Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@nikadomi ale ona to potrebuje podla Zakonnika prace. Rodicovsky prispevok s tym nesuvisi.
@kikuska_wedge ďakujem za opravu 🙂
@nikadomi ale ona to potrebuje podla Zakonnika prace. Rodicovsky prispevok s tym nesuvisi.
@kikuska_wedge dakujem velmi pekne 🙂
Dievcata, prosim, poslete mi niekto cislo paragrafu zo zakona, kde je riesene, ze mame narok na rodicovsku dovolenku 3 roky od prveho rozhodnutia sudu? Kedze sa neda vyhladavat priamo v tejto diskusii a kutrat dozadu sa mi nechce. 😊 Slubila som personalistke, ze jej to poslem, aby si to pozrela.
@andrea_82 ahoj, ak by si s tým mala nejaký problém, tak zavolaj tejto pani:
vola sa Kovalcikova
(foneticky), tel. 02/204 559 40
robi na ústredi upsvar v BA, má na starosti koordináciu týchto dávok pre celé Slovensko, nás chceli na upsvar v DS obrat o 6 mes. rodičovský príspevok, bez tejto pani by som to nevyhrala.
@andrea_82 ahoj, ak by si s tým mala nejaký problém, tak zavolaj tejto pani:
vola sa Kovalcikova
(foneticky), tel. 02/204 559 40
robi na ústredi upsvar v BA, má na starosti koordináciu týchto dávok pre celé Slovensko, nás chceli na upsvar v DS obrat o 6 mes. rodičovský príspevok, bez tejto pani by som to nevyhrala.
@santamonica dakujem, kontakt si ulozim. Ale nemyslim, ze by v robote robili problemy. Len som prva vo firme, co ma adoptovane dieta, tak este nemaju skusenosti. 🙂
Ahojte baby, som z prešovského kraja. Neviete mi poradiť, za aký čas by nás mohli osloviť že majú pre nás bábo. Požiadavky máme novorodenec dievča – rómske ( na osvojenie). Zaradený sme od februára 2025 a momentálne sme na 109. mieste z celého poradovníka. Ďakujem
Ahojte baby, som z prešovského kraja. Neviete mi poradiť, za aký čas by nás mohli osloviť že majú pre nás bábo. Požiadavky máme novorodenec dievča – rómske ( na osvojenie). Zaradený sme od februára 2025 a momentálne sme na 109. mieste z celého poradovníka. Ďakujem
@anonym_d6fe76 to som prekvapená.vraj je veľa detičiek. My mame medzikrajovo dcérku z PO i keď sme zo západného Slovenska. Vramci kraju sa neumiestnila… mate 100% zdravé dieťa v požiadavkách alebo ste otvorení menším zdravotným problémom? To myslím môže byt dôvod prečo to dlhšie trvá… keď sme boli tam na úrade nám dokonca hovorili že sa im v ten deň ďalšie 2 detičky čo sa narodili - a že idu po nás do nemocnice…
@anonym_d6fe76 to som prekvapená.vraj je veľa detičiek. My mame medzikrajovo dcérku z PO i keď sme zo západného Slovenska. Vramci kraju sa neumiestnila… mate 100% zdravé dieťa v požiadavkách alebo ste otvorení menším zdravotným problémom? To myslím môže byt dôvod prečo to dlhšie trvá… keď sme boli tam na úrade nám dokonca hovorili že sa im v ten deň ďalšie 2 detičky čo sa narodili - a že idu po nás do nemocnice…
@anonym_f154d6 Ahoj máme uvedené aj s menším zdravotným problémom. A dostali ste novorodenca?
Ahojte dievčatá. Som v uplne opačnej situácii. Bola som 6 rokov s mužom, ktorý ma bil. Snažila som sa z toho dostať, ale vždy som zlyhala. Vyrastali v tom moje dve deti, jedno z prvého manželstva a jedno spoločné. On je z veľmi zlých pomerov, obaja rodicia alkoholici, domáce násilie bolo u nich bežné. A tak si to preniesol aj k nám. Keď sa mi od neho podarilo dostať, zistila som že som tehotna. Veľmi zvažujem že pôjdem rodiť anonymne. Spoločné dieťa necháva samé u svojej matku alkoholicky, ja týždeň trpnem ci je vporiadku, plačem. Ubližuje nam, ubližuje dietatu a nechcem aby ublizoval aj tomu malickemu. Súdy sú krátke, lebo dieťa nebije. Nemám ako to dieťa ochrániť, len tak ze mu dám možnosť byť milované v inej rodine a vzdam sa ho. Ked porodim anonymne, otec sa k nemu nikdy nedostane. Starám sa o seba, mam VS vzdelanie, moje obe deti sú veľmi šikovné, zdravé, starší ma diagnostikovane vysoké intelektuálne nadanie, male je úplne tabuľkové, krásne rastie, robím všetko pre to aby bolo zdravé.... a veľmi by mi pomohlo počuť, že sa bude mať dobré ked mu dám šancu zit normálny život v rodine, ktorá mu nebude ubližovať...
