Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte po
Odoslani formulara vam kedy prisla odpoved ze mozte zacat z pripravou? Ako dlho ste cakali? Ja cakam uz cca 2 tyzdne
@pellka ahoj, my sme minuly rok v marci dostali papier, ze mozeme zacat s pripravou (vo februari sme zaslali ziadost a doklady). volala som hned do navratu a tam mi povedali,ze zacnu pripravu az v lete. tak som volala na urad,pripravu nam dali od aprila, ze bude trvat cca 3 mesiace. trvala nakoniec 6 mesiacov.
@janetinka27 preco az pol roka? 😒
@pellka och, no veru az pol roka, som z toho mala nervy. priprava bola sama o sebe super, nam povedali, ze temy si musime po kazdej priprave spracovat v mysli a medzi sebou. tak preto nam davali stretka kazde 2-3 tyzdne. stretko trvalo 1,5 hodiny. takze sa to natiahlo. potom napisali zaverecnu spravu, tu poslali na ustredie na krajsky urad. to trvalo tiez nejaky cas.
prve papiere sme poslali vo februari, suhlas s pripravou sme dostali v marci, priprava trvala od aprila do oktobra a zapisali nas v novembri do poradovnika
@janetinka27 a kde ste robili.. pripravu?
@pellka priamo na urade u psychologicky
@pellka my sme podávali žiadosť v januari vyrozumenie o začatí nám prišlo do 30 dní. Prípravu sme robili v n.o Úsmev ako dar a keďže oni robia len raz do roka kurz tak sme začínali v septembri a končili v decembri a od januára sme boli oficiálne zapísaný. Bolo nás 10 parov v 2 skupinách. Dokonca boli medzi nami aj z iného kraja. Momentálne cakame 3 roky KE kraj…
@sabina1996 ake boli vase poziadavky? Ak sa smiem spytat?
@pellka prvotne sme žiadali do pól roka bez ohľadu na pohlavie. Po aktualizácii sme si rozšírili ešte o dvojčatá a rodič inej národnosti(národnostne menšiny)…
Nám ešte na príprave vraveli že staršie deti od 1,5r viac nie su právne voľne často krát… s jedným párom som v kontakte a oni žiadali do 3 rokov bez ohľadu na národnosť a ešte stále nemajú…
@sabina1996 takze napriklad by ste nemali problem aj s rosmkym babom? My sme
Davali do pol roka na pohlavi nezalezi romske poloromske . Myslis ze sa caka dlho??
@pellka som v kontakte s 1 párom ktorý majú do 3r bez ohľadu na pohlavie. A bez vplyvu na národnosť a čakajú stále…
@pellka po aktualizácii nám bolo povedané že čakacia doba sa predlžuje. Keď sme robili prípravu tak to bolo okolo 3-4 rokov a momentálne ide o 5-6 rokov na KE kraj… viem že v Prešovskom to majú najhoršie tam sa bežne aj 8-9 rokov čaká…
Nevie niekto prosím o poradovníku v TT,či sa to aspoň trošku hýbe?
@sabina1996 To fakt !toľko sa čaká 🙁
@sabina1996 nejak vela
Na romske babo som
Pocula ze ke kraj do 2 rokov
@pellka tak to bolo pred 3 rokmi….
@sabina1996 no neviem mozno stastie ale 2 zname minuly rok..
Dostali romske baba jedna v novembri jedna v septembri jedna cakala 11 mesiacov a ta druha len 6 mesiacov.. mozno stastie neviem tiez kosicky kraj jedna mala zopar tyzdnoveho
Chlapceka priniesila
Si ho domov asi mesacneho.. a ta druha 3 mesacneho tiez chlapceka.
Ahojte prosim vas ja neviem asi na zle cislo volam
Snazim sa dovolat na kosicky upsvar tam kde som posielala vyplneny formular chcem sa informovat ci je vsetko ok ci ho maju.. atd
Na ktore
Cislo volat? Dakujem
Dnes su nestrankove dni ja som tava 😃😃
@pellka 055/244 16 01 p.Salajova
@pellka prepokladam je nešlo o osvojenie ale o pestunstvo… to je reálne vtedy…

@joannita dakujem za odpoved🙃