icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

pellka
8. dec 2022

Ahojte kocky To ze budeme zapisany v Januari Nie v decembri nemeni nic ze? Napriklad doba cakania
alebo Nieco podobne ohladom cakacej doby moze sa to stat ci Nie ?

joannita
8. dec 2022

@poppychor tak zas ak mate prisne poziadavky a vies ze budete cakat 5 rokov, tak v zaciatkoch nema zmysel volat raz za mesiac.
Prvy rok napriklad ja som nevolala ani raz....
Raz za mesiac som volala tak posledny rok a pol

poppychor
9. dec 2022

@joannita nemáme prísne požiadavky. 🙂

tanuska28
9. dec 2022

@poppychor cakali sme 8mesiacov , BA kraj. Mame romskeho chlapceka ale este v pestunstve. A boli sme zapisani pred 3rokmi. A realne podla mna telefonaty pomohli..... Naša znama bola zapisana na pestunstvo a tiez romske s nami a dostala az rok po nás v tom istom kraji.....

poppychor
9. dec 2022

@tanuska28 my máme osvojenie poloromske do dvoch rokov. Teraz som tam volala a sme 240.

tanuska28
9. dec 2022

@poppychor tak oni ti vzdy povedia celkove poradie. Realne ste na nizsom cisle

ellen2016
11. dec 2022

@tanuska28 moze to byt aj realne cislo, kedze poloromske=biele v podstate. vacsina cakatelov zvolila tuto taktiku, takze poloromske ta az tak vysoko neposunie....

joannita
11. dec 2022

@ellen2016 poloromske nerovna sa biele urcite nie, co sa cakania tyka. Len ked su na 240 mieste, vtedy hovoria len celkove cislo. Az ked sa dostanu niekde okolo 50tky, vtedy povedia aj zvlast poradie na poloromske.
V Ba sa na poloromske caka cca do 3 rokov a na biele 6 az 7 rokov.

berginkan
11. dec 2022

@ellen2016 presne ako joanita pise, kdeze. je to velky rozdiel

ellen2016
13. dec 2022

v poradovniku ta posunie "bez udania etnika", ale v tomto svete tzv. nova rasa - poloromske moc nie. kde by sa narodilo tolko polo-romskych deti? romky sa vacsinou zdruzuju s romami a nie gadzovcami. ak teda polo rom znamena, ze len jeden rodic je rom. alebo som to zle pochopila a mate na mysli romske, ktore maju svetlu pokozku. takych bude urcite viac.

joannita
13. dec 2022

@ellen2016 "poloromske" ju tiez posunie velmi v poradovniku, povedala by som ze az skoro tak ako romske. Ano jasne chapem co pises, "polo" moze znamenat aj romske so svetlou kozou, ale je aj dost realne naozaj poloromskych kedy jeden rodic je biely. Ja mam take dve deti doma 😉

poppychor
13. dec 2022

@ellen2016 do poloromskeho sa radia všetky deti ktoré nemajú udaneho otca. Tak nám to bolo vysvetlené.

joannita
13. dec 2022

@poppychor vyse 95% deti nema udaneho otca, takze to iste nieje pravda 😉
Do poloetnickych sa radia napriklad deti, kde je matka romka, otec neznamy, ale dieta je blede. Ak je tmave, je "ponukane" (strasne slovo) ako romske.

poppychor
13. dec 2022

@joannita neviem nehadam sa môže byť. Ale nám tak povedali 🙂

pellka
13. dec 2022

Kocky ale vela romskych deti maju bielu pokozku tiez.. nie len poloromske
Takze ak Je dieta “ blede “ ale romske nie polo Ho zaradia Na polo?

berginkan
13. dec 2022

@pellka ale oni nejdu podla vyzoru. idu podla papierov a rodicov

joannita
13. dec 2022

@pellka ak je otec neznamy, tak urcite ho zaradia medzi poloromske. To som aj pisala hore...
Ak je znamy a je rom, mozno oslovia aj zaujemcov ktori maju poloromske, vyskusaju to aspon. A ak nepochodia, oslovia tych co maju v poziadavkach romske.

joannita
13. dec 2022

@berginkan idu aj podla vyzoru, akoze vyskusaju to aspon oslovit ziadatelov ktori maju prisnejsie poziadavky.....