Ahojte dievčatá. Som v uplne opačnej situácii. Bola som 6 rokov s mužom, ktorý ma bil. Snažila som sa z toho dostať, ale vždy som zlyhala. Vyrastali v tom moje dve deti, jedno z prvého manželstva a jedno spoločné. On je z veľmi zlých pomerov, obaja rodicia alkoholici, domáce násilie bolo u nich bežné. A tak si to preniesol aj k nám. Keď sa mi od neho podarilo dostať, zistila som že som tehotna. Veľmi zvažujem že pôjdem rodiť anonymne. Spoločné dieťa necháva samé u svojej matku alkoholicky, ja týždeň trpnem ci je vporiadku, plačem. Ubližuje nam, ubližuje dietatu a nechcem aby ublizoval aj tomu malickemu. Súdy sú krátke, lebo dieťa nebije. Nemám ako to dieťa ochrániť, len tak ze mu dám možnosť byť milované v inej rodine a vzdam sa ho. Ked porodim anonymne, otec sa k nemu nikdy nedostane. Starám sa o seba, mam VS vzdelanie, moje obe deti sú veľmi šikovné, zdravé, starší ma diagnostikovane vysoké intelektuálne nadanie, male je úplne tabuľkové, krásne rastie, robím všetko pre to aby bolo zdravé.... a veľmi by mi pomohlo počuť, že sa bude mať dobré ked mu dám šancu zit normálny život v rodine, ktorá mu nebude ubližovať...
@anonym_b1e246 velmi obdivujem a som vdacna kazdej mame, ktora namiesto potratu voli adopciu. My mame syna z utajeneho porodu. Mama sa o seba nestarala tak ukazkovo, ako vy. Ale napriek tomu sa zda, ze maly je v poriadku a my ho lubime rovnako, ako nasho biologickeho syna. Nikdy o jeho mame nepoviem nic zle, lebo vdaka nej ho máme. Jedina vec, ktoru by som ale ocenila, by bolo viac informacii o jeho rodine. Neviem, ci je to na SR mozne, ale skuste dietatku napisat list, kde napisete niejake zdravotne informacie, pripadne dovod adopcie. Nie osobne udaje. Mozno mu ho sestricky/uradnicky daju.
@anonym_b1e246 mrzí ma tvoja situácia, ale otázka je, si vydatá? Ak áno nebude úplne jednoduché dať dieťa na adopciu.
@anonym_b1e246 mrzí ma tvoja situácia, ale otázka je, si vydatá? Ak áno nebude úplne jednoduché dať dieťa na adopciu.
@anonym_a8cc6e našťastie nie, ak pôrodom anonymne, otec sa k nemu nikdy nedostane a bude v bezpečí...
@anonym_a8cc6e našťastie nie, ak pôrodom anonymne, otec sa k nemu nikdy nedostane a bude v bezpečí...
@anonym_b1e246 to áno, keď porodiš anonymne a nie si vydatá, tak sa nedostane. Držím ti prsty
@anonym_d6fe76 nám sa s dievčatkom ozvali po skoro dvoch rokov v zozname
@anonym_b1e246 ❤❤ Mám zimomriavky, obdivuhodné a rovnako ako napísala Andrea_82 aj ja som vďačná za každé takéto rozmýšľanie....Verte, že dieťaťko sa dostane do milujúcej rodiny...Veľa síl prajem...
@anonym_b1e246 Máme doma bábätko z anonymného pôrodu a je to to najlepšie čo sa nám mohlo v ceste adopcie stať. Mrzí ma len, že nevieme nič o bio mamine, či dbala na svoje zdravie a pod. Vy píšete, že robíte všetko pre svoje zdravie aj bábätko, ste obdivuhodná. Verte mi, babatko bude milovane a stastne. Veľmi vám držím palce, aby všetko dopadlo ako si prajete.
@tulipan43 tiež to nechápem načo to bolo dobre tie dotazníky otázka že ked idem po moste s vodou či nemám chuť skočiť z mosta takto otázky debilne. A vôbec sa nezaujímala ci sme nezmenili zamestnanie alebo bývanie vôbec nič z toho ju nezaujímalo
@butterfly333 tie testy su na odhalenie poruchy osobnosti.
@butterfly333 tie testy su na odhalenie poruchy osobnosti.
@ninquewen ale toto je aktualizácia testy sme uz robili na príprave
Ahojte, vidím že tu riešite aktualizácie... tiež som TT kraj, ale Ds spadáme k psychologičke- všefko super. I keď je to zlé nastavené zákonom. Zákon tie baby nemôžu porušiť, musia tie blbe testy dávať aj sedenia. Poslankyňa Vladimíra Marcinko sa aktívne venuje zneniu a úprave zákona o NR jej občas píšem podnety - mám vý ornú spätnú väzbu.
Aktuálne vám neporadím, ale možno ak by ste jej napísali problem viaceré iste tomu bude vemovať zvýšenú pozornosť.
Nerobím jej reklamu, ale keď vie a može rada pomôže.
