Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte, otázka je skôr asi smerovaná na tie čo majú deti v pestúnskej popr. NOS..viete mi poradiť ohľadne príspevku. Od júla tohto roka by mal byť príspevok dieťaťu na úhradu zvýšených výdavkov dieťaťu Max. 500 eur ročne...viete kde a ako požiadať o takýto príspevok? Alebo proste ako funguje? Malej som dávala opraviť načúvací aparát nie veľká suma cca 27 eur..ale tak pokiaľ by to išlo aby mi to bolo preplatene z tohto tak prečo nie + teda kupujeme aj baterky do nscuvacich aparatov..viete mi niečo bližšie povedať? Popr. Aké oddelenie na upsvar to zastrešuje? Ďakujem
@matkaasebko fuha to sa radsej neoplatilo robit cez upsvar individualne tieto pripravy pocas korony?
Inac.. konecne nam priprava zacina 27
Len teraz rozmyslame ze kde budeme parkovat aby nas to nestalo vela nakolko do kosic budeme dochadzat 😒😒
@pellka Ak máte prípravu v Úsmeve na Kováčskej v Košiciach, tak ak sa nemýlim, najlacnejšie to máte ak zaparkujete na veľkom parkovisku pred Jumbo centrum na Hutníckej a odtiaľ to máte do 10 minút pešo. Prvá hodina je myslím zadarmo a potom každá ďalšia za 50 centov. Dá sa aj priamo tam parkovať, ak by bolo voľné miesto, ale myslím že za 1,5 eura na hodinu a aj to nie vždy je voľne.
@matkaasebko a nemá malá ztp ? Nemala by dostavat nejaky prispevok mesacne na uhradu tychto potrieb od upsvar? Nie kvoli osvojeniu ale kvoli zdravotnemu znevyhodneniu
@tanuska28 Ma mala aj ztp tam tiež dostávam príspevok...ale toto je nový príspevok pre deti v NOS alebo v Pestúnskej starostlivosti ...nakoniec som zavolala priamo na úrad a mám si podať žiadosť o preplatenie...že zatiaľ sa stretli len s preplatenie gitary na krúžok ale že mali by tam byť aj zdravotnícke potreby...
Baby nemam cas to hladat v prispevkoch. Kolko prosim musi byt zasielka vyvesena na mestskom urade, aby sa to povazovalo za dorucene? 30 dni?
@kikuska_wedge zda sa mi ze menej, my sme to tiez riesili a zda sa mi ze to bolo okolo 2 tyzdnov.
@joannita a dorucuje sa to opakovane?
@kikuska_wedge pokial viem tak nie. Nam bio neprevzala postu, cize po 18dnoch sa to vratilo na sud a potom to museli dat na verejnu tabulu, kde to bolo tusim tie 2 tyzdne. A az potom nadobudlo rozhodnutie pravoplatnost.
@joannita u nas to slo na tu tabulu hned
Ahojte videla som dokumentarny film o adopcii a procese pocas pripravy boli navstivit deti v kojeneckom ustave a mali psychotesty bol to ale starsi dokument meni sa priprava pocas rokoch alebo je to to iste stale? Ja somm si totiz myslela ze sedenia spocivaju len o rozpravani sa 😀
@pellka psychotesty sme robili, formou dotaznika
@pellka kojenecke ustavy na slovensku uz cca 20 rokov niesu, teraz su deti v profesionalnych rodinach. Kojenecke ustavy nemali na deti dobry vplyv, preto sa zrusili....
Priprava spociva v sedeniach a rozpravani sa ako pises, cca 30hodin a potom nasleduju aj psychotesty a posudenie vasej vhodnosti
Kocky mam sa tych psychotestoch bat? Su to bezne otazky o mojej osobnosti ci?
@pellka Psychotestov sa neboj, keď to zvládol môj muž, zvládnete aj vy. Len treba mať aj logické myslenie a máte to v suchu.
Keď som na to doma manžela pripravovala, spočiatku vôbec nerozumel, čo to od neho budú chcieť. Našla som mu rôzne psychotesty na internete, aby som mu vysvetlila pointu. A pre neho to bola španielska dedina, ale donútila som ho trochu potrénovať a napokon to zvládol.
Ak si dobre pamätám, tak my sme mali dve oblasti - jedno zamerané skôr na logické myslenie a druhé na našu osobnosť, na vlastnosti osobnosti.
To prvé sme trochu pocvičili a pri tom druhom ti ostáva len odpovedať pravdivo, ako to cítiš, lebo ak budeš niečo predstierať, zamotáš sa, lebo sú tam aj kontrólne otázky podľa ktorých vie psychológ zistiť, či sa na niečo hráš alebo nie.
@pellka pravdivo sme odpovedali na otazky. Nic sa neboj. Ber to ako dotaznik.
@pellka my sme nemali problém s testami ale nas skôr stresovalo písanie listov ktoré sme museli absolvovať
@kikuska_wedge
@sabina1996 Mne tak ani nejde o test osobnosti ale napriklad ak bude logicky test nahodov to ja nedam urcite otazky typu doplne ake cislo sa tam hodi a doplnte vzor atd proste 0 bodov 😀😀 ale snad to bude ok
Co sa tyka listu ani mi nehovorte moje slovne ulohy stali vzdy na prd ale zvladneme
To jaa verim ze hej
@pellka neboj sú to otázky typu bojíš sa tmy, máš rada zvieratá, či máš radšej knihy alebo posedenie s priateľmi… nič strašne 🙂
Baby nezabudnite si objednat tuto knuhu, aby sa vam este usla. Vyzera to ze to bude fakt suoer knizka 👌
https://www.codokazemama.sk/crowdfunding/kniha-...

@juliagas ahoj a ako dlho ste robili pripravu? Mne bolo povedane ze trva cca 2 a pol mesiaca je to realne takto ci??