Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@kinyo3112 21.2 začína Úsmev v Ba kurz 😁
@hariet Nie je to teta, odhadujem, že môže mať cca. 35 rokov - v mojom veku..... len som jednoducho sklamaná z tých sedení... viem, že to robí aj úsmev aj návrat, ale kvôli manželovi, ktorý pracuje v zahraničí, sme sa rozhodli absolvovať to na úrade.... ale asi to tiež pojmem ako povinnú jazdu....Naozaj som mala očakávania, že sa budeme zaoberať reálnymi skúsenosťami, že si budeme vysvetľovať a rozoberať, ako na to dieťatko.... Minule sa ma pýtala, či sme si niečo študovali, hľadali.... hovorím, že zatiaľ nie,... tak hovorí, že mali by sme si veci dohľadať.... Minule mi dala meno na YTB Zuzana Zimova, tak konečne krásne prednášky 🙂
@katka_1102 ano, ber to tak, ze to musis absolvovat a ostatne informacie si najdes aj sama. Nasa ked na tretom sedeni nam zas dala do ruk prazdne papiere, ze napiste nieco o sebe 🫣 tak mi bolo jasne, ze to bude treba len prezit.
@katka_1102 Osnovy boli presne dané, ako vzťahové väzby, vývinove potreby dieťaťa... Záleží však veľmi od skúseností psychológa a aj od osobnostnej pripravenosti žiadateľov.
@katka_1102 no v PN to bolo vemi zaujímavé a veľmi poučné veľa sme si odtiaľ odniesli veľa vecí naučili. Boli sme tam 2 manželské páry pani psychologička kreslila na tabuľu veľa otázok a my sme každý odpovedali chcela vedieť ako vieme odpovedať na dane otázky ako by sme sa v danej situácii zachovali radila čo a ako.No veľa sme sa naučili potom sme čítali každý rôzne príbehy a odpovedali ako by sme situáciu riešili. My sme chodili na sedenia od 8h do 15h čiže sme ako pár absolvovali asi 4 sedenia a potom vyhodnotenie každý pár zvlášť.
@butterfly333 áno, rozumiem.... no uvidíme, čo bude ďalej.. máme zatiaľ za sebou 10 hodín. Chodíme po 4 hodiny. Uvidím, či budem mať rovnaký pocit aj po skončení celej prípravy... lebo zatiaľ to nespĺňa moje očakávania.
@katka_1102 tak to ma mrzí že to máte takto no ja aj trn druhý pár sme boli veľmi spokojní pani psychologička ma veľmi dobre skúsenosti pracuje už asi cez 40r v tomto obore. Škoda že vám nedali aspoň 8h to jedno sedenie takto sme to mali aspoň skôr hotové a mohli nás zapísať tak už len čakať.
@butterfly333 waw, pri takej praxi musí mať ozaj mnoho skúseností, ktoré vám mohla odovzdať.... ja teda počúvam na YTB p. Zimovú z OZ Návrat a mám nejaké dokumenty na USB. Tak už len vydržať tú prípravu 🙂 Držím palce vo všetkom. Nám cca. zápis vyjde v júli, ak bude všetko v poriadku 🙂
@katka_1102 ja dúfam že na budúci rok sa dočkáme povedali nám že max do 2 rokov by sme mali mat dieťa tak uvidíme.
@butterfly333 Super,ste tiež TT kraj? Ak sa smiem opýtať, aké ste si dávali požiadavky na .dieťatko? Pokojne môžeš aj do súkromnej správy 🙂
@kinyo3112 ahoj aj my čakame ,ale uz by sa asi mala začat začiatkom marca tolko uz podla mna počkajte, my sme jedny z posledných parov
@joannita už nemaju, volala som tam pred par dnami
@joannita ja mam doma aj biologickeho syna a osvojene dievčatko a vieš čo? Ja nemám žiaden rozdiel medzi nimi. Tie emocie boli uplne rovnake pri synovi aj teraz pri dcérke. Naozaj, jediný rozdiel je, že nemám spomienku na tehotenstvo a pôrod. Inak rozdiel absolútne nevidím
Ahojte ak, dieta po narodeni nema meno a sud mu prideli Meno
Posiela sa to aj bio matke ? totiz mali sme pojednavanie ohladom Mena na ktore sme my predvolany neboli
Pojednavanie prebehlo meno bolo pridelene malemu len cakame aby to nadobudlo pravoplatnost vraj ak sa to posiela aj Bio matke ze pojednavanie bolo tak to moze trvat 30 dni
Nasa kuratorka mi ale nevedela na Isto povedat ze ci…. To ide aj Bio Matke alebo Nie nejake skusenosti? Dakujem
@pellka ahoj. My sme mali meno neurcene a mala este nebola osvojitelna. Nemam to overene, ale podla mna to islo biomatke, lebo to dost dlho trvalo, do 2 mesiacov, nez sme dostali novy rodny list. Tiez sme na to cakali, lebo som malej chcela dat spravit obciansky, aby sme mohli cestovat.
@kikuska_wedge ahoj, 2 mesiace trvalo kym to nadobudlo pravoplatnost?
@pellka nez nam dali s upsvar novy rodny list
@kikuska_wedge a pravoplatnost rozsudki trvala ako dlho teda? Nam povedali ze
Pravoplatnost 30 dni cca lebo ide to aj Matke ale ta neprebera postu.. plus nejaky tyzden kym
Mi daju rodny List…. Ako to ze ste cakali az 2 mesiace za rodnym listom
@pellka myslim si, ze kvoli bio matke. Lebo nema ani trvaly pobyt, takze to slo na vyvesku.
@kikuska_wedge tak u nas to potom bude
Podobne ona sice trvaly ma ale neprebera postu 😏
@pellka u vas by to mohlo byt kratsie, ak sa uplatni fikcia dorucenia, teda ze sa bude neprevzata zasielka povazovat za dorucenu. Ale vies co aj tak dobre. Si predstav, ze by to preberali a robili obstrukcie. Radsej si pockaj a nemaj to dorucene.
@butterfly333
My sme prvotne chceli hned ist do Piestan v septembri, ale psychologicka bola PN a po nastupe dala vypoved 😔
Nahradu este nemali vyriesenu
@kikuska_wedge jasne zato som rada… ale strasne to natahuju uz 2x nam to posunili na iny termin tiez cakame aby sme mohli cestovat
Nasa kolizna nam vravela ze Niekedy ak posielaju nieco bio matke a nepreberie tak uz potom neposielaju
A udaju ze posielali, nechce sa mi verit ale kto vie
@kinyo3112 to vážne dala výpoveď? Tak to ma mrzí lebo bola super a teda my sme boli posledné 2 páry ktoré v Piešťanoch mala. Nam v septembri dala to rozhodnutie že sme úspešne skončili pripravu.

@katka_1102 vsetko zalezi od kvality psychologicky. Ak je tam nejaka zabetonovana teta, ktora robi pripravu tak, ze vam da urobit par psycho-testov, tak to bude bieda. Ja som to brala ako povinnu jazdu a skor som sa spolahla na samostudium. V Usmeve za to platis, tak aj uroven a informacie, ktore sa dozvies budu uz zakonite lepsie.