icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

bosorkabb
5. jan 2017

@kikuska_wedge od nas tiež nic take nechceli, ani nekontaktovali zamestnávateľa. Iba potvrdenie o zamestnaní chceli a koľko zarabame.

anettta
5. jan 2017

@nikola116
@kikuska_wedge
@bosorkabb
Jeeej kocky vsetky sme okolo senca 🙂
Sa mozme potom stretavat 🙂
My sme tiez nepotrebovali od zamestnavatela nic.

karkana
5. jan 2017

@kikuska_wedge posudok z práce bol treba už len pri poslednom súde o osvojení, to si vyžiadala sudkyňa

ellen2016
5. jan 2017

@kikuska_wedge aj my sme prikladali len potvrdenie o zamestnani s platom. Nikoho nekontaktovali a podla mna to je aj nezakonne, je to predsa sukromna vec.

bibal123
5. jan 2017

@kikuska_wedge na to nemaju právo to je súkromná vec ..teda ak ide o adopciu. Ak do profi tak to môžu.

bosorkabb
5. jan 2017

@anettta
@kikuska_wedge
@nikola116
Ja bývam priamo v Senci.
A dúfam že sa čím skôr všetky dočkáme vytúženého dieťatka.

nikola116
5. jan 2017

@bosorkabb @kikuska_wedge anettta ďakujem teším sa že ste z okolia Senca moc držím palce píšte ako postupujete ;)

kikuska_wedge
5. jan 2017

@bosorkabb @anettta @nikola116 ďakujem. Nech už máme naše srdiečkové detičky, čím skôr pri sebe. Ja som im bola dnes kúpiť stolík do detskej a zajtra mám v pláne šiť zásteny za postielky. Už naozaj hniezdim, tak dúfam, že sa to blíži.

lillik3
6. jan 2017

Ahoj mamky a buduce mamky... Dlho som tu nebola, ale obcas sem nakuknem a silno drzim prsty buducim mamkam paste, aby ste mali doma coskoro vysnivany uzlicek statia... My sme za mesiac uz 3r stastni rodicia....
Su to uzasne, paradne, jedinencne, vynimocne dni, tyzdne a mesiace... Ja by som sa rada porozpravala (najlepsie cez IP) s mamkou, ktora ma za sebou "debatu" ako k nam prisiel... Hrdinsky som do tohto casu tvrdila, ze vsetko bude vediet odkial a ako prisiel... Nie, nechcem cuvnut, ale zacinam mat z toho strach... Dakujem... Aaaaa prikladam foto nasej lasky najvacsej...

ingridlukacova1123
8. jan 2017

Ahojte Ba kraj zaradena jun 2015 a sme 111-ty. Takze 4-5 rokov sa caka.😂

pletyika
8. jan 2017

@ingridlukacova1123 my sme máj 2015.Nemám ani odvahu tam zavolat, na akom sme mieste..Známa čaká takmer 3 roky a sú už v prvej desiatke..Tak snáď sa dočkáme skôr. Pri prvom sme čakali presne 13 mesiacov..To bolo 6 ,5 roka dozadu

lusinda28
8. jan 2017

@bosorkabb jeej aj ja sa pridávam k čakajúci som tiež zo Senca, ani som nevedela, že toľko nás je.. 😉 držím vám prsty, nech to cakanie zbehne čo najrýchlejšie...

bosorkabb
8. jan 2017

@lusinda28 super že nas je toľko. Ako dlho čakáš a aké mas požiadavky na dieťatko?

ingridlukacova1123
9. jan 2017

@pletyika ahoj mi sme pri prvom cakali presne dva roky. Ale mame stastie lebo nasmu malemu sa narodila biologicka sestricka tak sme boli mi prvy osloveni. Prave za nou chode do nemocnice a nevieme sa dockat.😃 ked ste maj 2015 tak ste na tom ako mi si myslim alr zavolaj si je tam prijemna kocka ona ti povie.

