icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

sentoza
10. nov 2016

@tarrra moja bambulka je tiež trošku snedšia, ale pre mňa najkrajšia a najšikovnejšia...a je to veľmi dobrosrdečné a prajné srdiečko

tarrra
10. nov 2016

@sentoza zlatunka

katkuz
10. nov 2016

@sentoza to je perfektna fotka, krasne dievcatko 🙂 🙂 🙂

dia6
11. nov 2016

@bosorkabb Nečítala som si všetky príspevky, no k tomu romskému dieťatku... Ono vždy sa nájde niekto kto bude odsudzovať to čo ste spravili, či to bude biele alebo tmavšie dieťatko.
Jednoducho keď ideš do adopcie, musíš sa obrniť pre prípadné nepríjemné pripomienky a niekedy aj od ľudí, od ktorých by si to nečakala.
Len to som chcela, že jednoducho je to vaše rozhodnutie a ak ju budete milovať aj keď bude rómka či polorómka, tak potom bude dieťatko určite šťastné.

dellfi
11. nov 2016

@kikuska_wedge pocuvaj nechcem ťa stratiť, ale tieto schody nie sú veľmi bezpečné pre takého malého alebo aj väčšieho lezuna alebo spunta. No ale veď uvidis čo povedia. My sme museli schody aj tak celé ohradiť.

kikuska_wedge
12. nov 2016

@dellfi ja viem. Dodávateľ dodáva aj detské zábrany, ale keďže nevieme vek, tak sme ich zatiaľ nekupovali. Ale povedali, že nie je problém ich do týždňa dodať.

bosorkabb
12. nov 2016

@dia6 mas pravdu, ale človek vždy pochybuje ci robi správnu vec. Vela sa o tom z manželom rozprávame a dúfam že sa rozhodneme správne.

dejna0412
12. nov 2016

Ahojte dievčatá,som medzi Vami nová,chcela by som sa informovať ako prebieha adopcia?co je vsetko k tomu potrebné ?a ci tu je niekto kto si adpoptoval dieťatko do zahraničia,nakolko zijem dlhé roky mi SVK.Dakujem Vam velmi pekne za každé info🙂

anettta
13. nov 2016

Ahojte kocky, neviete nahodou niekto, aka je sanca adopcie deticiek inej pleti resp narodnosti (ale zijucich v DeD na Slovensku) okrem romskych deticiek?
myslim tym deticiek, co maju rodicov cernochov, aziatov a tak...
vdaka za kazdu odpoved.

ivka3901
13. nov 2016

@dejna0412 ahoj vitaj no skončlli ste z IVF?a rozhodli ste sa pre adopciu ?

silvinka40
13. nov 2016

ahojte neviete ako dlho to trva v Trnave ked si chceme adoptovat dieta 3 az 5 rokov? Rozmyslam ci si mam zmenit ..ake stare by malo byt .

anettta
13. nov 2016

@silvinka40 nam vraveli, ze bratislavsky kraj ide najrychlejsie 3-4 roky. to nam povedali minuly tyzden. ale neviem, ci je to na 100% pravda. myslim, ze nikto nerobi presnu statistiku, je to len odhadom.

vanillaskyy
13. nov 2016

@silvinka40 ja som mala dane 2-4. Odradili ma od vyššieho veku dieťaťa. Aj psychológ aj jeden lekar co ma doma dve adoptované deti. Vraj tej dieťaťa treba vynásobiť počtom styri a to ke počet rokov za aky cas sa dieta dostane z toho co prežilo. Držím palce

hariet
13. nov 2016

dievcata, prosim vas o radu. Da sa ziadat o adopciu, pokial je jeden z manzelov oficialne (pracovne) v zahranici a druhy na SVk? Manzel pracuje mimo svk, ale planuje sa vratit. Dakujem za odpoved.

anettta
13. nov 2016

@vanillaskyy a ake si sa nakoniec rozhodla? inak my sme uz skoncili pripravu, este nejake testy nas cakaju...ty si na tom ako? kolko ti este chyba? ci uz mas hotovo?

anettta
13. nov 2016

@hariet podla mna sa da, ale ak chcete adopciu, musi manzel robit pripravu tu na slovensku.

vanillaskyy
13. nov 2016

@anettta nemáme est prípravu hotovú

bosorkabb
13. nov 2016

@hariet my robíme pripravu na Slovensku a manžel pracuje v Rakusku. Da sa to, len si musi brat dovolenku. O chvíľu končíme prípravu.

hariet
13. nov 2016

@anettta
@bosorkabb dakujem vam za odpoved. jasne, na pripravu by prisiel domov, len ma zaujimalo, ze ci nasu ziadost vobec prijmu. potesili ste ma. 🙂

bosorkabb
14. nov 2016

@hariet ziadost bez problemov príjmu, ja som vsetko vybehala a manzel len navstevuje pripravu. Podstatné je že dietatko bude žiť na Slovensku.

dia6
14. nov 2016

@anettta No neviem či na Slovensku sú v DeD aj detičky inej národnosti. Ja som sa s tým ešte nestretla. Aspoň nie tu v BA kraji.
Vlastne raz áno, ale to bola malá češka.

anettta
14. nov 2016

@dia6 dakujem za odpoved, ved uvidime, dufam, ze sa to uz coskoro dozviem 🙂 uz sa taaaaak strasne tesiiiiim 😀

dejna0412
14. nov 2016

@ivka3901 Ahoj Ivka,ideme skúsiť ešte 4 ivf a uvidíme?Radšej si už teraz všetko zisťujem ohľadom adopcii aby som bola pripravena🙂keď čítam,že sa čaká 2 až 4 roky uffff....len neviem ako to bude u mňa,keďže žijem mimo Svk :(ci mame šancu alebo nie?vy ste sa ako pohly ??už ste v poradovniku ??

bosorkabb
14. nov 2016

Este jedno sedenie s psychológom a jedno z uradnickou a priprava hotova. Dali sme nakoniec zdrave dieta do 6 mesiacov na etniku nezáleží.

dejna0412
14. nov 2016

@bosorkabb ahoj,prosím tak ako dlho trvá ta príprava??co tam preberate??ďakujem🙂

bosorkabb
14. nov 2016

@dejna0412 tak zacali sme v maji. Rozobera sa vsetko mozne. Nase postoje, rodina, ake mame predstavy, robia sa testy. Pytaju sa na detstvo a tak, nic hrozne.

dejna0412
14. nov 2016

@bosorkabb oki,to je len raz do mesiaca ?ci ako?prepáč,že sa tak hlúpo pýtam🙂testy s čoho?ci vieš vychovať dieťa?🙂...tak to sa da 🙂s deťmi nemám problém,keďže pracujem s deťmi🙂s hyperaktiv deťmi🙂

bosorkabb
14. nov 2016

@dejna0412 tak my sme mali 2 stretnutia skupinove po 8 hodin a potom raz za 2 tyzdne 1,5 hodinove. Testy su osobnostné. Ako zvladas stres, akej si povahy a jefen test kde budu machule a ty mas povedat co vidis a kde. Je aj na nete.

tortelinka
14. nov 2016

@dejna0412 napíš ip, my sme riešili niečo podobné

dejna0412
14. nov 2016

@bosorkabb Tak To NENI Až TAKE HROZNE...sice museli by sme viacej cestovať,tak ale do by sme určite nejako zvládli🙂dik moc 🙂