Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@mana85 a to mi pritom povedali obe uradničky v Trnave, a tiež v ded. domove 😒
@patrikmisko ktovie iný kraj iný mrav ale nejaka ta ochrana údajov musí hádam všade fungovať jedine ak ide o pestúnstvo tam vedia bio- kde sa dieťatko nachádza 😔
ahojte 🙂 rada by som sa spytala na trenciansky kraj, podarilo sa uz niekomu adoptovat dvojicky? my sme aktualne na 85 mieste, o este sa nacakame....
a kolko cakali na synceka? mne sa zda to 85. miesto ako nekonecne dlhy cas....lebo som sa pytala na urade ako to ide, ked nas zapisali, a povedali, ze tento rok sa to moc nepohlo. no kazdopadne sa tesime, raz to istoiste pride 🙂
baby tak ma napadlo,mozno blbost,ale je mozne dietatku zmenit meno?
@larati to bolo asi tri roky dozadu a cakali 3/4 roka, teraz sa caka dlhsie ..pozitovne na tom je, ze deti zostavaju v svojich rodinách 🙂 a my sme boli 69. pred 2. rokmi a volali nam hned po zaradeni do poradovnika o romske novorodene dievcatko.. zalezi, kolko nechcených deti sa narodi... a tie starsie deticky, tie su v zoznamoch 😒
Ja som to zistovala na UPSVaR a bolo mi povedane, predbezko sa dorucuje matke, osvojitelnost uz nie ... tak budeme musiet pockat na osvojitelnost 😖 😒
A este jedna otazka ... budem mat narok na MD ked dostaneme cca 6-7tt babetko? Ak ano, predpokladam, ze dlzka MD sa vypocita ako alikvotna ciastka z teraz stanovenych 34tt. Je to tak, alebo sa mylim?
@dalia246 No, nie dlho, sme zaradení do poradovníka od 19.9.2012, takže o chviľku to budú 2 mesiace. Ten čas inak dosť rýchlo letí, lebo sa venujem práci, popritom chodím do školy, takže ma čakajú skúšky, o chviľku tu budú Vianoce a Nový rok a zase letný semester ... Takže predpokladám, že nám to prejde dosť rýchlo a čo nevidieť nás oslovia, aby sme sa prišli na nejaké bábätko pozrieť. Ja v to verím 🙂
NR dnes som zavolala tak sme na 30 mieste a asi v polovičke na chlapčeka,,,,
takto sme postupovali...28,7.2011........80
19,9.2011........62
23.1.2012.......45
19.4.2012.......41
24.5.2012......35
6.11.2012.......30
na pripravu sme zacali chodit vo februari 20111..............za 15 mesiacov postup o 50 miest. neviem čo urobim ked nám konči priprava 28.7.2013.........normalne rozmyšlam....Čaute.
@mata71 ja sa chystam volat koncom mesiaca v septembri sme boli 6 takže ked Lenka21 bola pred nami tak minimálne 5 miesto to isti,,,, 😒 a čakame už 2roky a 3 mesiace /august 2010/ a nekontaktovali Nás ani jediny krát... 😖
@belaanabela no mi sme z toho celeho znechutení,,a popravde sa nejak prestavame citit na dieta,,,,ja budem mat 41 a manzel 47 v januari,,,,,premyšlame že ked nás nebudu kontaktovat do konca pripravy 28,7.2013 budu 2 r, asi ju neobnovíme a dame sa vyradit,,,,,,,,,,,,,,, 😔.............. nám v 2011 volali za dvojičky ale zobral si ich iny pár pred nami...a to sme nechapali ako nás mohli kontaktovat,ked pred nami bolo kopa rodin,,,

Ono to velakrat zalezi naozaj od uradu, ake informacie vam poskytne a co ako urobi. Aj my sme kedysi uplne na zaciatku podostavali take info, ze som nechapala (TT kraj). 😅 Ale potom sme si to vyjasnili, dali sme najavo, ze my mame nejake znalosti o tom, ako to chodi (ale velmi slusne, ziadna drzost), a odvtedy je to uz len dobre. No je pravda, ze som si uz viackrat povedala, ze ak tam pride niekto menej rozhladeny a problematiky neznaly, tak si odnesie take vedomosti z uradu, ze to radsej cele vzda. 😅