janetinka27
13. dec 2022

u nas nam hovoria dve poradia, z toho jedno poradie je na dieta romske,poloromske. pytala som sa teda p. pracovnicky, co znamena toto poradie. boli sme napr. na 20. mieste, ale vysvetlila mi, ze su pred nami aj taki, co chcu len starsie dieta alebo len novorodenca alebo len dievcatko atd. takze realne nase miesto bolo este nizsie. opytala som sa, ci su pred nami aj ludia, ktori chcu len poloromske a tym padom ci je nase miesto este nizsie. povedala, ak som dobre pochopila, ze tento zoznam je spolocny pre poloromske aj romske,lebo pri niektorych detoch je matka znama, je romka ale otec neznamy, cize moze byt rom ale aj biely. ak som dobre pochopila, take dieta by bolo vedene proste ako romske a pritom su v skutocnosti mozno poloromske. a ziadatelia o poloromske by sa k nim nedostali.
a niektori ziadatelia sa riadia vyzorom a ti, ktori cakaju na poloromske si mozu vybrat dieta, kde je matka romka a otec neznamy, ale vyzorovo im dieta vyhovuje, aj ked je mozno aj otec rom.

anina1211
13. dec 2022

My mame dieta udane ,ako poloromske,len preto,ze otec je neznamy a je trochu bledsi. Ale pochybujem,ze je polorom,ale nam to je jedno,v nasom srdci je ..lubime ho a on nas.Hovori nam to denne.

pellka
14. dec 2022

Kocky ja som uz pocula aj Take ze oni vyberu alebo teda ponuknu dieta vyzorovo aspon trosku podobne paru teda ze vyberu dieta ktore ma s tym parom nieco spolocne napriklad aspon trosilinku.. aspon co sa tyka farby pleti… ale realne je toto mozne ? Ved si v poradi narodi sa dieta ponuknu dieta ktore je volne ak par riesi osvojenie a neriesia vobec vyzor dietata ani vyzor paru skor poziadavky ak chcem romske narodilo sa romske ponuknu aj ked ja som bledej pokozky muz Tiez hoci sme romovia ponuknu nam tmave dieta hoci realne nam dvom by sa asi tmave nenarodilo
Kedze nikto tmavy z rodiny Nieje aspon ja tak rozmyslam ci mylim sa? Ale ako pocula som to uz viac krat ze proste ponukaju dieta ktore nieco s parom Ma podobne myslite ze je toto realne alebo uplna Blbost??

andrea_82
14. dec 2022

@pellka prepáč, ale toto je blbosť ako hrom. Naša pani na úrade ma už 3 roky nevidela, nemá šancu si pamätať, ako vyzeráme. A navyše pri malom bábätku fakt nemôžeš vedieť, ako bude vyzerať neskôr.

pellka
14. dec 2022

@andrea_82 ved to ako ja sa Len pytam
Lebo pocula som
Uz aj Take a uz je tu ta tema tak… som prispela s tym co hovorili mne 🙂 nehovorim ze je to tak Len sa pytam ci o tom niekto uz Tiez pocul alebo mu to bolo Povedane

joannita
14. dec 2022

@pellka riesilo sa to tu uz, ze niektore baby si myslia ze to takto funguje, ale je to uplne nerealne.
Pracovnicky maju v zozname 300 parov a nikdy ich nazivo nevideli (jedine keby uz riesili s nimi predtym nejake dieta) Jedine co maju, je ciernobiela foto z OP, kde povedzme si pravdu, vacsina z nas vyzera uplne inak ako v realite 😃 aj co sa farby pokozky tyka.
Dalsia vec, dieta..... Dieta vidia tiez len na foto, pripadne videu, kde tie deti vyzeraju tiez uplne inak. Cize aj keby sa mega snazili, nedaju to.... 🙂
A hlavne, na toto ani nieje cas sa zaoberat takym niecim.

ellen2016
14. dec 2022

@pellka ako pise joannita, nie je to realne.... aj ked u nas to nahodou vyslo🙂 ked nam ukazali malej fotku, bola to jedna mala cierna gulka 🙂 (v robote sa mi neskor priznali, ze ked videli tu fotografiu, mali obavy). fotka vobec nezodpovedala realnej podobe. taktiez, na temu romstva - my sme mali poziadavku len na romske, a mala ma svetlejsie vlasy ako ja.

kikuska_wedge
14. dec 2022

@ellen2016 krasne dievcatko 😍

pellka
14. dec 2022

@ellen2016 krasne dievcatko ☺️❤️

pellka
14. dec 2022

@joannita dakujem myslela som si ze je to blbost.. ale nevadi 🙂
Kazdy ma doma to svoje prave osudove dieta a vetsina sa Na rodicov aj Podoba 🙂.

evkasus
14. dec 2022

@ellen2016 To je podoba. Nádhera.

evkasus
14. dec 2022

Náš malý sa tiež na muža podobá. Všetci nám to hovoria. Ked sme za ním chodili do pôrodnice tak sestrička keď ma zbadala ostala zaseknutá. Podobala som sa jej na bio mamu.
Ja to volám Božie cesty. 🙂