joannita
9. jan 2017

@ingridlukacova1123 to ti povedali na urade, ze 4-5rokov sa caka v BA? Alebo to si len myslis? 🙂
My sme zaradeni december 2014 a sme na 75mieste a povedala mi uradnicka pred tyzdnom ze este asi rok (teraz vybavuju februar 2014) Ale podla mna rok a pol este asi.

ingridlukacova1123
9. jan 2017

@joannita Ahoj ano povedala mi pani na socialke ze 4-5 rokov sa caka. Ze nie su deticky.😖

bosorkabb
9. jan 2017

Tak dnes my prišlo rozhodnutie o zaradený do zoznamu ziadatelov od 22.12.2016 😀

kikuska_wedge
9. jan 2017

@bosorkabb a aj si si volala, koľký ste v poradí?

joannita
9. jan 2017

@ingridlukacova1123 no vidis, kazdemu povedia ine. Nas ked zaradili, tak povedali ze v ba sa caka na biele pol rocne babo rok a pol, max. 2 roky. Nakoniec su to momentalne 3 roky (teraz oslovuju ziadatelov, ktori cakaju necele 3 roky) a tebe povedia 4-5rokov, co sa mi zda dost prehnane 🙂
A zaujimave je aj to, ze medzi nasim a vasim zaradenim do zoznamu je len pol roka a 36 miest sme od seba. Bud tak rychlo priraduju deti, alebo je tak vela ziadatelov 😃

bosorkabb
9. jan 2017

@kikuska_wedge nie, prevzala som si to až poobede. Myslela som že tam bude telefónne číslo ale nič take som tam nenašla. Rada by som tam zajtra zavolala.

bosorkabb
9. jan 2017

@joannita podľa mňa je veľa žiadateľov.

joannita
9. jan 2017

@bosorkabb ano vela, vela.
Ked patris pod Ba kraj, napisem ti zajtra cislo priamo na babu ktora ti povie kolki ste. Ak chces.

ellen2016
9. jan 2017

ocividne ani romcatka nie su, my sme sa za 2 mesiace vobec neposunuli....

joannita
9. jan 2017

@ellen2016 inak nerozumiem, casto tu citam rozdielne informacie z rovnakeho kraja. My sme sa v priebehu 2 a pol tyzdna posunuli o 3miesta a vy ste sa v rovnakom kraji neposunuli za 2 mesiace ani o 1miesto? Je viac zoznamov, ci ako? 🙂

ellen2016
9. jan 2017

@joannita mozno na biele, ale my cakame na romske dievcatko a neposunuli sme sa vobec. sme v BA

bosorkabb
9. jan 2017

@joannita ano som BA kraj a číslo mi uz poslali baby. Ale ďakujem.

joannita
9. jan 2017

@ellen2016 hej ale zoznam je len jeden. A ti ktori nemaju vyhovujuce poziadavky sa len preskakuju. Jedine ze by mali urobene aj zvlast podzoznamy? Ale divne, ved romskych deti je viac...
Netreba sa asi moc zamyslat nad tym a zistovat prislis, pretoze potom je to cakanie este tazsie. Tym som sba myslela 🙂

ellen2016
9. jan 2017

@joannita presne tak.inac,zoznam je len jeden,takze asi sa rodia biele babatka...

maninka1974
9. jan 2017

ano zoznam zapísaných žiadatelov je len jeden oslovuju všetkych za radom aj ked maju napíane podmienky ohladom povodu zd stavu... ponukaju ich ked odmietnu prvý volaju druhým v poradí tretím kým niekto nepovie ano a chce aj napr.romske alebo aj choré dieta....

pletyika
9. jan 2017

@ingridlukacova1123 tak to je super..drzim palce nech ju mate co najskor doma..u nas myslim nic take nehrozi..takze si pockame 😕 maly sa nevie dockat a nechape preco to tak dlho trva..