Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@all Ahoj baby,zienky spolubijovnicky za stastie a rodinu 🙂 Mam dilemu.na programe PRIDE sme takmer na konci a mame napisat 3 listy.1 dietatu,ktore si adoptujeme,jeden jeho bio rodicom a jeden na urad preco chceme adoptovat. Vzdy som vedela slohovat ale toto je pre nas tak dolezite ze mam mierne obavy a aj blok.dietatu je asi najlahsie napsisat ako sa na neho/na nu velmi tesime,aj urad este ako tak ale co napisat bio rodicom?vdaka za tipy 😉
@torpilla123 ja by som asi v prvom rade poďakovala bio rodičom že môžeš mať ich ďieťatko. Bio mame by som poďakovala xa to že to dieťatko priniesla na svet. Dáko by som to rozpísala. Možno si niekto bude myslieť že mi šibe a napísala by som to tak ale keby nebolo bio NAŠE detičky nemáme. Ja som bio mame MÔJHO syna za to že mi dala tak úžasné stvorenie aké doma mám.
@torpilla123 Aj ja by som to asi tak formulovala, ze by som bio mame podakovala, ze priviedla dieta na svet a mne dopriala sa stat matkou. Utvrdila by som ju, ze budem tou najlepsou matkou a dam dietatku vsetku lasku sveta. A rozpisala by som to .
@torpilla123 ahojte, ja som to presne takto formulovala pred viac ako tromi rokmi, ze som dakovala bio rodicom, ze mozem sa starat o ich dieta.
A dnes ked som uz mamkou rocneho suhaja, kazdy den dakujem Bohu za jeho matku ze sa rozhodla ho priviest na svet a nas urobila najstastnejsimi rodicmi na svete 😇
Tak baby idem sa pochváliť. Druhý deň interakcie za sebou. Malá je nádherná,cely deň sme z ňou boli. S manželom by sme ju brali domov hneď. Len ta byrokracia okolo toho.
@rachel36a ano nam tak vraveli ze 3 roky urcite budeme cakat... ktovie ci sa za par rokov ta cakacia doba este viac nepredlzi ked vidim kolko parov ma problem s pocatim dietatka... ale my radi tolko pockame 😊
a u vas to ide tak pomalsie? bozinku to budete cakat aj viac ako 5 rokov 🙏
No veru u nas sa to vlecie...na male dietatko sa caka viac ako 5 rokov a cakacia doba sa stale predlzuje ☹ ale u nas sa stal trosku zazrak za pomoci asistovanej reprodukcie a darcovskeho programu sa nam pocas cakania narodil syncek 🙂 takze nam to cakanie sprijemnuje 😉
Baby ako to funguje ak chceme podat predbežné opatrenie na sud. Teraz sa to tusim vola neodkladné. Co k tomu treba,kedy sa to môže podať. A všetko okolo toho by som potrebovala vediet.
Ďakujem ❤
Nám v návrate povedali, že ked budeme robiť predbežko že nám s tým pomôžu, že oni už vedia čo napísať aby to sudca uznal, skús tam kde ste robili prípravu, či vám nepomôžu, naozaj napísať tam to čo sudcovia uznávajú a takou formou aby sa to nenaťahovalo zbytočne a hrozne sa s vami teším
@bosorkabb kde si robila priprvu ? Tam by ti mohli pomoc teraz sa to uz vola neodkladne treba zvazit aj prax na konkretnom sude ale teda oslov toho kde ste robili pripravu
Dakujem baby,zajtra zavolám do Navratu. To ma totiž vobec nenapadlo.
@all dakujem baby za napady.uz som co to hodila na papier este to do stretnutia poupravujem.uz len pri tych listoch som sa tak rozcitlivela,dufam,ze to cakanie nebude take zdlhave a zbehne nam to raz dva.
@torpilla123 ake máte požiadavky a ktorý kraj?
Ahojte baby.Je tu niektora z Vas ked ste sa dostli do situacie kde ste cakali v poradovniku na adopciu a problem bol ze manzel pracoval a Vy ste boli evidovane na urade prace?Ako sa Vam bral prijem?Postacoval Vam jeden pri prehodnotovani?
Ahojte, je tu niekto aj z Trencianskeho kraja? My sa s mm snzaime o babatko uz 9 rokov a uz su to takmer 4 roky, co sme si spravili pripravu na adopciu a odvtedy cakame...a ja sa uz neviem dockat, kedy sa aj na nas usmeje stastie v podobe dietatka 🙂

Aj my máme chlapčeka a všetci vravia že je celý manžel. A boli sme na liečení a tam nechceli sestričky veriť že je adoptovaný. Je to sila.