to zlatíčko❤️

ja1986
26. apr 2022

@tarrra krásne dievčatko ❤️ aký ste kraj?

tarrra
26. apr 2022

@ja1986 ďakujem,ZA ale ona je medzikrajova

tulinka85
26. apr 2022

@tarrra krásne dievčatko, aj my máme adoptovanu Vikinku , ale ta je už 5 ročná. Prajem veľa radosti a spokojnosti.

tarrra
26. apr 2022

@tulinka85 ďakujem🙂my už máme dvoch súrodencov ,už majú 10 a 12 a ešte sme sa rozhodli pre tretie🙂

miriam439
26. apr 2022

@tarrra A idete do osvojenia či pestúnsku?
Inak, pozerala som si váš profil a normálne som mala najprv pocit, že to 10 ročné dievčatko je vaša bio dcérka, tak sa mi na vás podobá... iba potom som našla, že ju máte z DeD aj s jej bračekom.
A táto malá je tiež krásna okaňa aj s tými jej bacuľatými líčkami krásnymi.

sticker
tarrra
27. apr 2022

@miriam439 osvojenie❤️ďakujem si zlatá

very_sad
27. apr 2022

Ahojte, co si myslite o tom, že v moči babetka sa nasiel metamfetamin? Máte skúsenosti? Dakujem

miriam439
27. apr 2022

@very_sad
Myslíte, že po narodení to zistili u novorodenca?
Ak áno, tak to znamená, že matka užívala a preniesla na dieťa. A keďže si dala pred pôrodom, je pravdepodobné, že aj počas tehotenstva to bolo u nej samozrejmé brať drogy.
Pravdepodobne to dieťatko malo pri narodení aj novorodenecky abstinenčný syndróm - aj na to sa treba opýtať.
Pýtajte sa aj na apgar skóre dieťatka aké malo.

very_sad
27. apr 2022

@miriam439 ten syndrom sa nepotvrdil, bol to utajený pôrod

wodanka
27. apr 2022

@very_sad mám skúsenosť s našim synom. Pýtaj sa, čo potrebuješ

miriam439
27. apr 2022

@very_sad
Ale to by hádam nemal byť rozdiel. Tu ide o zdravotné údaje dieťaťa, nie matky. Myslím si, že ak abstin. príznaky lekári zbadali u dieťatka, mali to zapísať do jeho zdr. dokumentácie, bez ohľadu na typ pôrodu.
Skúste sa dožadovať tejto informácie.

miriam439
27. apr 2022

@wodanka Môžem sa opýtať, akého starého máte už synčeka? Tiež by ma niečo zaujímalo, ale len v prípade, že to nie je ešte malé bábo.

kattyb
27. apr 2022

Ahojte tie čo uz máte za sebou osvojiteľský súd ,koľko ste čakali od podania návrhu do pojednávania?Ja som podávala vo februári ,zatiaľ mi neprišiel ani termín.A keď som volala sa poinformovat povedali že na osvojiteľský súd sa čaká veľmi dlho.

wodanka
27. apr 2022

@miriam439 malý má aktuálne 4,5 roka

miriam439
27. apr 2022

@wodanka Ak môžem, niekedy napíšem ss. Dobre?

wodanka
27. apr 2022

@miriam439 kľudne napíš 🙂

nikadomi
27. apr 2022

@miriam439 našej tiež našli v moči. Abstinenčné príznaky nemala. Apgar 10/10. Všetko je v poriadku - už je vyše roka u nás- tiež utajený pôrod.
@very_sad

janakjk
28. apr 2022

@kattyb 5 mesiacov sme čakali

miriam439
28. apr 2022

@nikadomi
@very_sad
Asi som sa zle vyjadrila - chcela som zdôrazniť, že AK boli abst. príznaky, mali by byť uvedené v karte, aj keď išlo o utajený pôrod a nech sa dožadujú info, či boli alebo nie.
Samozrejme, že byť nemuseli, mohla matka brať drogy len občas, v malých dávkach a mohla si dať "na posilnenie" práve pred pôrodom a preto sa to našlo u dieťatka. Ale NAS sa u neho nemusel rozvinúť - samozrejme lepšie pre dieťatko.

very_sad
28. apr 2022

@nikadomi ďakujem za tvoj post.

joannita
28. apr 2022

@kattyb my sme cakali 3/4 roka a to by sme cakali este dlhsie keby sme to tam nepopohnali cez zmameho.
My sme Ba, tu sa caka velmi dlho. Vacsinou vacsie mesta sa caka dlho.
Ale min. Tie 4 mesiace rataj kym ti vytycia termin, realne ale rataj dlhsie

santamonica
28. apr 2022

@kattyb ahoj, my sme čakali vyše rok a pol, hrozne dlho, boli sme BA3 vtedy, potom na osvojenie v DS sme od podania mali termín do 2 mesiacov. Držím palce.

bosorkabb
29. apr 2022

@kattyb celkom rýchlo. V decembri podané v máji pojednávanie.

kattyb
29. apr 2022

@bosorkabb ach keby to aj u nás chcelo byť tak rýchlo

bosorkabb
29. apr 2022

@kattyb držím palce.

nikadomi
29. apr 2022

@kattyb aj my podali koncom febr. A dnes nám prišiel termín na pojedko na koniec júna.. BA2ka

kattyb
30. apr 2022

@nikadomi ja som podávala 17.2. a ešte nič😢Levice