Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@katarina1993201 tak ide o deti, byrokracia je si myslím potrebná....žiadateľov treba naozaj overiť a to trvá...
Cakacky, no počet párov sa stále zvyšuje, takže aj cakacky. V Ba kraji sa teraz začína zhruba na niekde čísle 300, takže masaker.
A ako to zvládajú...no ťažko 😅 ale treba byť vytrvalý. My sme čakali na prvé dieťa vyše 4 roky a druhé cca 4. Ale vtedy sa toľko ešte nečakalo. Boli časy keď sa na biele v Ba čakalo 2 roky.
V Trnave sa inak čaká najmenej. Na biele bábätko cca 2 roky
@joannita ešte mi napadlo, mám problémy so srdcom... bude toto nejaký problém??? nejaký stop stav??? Lebo pozerám taký dotazník čo musím vyplniť a sú tam že ochorenia... a ešte aj rodinný prílušníci, to zas moja mama mala Ca mammae...
@joannita aj toto by ma zaujímalo že prečo je to podľa krajov... prečo to nie je vlastne akoby celoslovenské... alebo teda rečo niektorý čo sú z BA napríklad, tak kľudne mohli mať dieťa aj ziného kraja... tomuto nejakosi nerozumiem...
@katarina1993201 tomu nerozumieme nikto...
@joannita akože číslo 300 je dosť masaker... ja mám nejaké matné spomienky, že moj akolegyňa adoptovala zdrovna rovno dve deti - súrodencov - ale u nej to bolo nejakosi že do roka aj prípravy aj deti... bola z BA a deti mala z Lučenca...
@katarina1993201 tam bolo určite viac faktorov. Nemuselo ísť hneď o adopciu, ale o pestunstvo, tam sa čaká menej, o dosť. Mohli to byť rómske deti, staršie deti súrodenci sa ťažšie umiestňujú hlavne keď sú starší.
Alebo to bolo pred xy rokmi. Osvojenie za pol roka v Ba určite nie momentálne.
@joannita ešte mi napadlo, mám problémy so srdcom... bude toto nejaký problém??? nejaký stop stav??? Lebo pozerám taký dotazník čo musím vyplniť a sú tam že ochorenia... a ešte aj rodinný prílušníci, to zas moja mama mala Ca mammae...
@katarina1993201 záleží aké problémy so srdcom. Aké máš vyhliadky.... Či budeš schopná postarať sa o dieťa. Teda aj tvoj manžel samozrejme.
Mamu nerieš.
@katarina1993201 záleží aké problémy so srdcom. Aké máš vyhliadky.... Či budeš schopná postarať sa o dieťa. Teda aj tvoj manžel samozrejme.
Mamu nerieš.
@joannita výhliadky sú myslím si že OK... som sledovaná kardiológom a chodím na prehliadky každého pol roka... som nastavená na liečbu, ktorá zaberá... karidiolog mi sám pvoedal že je to v podstate OK...
Ahojte možno uz niekde tieto informácie sú ale skúsim. Bratislavsky kraj - okres Malacky. Chcem sa spýtať koľko sa cca caka ev.mate vlastne skúsenosti s s preferenciami dietatka: etnikum neleží, pohlavie nezáleží, vek 0-4 roky, matka: alkohol, závislosti niesu problém. Vopred dakujem za každú informáciu. Čakáju nás teraz povinné sedenia s psychologickou 🙂 sociálne šetrenie sme mali a keď som sa spýtala pani kurátorky povedala, že 4 roky.. vopred dakujem za každú interakciu 🙂
Ahoj, to čïslo je reálne.. 3-4 roky čakani to budú, pokiaľ ide o osvojenie. Držím palce 🙂

@joannita akože číslo 300 je dosť masaker... ja mám nejaké matné spomienky, že moj akolegyňa adoptovala zdrovna rovno dve deti - súrodencov - ale u nej to bolo nejakosi že do roka aj prípravy aj deti... bola z BA a deti mala z Lučenca...
@katarina1993201 kazdy kraj ma svoj poradovnik a riesi deti narodene na svojom uzemi. Je to aj preto, lebo pracovnicky si niekedy tie svoje problemove rodiny, rodicky poznaju. A riesia s nimi aj ine problemy, tak aby nemuseli cestovat cez celu republiku. Je aj celkom nerealne, aby jeden urad zvladal agendu za celu krajinu. Ked sa k nim dostane dpis dietata, maju 2 tyzdne na to, aby mu nasli rodinu. Ak sa im to nepodari, dieta ide do celoslovenskej databazy a mozu ho svojim cakatelom "ponukat" aj ine kraje. Tak preto mozes nakoniec mat dieta z opacneho konca republiky. Je ale dost komplikovanejsie potom riesit stretnutia s dietatom a dochadzat na sudy.