icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

djura
21. aug 2025
@butterfly333

@djura idete si pre druhe?

@butterfly333 ano požiadali sme o druhé

tulipan43
21. aug 2025
@djura

Ahojte, tak dnes opäť sme oficiálne podali žiadosť o zaradenie žiadateľo 🙏❤️🙏
Tak sa tešíme na psychologiu bude to krásna cesta za ešte kasnejším cieľom.
Sme v TT kraji, čaká niekto v TT kraji?

@djura pôjdete cestou úradu, či neziskovky, myslím prípravu resp. aktualizáciu?

djura
21. aug 2025
@tulipan43

@djura pôjdete cestou úradu, či neziskovky, myslím prípravu resp. aktualizáciu?

@tulipan43 cez urád sma šli aj prvý krát, tak aj teraz, máme pekné spomienky, ale porovnať to neviem.

tulipan43
22. aug 2025
@djura

@tulipan43 cez urád sma šli aj prvý krát, tak aj teraz, máme pekné spomienky, ale porovnať to neviem.

@djura my sme dva krát išli cez úrad a potom už cez iný subjekt, na úrade pani psychologičke vadil náš vek a povedala, že nás neodporučí vzhľadom k veku a to sme chceli väčšie dieťa a do pestúnskej starostlivosti.

djura
23. aug 2025
@tulipan43

@djura my sme dva krát išli cez úrad a potom už cez iný subjekt, na úrade pani psychologičke vadil náš vek a povedala, že nás neodporučí vzhľadom k veku a to sme chceli väčšie dieťa a do pestúnskej starostlivosti.

@tulipan43 ahaaa, no zaujímavé , a cez iný subjekt vás už odporučili?

santamonica
23. aug 2025
@tulipan43

@tulipan43 @tulipan43 náš vek psychologicke nevadil, hoci sme už boli starší, ale po 5r čakaní už vadil pani z úradu , tak sme vek dieťaťa zvýšili až do 8 rokov. A pol roka na to nám volala, ze majú pre nás 5 mes. babo, mala som už 44 rokov, manžel vyše 55. Dnes má syn 7 rokov. Skamarátili sme sa s jeho nahradnou prvou maminou s DD a dnes už viem, že staršie deti v podstate na adopciu nie sú, ak tak na pestunsku. Držím palce, my sme šťastní, hoci nieje to vždy ľahké.

anonym_08481e
24. aug 2025
@michaelis

Ahojte, ja chcem len napísať nové info čo sa týka Bb kraja.. konecne nas oficiálne zapisali 🥰 bez pozastavenych sme na čísle okolo 30..snáď to pôjde rýchlo. A taká pikoska, ževraj na pondelok majú dve detičky tak maminky čakajte telefonát 🥰🥹

@michaelis to vážne vám povedali také nízke číslo? My sme práve v príprave a hovorili nám okolo 170 miesta budeme keď skončíme

zuzanakapolva
25. aug 2025

Ahojte, ak pocas pripravy alebo neskor pocas cakania v zozname ziadatelov zmenime adresu trvaleho bydliska (okres by ostal rovnaky), ostaneme na rovnakom mieste v zozname? Pridu si z uradu pozriet nase nove bydlisko? Dakujem za radu 🙂

andrea_82
25. aug 2025
@zuzanakapolva

Ahojte, ak pocas pripravy alebo neskor pocas cakania v zozname ziadatelov zmenime adresu trvaleho bydliska (okres by ostal rovnaky), ostaneme na rovnakom mieste v zozname? Pridu si z uradu pozriet nase nove bydlisko? Dakujem za radu 🙂

@zuzanakapolva ano, do noveho byvania pride kontrola z uradu a znova napisu spravu. Miesto v poradovniku vam zostane.

butterfly333
25. aug 2025
@zuzanakapolva

@zuzanakapolva tiež sme to tak mali ze prišli najskôr do bytu a teraz ked sme postavili boli u nas znova na dome pozrieť.

michaelis
26. aug 2025
@anonym_08481e

@michaelis to vážne vám povedali také nízke číslo? My sme práve v príprave a hovorili nám okolo 170 miesta budeme keď skončíme

@anonym_08481e áno, ste BB kraj?

skrecok321
26. aug 2025
@michaelis

@anonym_08481e áno, ste BB kraj?

@michaelis áno BB kraj

michaelis
27. aug 2025
@skrecok321

@michaelis áno BB kraj

@skrecok321 tak to neviem prečo vám povedali, lebo je to blud..

michaelis
29. aug 2025
@skrecok321

@michaelis áno BB kraj

@skrecok321 máte odomna správu

tulipan43
Autor odpoveď zmazal
tulipan43
1. sep 2025
@djura

@tulipan43 ahaaa, no zaujímavé , a cez iný subjekt vás už odporučili?

@djura áno

djura
3. sep 2025

Ahojte, takže zajtra máme šetrenie domaceho prostredia a v utorok psych-aktualizáciu... už nech sme v zozname ❤️🙏❤️

nikola545
4. sep 2025

Ahojte dievčatá je tu niekto kto čaká v Nitre a sú už zapísaný do zoznamu ?

helga18
8. sep 2025
@nikola545

Ahojte dievčatá je tu niekto kto čaká v Nitre a sú už zapísaný do zoznamu ?

Ahoj, my sme čerstvo zapásaní 🙂
@nikola545

helga18
8. sep 2025
@modrykolibrik

Baby stalo sa Vám,že Vám zamietli adopciu kvôli veku? Ja som sa bola informovať na úrade sociálnych veci a bolo mi povedané,že to ani nemám skúšať keďže už som dosť stará. Ste tu niektoré ktoré mali 39 a adopciu Vám odobrili?

@modrykolibrik ahoj, ja som mala tento rok 39 a zaradili nás.

butterfly333
8. sep 2025
@helga18

@modrykolibrik ahoj, ja som mala tento rok 39 a zaradili nás.

@helga18 ja mam 46r a prave sme dostali novorodenca mal 3dni ked nam volali minulý týždeň sme prišli z pôrodnice bola som tam 5 dní sním.

kikuska_wedge
8. sep 2025
@butterfly333

@helga18 ja mam 46r a prave sme dostali novorodenca mal 3dni ked nam volali minulý týždeň sme prišli z pôrodnice bola som tam 5 dní sním.

@butterfly333 jeej blahozelam

butterfly333
8. sep 2025
@kikuska_wedge

@butterfly333 jeej blahozelam

@kikuska_wedge ďakujem 😉

katkuz
8. sep 2025
@butterfly333

@butterfly333 gratulujem k uzlíčku 🙂

butterfly333
8. sep 2025
@katkuz

@butterfly333 gratulujem k uzlíčku 🙂

@katkuz ďakujem 💙

helga18
9. sep 2025
@butterfly333

@butterfly333 blahozelam 🙂 ... ak sa mozem opytat a ako dlho ste cakali a v ktorom kraji ?

butterfly333
9. sep 2025
@helga18

@butterfly333 blahozelam 🙂 ... ak sa mozem opytat a ako dlho ste cakali a v ktorom kraji ?

@helga18 ďakujem sme TT kraj a presne 2roky

helga18
9. sep 2025
@butterfly333

@helga18 ďakujem sme TT kraj a presne 2roky

@butterfly333 nám povedali že tak 4 roky to bude trvať kým prídeme na rad.

butterfly333
10. sep 2025
@helga18

@butterfly333 nám povedali že tak 4 roky to bude trvať kým prídeme na rad.

@helga18 a aky ste kraj?

helga18
10. sep 2025
@butterfly333

@helga18 a aky ste kraj?