icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

anina1211
28. júl 2024

@krkavcia_mater Náš je z piateho tehotenstva a nevieme ,a ani nekontaktujeme ostatných.

ma5ma
29. júl 2024

Update : dnes konečne podpísaná záverečná správa od psychologicky, dnes (dúfam) to aj poslala elektronicky do BA.
Teraz mame čakať na zápis do zoznamu (do 30 dni)
a potom už len čakať na vytúžený call že majú pre nás deti. Upravili sme v žiadosti že mame záujem o dve rómske deti, 0-6 rokov .

aliziana
29. júl 2024

@ma5ma držím palce...

ja1986
29. júl 2024

Náš Filip sa narodil ako 11te dieťa 🫣

bosorkabb
30. júl 2024

@jennifer130 návrh na pestunstve môžte na súd podať aj hneď.
Na polícii chcú od vás vykonateľnosť to je to razitko. Stačí ísť na súd ktorý rozhodnutie vydal aj s rozhodnutím a orazia vám to pečiatkou. Originál si nechaj doma a kópiu môžeš zobrať keď pôjdeš vybaviť pas či zdravotnú poisťovňu a podobne.

kikuska_wedge
30. júl 2024

@ma5ma a mate zaujem len o romske alebo bez urcenia etnika?

ma5ma
30. júl 2024

@kikuska_wedge upravili sme to včera a mame tam
2 deti z toho jedno dievča
môžu aj nemusia byt súrodenci
vek 0-6 rokov
preferujeme rómske etnikum
a prijemne aj ľahší zdravotný hendikep

Teraz už len čakať na zápis do zoznamu že na to majú zase 30 dni (predpokladám že to nam príde domov potvrdenie poštou) a potom už len čakať na call že majú pre nás detičky

skeblicka777
30. júl 2024

@ma5ma pri týchto kritériách to podľa mňa pôjde rýchlo,. akurát so skúseností je dievčat menej, ale keď nechcete súrodencov, tak fajn.. držím prsty ☺️

ma5ma
30. júl 2024

@skeblicka777 ďakujeme

ma5ma
30. júl 2024

@skeblicka777 prijmeme aj surodenecky pár
ale nie je to podmienkou

skeblicka777
30. júl 2024

@ma5ma ja som to pochopila ☺️, o to lepšie,ak nemáte takú podmienku. Pestúnov je celkovo málo, aspoň v našom kraji, čiže takto majú u vás šancu aj staršie deti 🤗

mata71
Autor odpoveď zmazal
ma5ma
30. júl 2024

@skeblicka777 aha jasne . Mame info že v Ba kraji “nás už čakajú” vieme o dvoch CDR kde majú take deti. Tak už len počkať na ten zápis a je to. Snáď to nebude trvať 30 dni

kikuska_wedge
30. júl 2024

@ma5ma podla mma vas rychlo oslovia. Akurat musis pocitat, ze interakcie budu trvat dlhsie pri takych starsich detoch. Aby sa deti pripravili na zmenu a spoznali vas.

skeblicka777
30. júl 2024

@ma5ma my sme síce iný kraj, ale všade to bude asi rovnako s pestunmi, čiže verím tomu, že už vás čakajú a súhlasím s
@kikuska_wedge staršie deti si budú zvykať trochu dlhšie, ale mali sme aj 2rocneho, aj 4 ročného, do konca aj 6 ročné a pekne to zvládli, chce to hlavne veľa trpezlivosti ☺️

kikuska_wedge
30. júl 2024

@skeblicka777 ja mam skusenost s 0r, 2r., 3r., 4r. a 5r. Zvladli to uzasne. Len pri tych starsich detoch tomu treba nechat viac casu. Malu sme mali za 2 tyzdne doma na hostovskom. Pri tych starsich to chcelo ten mesiac urcite.

ma5ma
30. júl 2024

@skeblicka777
@kikuska_wedge Ste skvele dievcata, ďakujem. Áno jasne s tým počítam že to nebude raz dva a budú doma s nami. Ale už len ten pocit keď už budeme mat deti vybrané prejdeme “výberom”
a kolko deti žiaľ odmietneme lebo proste tak to bude. Ale u nás 5 deti doma, 100 zvierat , ostávame naďalej domskolaci takze detičky nedám ani do Mš budeme stále stále spolu žiadna ďalšia trauma z odlúčenia nebude. Verím že to bude fajn.I ked počítam s tým že kým sa zladime potrvá to.

kikuska_wedge
30. júl 2024

@ma5ma drzim ti palce. Uz sa blizite do ciela.

bejulik
1. aug 2024

Ahojte žienky, toľko rokov čakania, toľko....a keď už sa to blíži, sme 6.v poradí, mám stres a bruchabol. Exituje na to nejaký liek? 🙂🙂 Obdivujem Vás za všetko čo ste zvládli....

floriss146
2. aug 2024

@bejulik ahoj ,to je v poriadku mať takéto pocity.Tie roky čakania robia svoje.To je to, že sa už nevieš dočkat preto telo takto reaguje.Hlavne nádych a výdych ,zatiaľ si pochystaj čo sa dá lebo ozaj ten deň D ,može byť veľmi blízko.Tiež sme boli v poradí 6 a volali nám a už sme 3 🥰

ma5ma
5. aug 2024

Naša správa je oddnes v BA, do 15 dní nás zaradia do zoznamu a poslu rozhodnutie.

kattyb
5. aug 2024

@bejulik ešte počkaj na ten bruchabol keď to príde 🤣😊

bejulik
5. aug 2024

@kattyb 😀😀

natalie1122
6. aug 2024

Ahojte dievčatá. Vie mi niekto povedať. Naša kolizna to teda netuší. Mame dietatko v predosvojitelskej starostlivosti. Chceme cestovať na dovolenku. Čo všetko potrebujem, ake doklady . Ideme do Talianska

andrea_82
6. aug 2024

@natalie1122 staci mu vybavit obciansky. My sme cestovali so synom, este bol u nas len na zaklade neodkladneho. Kolizna mi povedala, ze mozeme cestovat. U nas bola vyhoda, ze mal urcene sudom uz nase priezvisko. Inak by som si mozno dala prelozit rozsudok a zobrala do sebou.

natalie1122
6. aug 2024

@andrea_82 ved to ze priezvisko ma ine..myslite ze bude stačiť do angličtiny ? Lebo asi nezmysel dat do jazyka kazdej krajiny cez ktory pojdeme autom. A dali by ste to preložiť aby to bolo aj s pečiatkou notara?

andrea_82
6. aug 2024

@natalie1122 ja by som dala do anglictiny a overene notarom. Nas sice nikto nekontroloval, ale nikdy nevies. Syn isiel teraz s rodinou do Talianska a tiez som mu davala overeny suhlas s vycestovanim.

natalie1122
6. aug 2024

@andrea_82 dakujem krasne za radu..ved to ze stat sa môže čokoľvek

kikuska_wedge
6. aug 2024

@natalie1122 obciansky a uradne prelozeny rozsudok do Aj

natalie1122
7. aug 2024

@kikuska_wedge dakujem