@djura Ahojte dievcata, a teda menovite aj @djura. S manzelom prave rozbiehame tento proces osvojenia, este sme pred podanim ziadosti, teda uplne na zaciatku, davame dokopy potrebne papiere k ziadosti. Spadame pod TT kraj a okres DS. A chcela som sa opytat na skusenosti so psychologickou v DS na UPSVAR - ako hodnotis pripravu u nej? Chodili ste k Mgr. Nagy? Ako dlho vam trvala priprava takto na urade? Dakujem velmi pekne, ak si najdes cas odpisat. Momentalne zvazujeme ci ist cez UPSVAR alebo cez Usmev ako dar pripadne Navrat (ktory otvara az v aprili novu pripravu a trva to u nich 9mes)
@djura Ahojte dievcata, a teda menovite aj @djura. S manzelom prave rozbiehame tento proces osvojenia, este sme pred podanim ziadosti, teda uplne na zaciatku, davame dokopy potrebne papiere k ziadosti. Spadame pod TT kraj a okres DS. A chcela som sa opytat na skusenosti so psychologickou v DS na UPSVAR - ako hodnotis pripravu u nej? Chodili ste k Mgr. Nagy? Ako dlho vam trvala priprava takto na urade? Dakujem velmi pekne, ak si najdes cas odpisat. Momentalne zvazujeme ci ist cez UPSVAR alebo cez Usmev ako dar pripadne Navrat (ktory otvara az v aprili novu pripravu a trva to u nich 9mes)
@zajac8 ahoj, tiež sme okr.DS a my sme chodili k slečne Nagy, je perfektná psychologička, možme ju odporučiť vsetkymi desiatimi 🙂
@zajac8 ahoj, tiež sme okr.DS a my sme chodili k slečne Nagy, je perfektná psychologička, možme ju odporučiť vsetkymi desiatimi 🙂
@hencsiii Ahoj, dakujem velmi pekne za odpoved 😊. To sa velmi tesim, ze takuto dobru recenziu pocujem. A cca ako dlho vam tam trvala priprava? Predpokladam, ze ste sa stretavali v pracovnom case a vzdy asi na nejaky dlhsi blok hodin? Ja som v pohode, ja mozem z prace odbiehat ako chcem, ale manzel nemoze, ten si bude musiet cerpat dovolenku.. tak aj pocitame dni dovolenky a rozmyslame, ze si okolo vianoc teraz ziadnu nevezme, aby si to presunul do dalsieho roka na tieto ucely
Ahojte, možno to sem úplne nepatrí, ale ako mamina „srdiečkového“ dieťaťa, ktoré mohlo mať podobný osud, ak by nás nezospojil zázrak, mi nedá nezdieľať túto zbierku aj tu. Už niekoľko rokov pomáham Eve a jej deťom poraziť generančnú chudobu a vymaniť sa z nej. Spolu sme urobili obrovský krok – z prostredia bez vody, kníh a šance na vzdelanie sa presunuli do bezpečného domova, kde deti prosperujú v škole.
Ak by ste mali záujem a pár eur nazvyš, aby ste pomohli tejto rodine pokračovať v ceste k dôstojnému životu, budeme nesmierne vďační. Link: https://donio.sk/eva-a-jej-deti
@zajac8 ahoj prepáč že až teraz ale nešla mi appka vôbec...
Asi ste už boli u Nagy, ale ona je úplne super mladá kočka zanás 🙏
Cez upsvar sme šli a zanás najlepšia voľba... ❤️🙏❤️ držíme prsty
Dievčataaaa dnes kúzelný telefonaaat zazvoniiilll ❤️🙏❤️
Božinku jak sa teším držkám vám prstyyyyy
Dievčataaaa dnes kúzelný telefonaaat zazvoniiilll ❤️🙏❤️
Božinku jak sa teším držkám vám prstyyyyy
@djura super gratulujem 🙏🏻
Ahojte, chcem sa spýtať, či ste si niekto osvojil aj druhé dieťa, koľko malo to prvé rokov a koľko vy. Naše prvé má už osem rokov, ja mám 43 a manžel 48. Úprimne, mám z toho trocha obavu.
@djura to je skvele 🥰 ako dlho ste čakali? Aké máte pocity?
@michaelis my len mesiac tuším ...panebože úžastné ❤️🙏❤️ jedného už máme a sám si vymodlil súrodenca ❤️🙏❤️ máme krásny vianočný darček, i keď ma trápi že kedy ho dostaneme domov, prvého sme mali zo súkromného CDR takže sme dostali syna okamžite, ale toto je štátne tak uvidíme...

@andrea_82 Rodičovský príspevok – osvojitelia sú oprávnenou osobou na poberanie rodičovského príspevku; nárok sa uplatňuje na základe rozhodnutia súdu o zverení dieťaťa; príspevok slúži na zabezpečenie riadnej starostlivosti o dieťa do troch rokov – v prípade NRS až do šiestich rokov veku dieťaťa, najdlhšie tri roky od právoplatnosti prvého rozhodnutia súdu (zákon č. 571/2009 Z.z. o rodičovskom príspevku…);