Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@vanesa1210 pisem IP ☺
@ellen2016 to je uzasne, ako rychlo ste to mali 🙂 my sme v zilinskom kraji a realita je cakat na novorodenca 5-6 rokov, bez ohladu na etnikum. Je to hrozne, niekde robia chybu... ale kto sa do toho obuje? nikto im nevidi do papierov. Oni povedia, ze deti sa nerodia a to nikto z nas nevie popriet. No z toho, ako to funguje v inych krajoch, je jasne, ze im nemozno verit.
Niekto by mal tu zilinu zauditovat a investigovat co sa tam deje! V konecnom dosledku trpia deti...
Ved toto v ZA to je cele divne.......a kto sa do toho obuje? nikto stým nič nedokaže urobit.....:(
@avogiles neviem ci bez ohladu na etnikum,my sme mali deti za pol roka a rok ,takze etnikum rolu urcite zohrava
Jasne že etnikum zohrava ale ajtak je to divne nam bolo povedane že na biele min.5 r.,polo 1-2, romske do roka......my čakame uz skoro 2 r.....🙂
@vanesa1210 ja by som ti poradila volať, otravovať
Ved co myslite, kde koncia tieto "stratene deti" z utajenych porodov. Napriklad v "detskom domove" dcery Viery Tomanovej. A potom v rodinach zbohatlikov ktori isto necakaju 4 roky v poradovku.
Nie v Ba. V tomto detskom domove ma jej dcera aj s matkinou pomocou male babatka ktore podla zakona musia byt v profi rodinach, pre nu samozrejme zakon neplati!!! A aj napriek velkej medializacii v tom kludne pokracuje a kasle na zakon. Je to neuveritelne, uz len ked pisem o tom, vrie mi zlc. Nehovoriac ze dostala od statu dotacie - neskutocne prachy na tento svoj decak.
Daj si do googlu tomanova detsky domov a vyskoci ti niekolko odkazov.
@tortelinka a ake velke dietatko a polo ci uplne romske?
@vanesa1210 myslis male babo? My chceme do 3 mes, poloromske, v Ziline. Mas nejake info, ako dlho sa caka?
@avogiles ano myslím male babo....aj my na take cakame
@anettta so skalickym dd mám osobné skúsenosti,bola tam stará MUDr a zároveň riaditelka- hrozna žena,vytrpela som si...aj deti...a vraj išla do dôchodku tak neviem či už je to tam lepšie,každopádne keď sme posledný raz odchádzali zo Skalice tak sme si veeelmi vydýchli že už nikdy viac!!!
Tu je video o Tomanovej dd: https://dennikn.sk/368622/dostali-sa-do-detskeh...
Treba oslovit Piussi,ktora ma tiez osvojene babatko,aby isla do Ziliny spravit reportaz a zistit co sa tam deje.
@ellen2016 deeeeeeeeees a nikto stým nič nerobí .....vsetko vporiadku....pod lampou je najvacsia tma....to iba na SK sa može diať....
kto caka v Ba kraji? My na novorodenca od feb/2017 a sme 201. miesto...
budem rada za info, pokial sa uz niekto dockal novorodenca, ako to prebiehalo. Dakujem 😉
Dievcata chcem sa vas spytat....tie co vas volali k dietatku a nakoniec sa proces z nejakych (je jedno akych) pricin neuskutocnil....kolko ste cakali na dalsi telefonat?
My sme po prvom dievcatku cakali 4 mesiace, a teraz po druhom 2 mesiace...vobec to nechapem...zazili ste nieco podobne?
Po prvom sme si mysleli ze sme prvi na romske dietatko, trvalo to dalsie 4 mesiace, po druhom sme si mysleli ze sme prvi v poradi a cakamw dalsie dva mesiace....
Nam na urade presne poradie nehovoria...mozete mi napisat aj ss. Dakujem vam velmi pekne
@zanetaqwe mhhhh.....ktovie či sa to poriešilo vobec? ak niekto nieco vie piste baby....
Ahojte, neviete niekto ako dlho trva v Ziline na upsvare obnova psychologickej pripravy po 2 rokoch?
Dakujem
Ahojte, my sme podali ziadost v Kosiciach v juni 2017. Mame za sebou prvu navstevu z Uradu prace. Od pondelka zaciname pripravu u psychologicky na Urade prace. V Kosiciach sa vraj aktualne caka 3 roky na biele dieta od 0-3 mesiacov. Tak uz to len nejako musime vydrzat a preckat 🙂
http://m.feminity.zoznam.sk/cl/100539/900690/s-... to kde sa čaká na adopciu rok? Balím kufre a sťahujeme sa do toho kraja.Naš Žilinský kraj je známi už aj v Poľsku....😁,vedia že tu čakáme na mimčo skoro 6 rokov.

@paris1110 ahoj a koľko už čakáte?máte podmienku polo,či?