Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@bosorkabb Nečítala som si všetky príspevky, no k tomu romskému dieťatku... Ono vždy sa nájde niekto kto bude odsudzovať to čo ste spravili, či to bude biele alebo tmavšie dieťatko.
Jednoducho keď ideš do adopcie, musíš sa obrniť pre prípadné nepríjemné pripomienky a niekedy aj od ľudí, od ktorých by si to nečakala.
Len to som chcela, že jednoducho je to vaše rozhodnutie a ak ju budete milovať aj keď bude rómka či polorómka, tak potom bude dieťatko určite šťastné.
@kikuska_wedge pocuvaj nechcem ťa stratiť, ale tieto schody nie sú veľmi bezpečné pre takého malého alebo aj väčšieho lezuna alebo spunta. No ale veď uvidis čo povedia. My sme museli schody aj tak celé ohradiť.
@dellfi ja viem. Dodávateľ dodáva aj detské zábrany, ale keďže nevieme vek, tak sme ich zatiaľ nekupovali. Ale povedali, že nie je problém ich do týždňa dodať.
Ahojte dievčatá,som medzi Vami nová,chcela by som sa informovať ako prebieha adopcia?co je vsetko k tomu potrebné ?a ci tu je niekto kto si adpoptoval dieťatko do zahraničia,nakolko zijem dlhé roky mi SVK.Dakujem Vam velmi pekne za každé info🙂
Ahojte kocky, neviete nahodou niekto, aka je sanca adopcie deticiek inej pleti resp narodnosti (ale zijucich v DeD na Slovensku) okrem romskych deticiek?
myslim tym deticiek, co maju rodicov cernochov, aziatov a tak...
vdaka za kazdu odpoved.
ahojte neviete ako dlho to trva v Trnave ked si chceme adoptovat dieta 3 az 5 rokov? Rozmyslam ci si mam zmenit ..ake stare by malo byt .
@silvinka40 nam vraveli, ze bratislavsky kraj ide najrychlejsie 3-4 roky. to nam povedali minuly tyzden. ale neviem, ci je to na 100% pravda. myslim, ze nikto nerobi presnu statistiku, je to len odhadom.
@silvinka40 ja som mala dane 2-4. Odradili ma od vyššieho veku dieťaťa. Aj psychológ aj jeden lekar co ma doma dve adoptované deti. Vraj tej dieťaťa treba vynásobiť počtom styri a to ke počet rokov za aky cas sa dieta dostane z toho co prežilo. Držím palce
dievcata, prosim vas o radu. Da sa ziadat o adopciu, pokial je jeden z manzelov oficialne (pracovne) v zahranici a druhy na SVk? Manzel pracuje mimo svk, ale planuje sa vratit. Dakujem za odpoved.
@vanillaskyy a ake si sa nakoniec rozhodla? inak my sme uz skoncili pripravu, este nejake testy nas cakaju...ty si na tom ako? kolko ti este chyba? ci uz mas hotovo?
@anettta nemáme est prípravu hotovú
@ivka3901 Ahoj Ivka,ideme skúsiť ešte 4 ivf a uvidíme?Radšej si už teraz všetko zisťujem ohľadom adopcii aby som bola pripravena🙂keď čítam,že sa čaká 2 až 4 roky uffff....len neviem ako to bude u mňa,keďže žijem mimo Svk :(ci mame šancu alebo nie?vy ste sa ako pohly ??už ste v poradovniku ??
Este jedno sedenie s psychológom a jedno z uradnickou a priprava hotova. Dali sme nakoniec zdrave dieta do 6 mesiacov na etniku nezáleží.
@dejna0412 napíš ip, my sme riešili niečo podobné

@tarrra moja bambulka je tiež trošku snedšia, ale pre mňa najkrajšia a najšikovnejšia...a je to veľmi dobrosrdečné a prajné srdiečko