Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
My uz cakame kazdy den telefon hovorili ze sme uz na rade.Drzte nam palce .Uz cakame 2.5 roka
@avogiles na nás sa usmialo šťastie v podobe súrodencov v takomto veku a čakali sme 9 mes. Pri zaradení sme boli druhí v poradí. Takýchto detičiek nie je veľa, ale určite sa na ne nečaká tak dlho ako na bábätká. Ak môžem porovnať, tak so 4 ročným prebieha proces oveľa jednoduchšie ako s 5 ročným. Ten rok hrá výrazný rozdiel.
@kikuska_wedge podla mna je to velmi individualne. .. nie je ot take jednoduche, ze 4 rocne to ma lahsie ako 5 rocne...vela zavisi od pohlavia, od individualneho prezivania dietata a aku trauma ma za sebou...podla mna ani surodneci nemaju rovnake traumy z predosleho zivota....nemyslis? ako sa vam inak dari?
@avogiles opytajte sa v navrate, tam by Vam mali povedat...neviem aku skusneost ma
@kikuska_wedge - vam volali z uradu vsak? skusali ste aj navrat a usmev?
baby tie co ste nasli deti v navrate...prosim ako to prebiehalo? dali vam viac spisov deticiek, ktore splnali vase poziadavky, alebo len jeden? a oslovili vas oni? dakujem
@kikuska_wedge ako sa mate ? dlho som o vas nepocula ? my sme zacali pripravu cez Usmev verim ze buduci rok sa podari a budeme mat doma peknych surodencov 🙂 pozdravujem 🙂
@anettta jasné, že je to individuálne. Ale je aj pravda v tom, že to staršie dieťa už viacej chápe. S tým menším je to jednoduchšie. Ale samozrejme to najviac závisí od toho, čím si prešlo. S tým plne súhlasím.
@anettta skúšali sme návrat, ale nemali v evidencii také detičky, takže sme museli čakať až zavolajú z úradu.
@erio z vlastnej skúsenosti však viem, že súd môže rozhodnúť aj v 30 dňovej lehote. Právnička ma na to upozorňovala, ale dôvody si už presne nepamätám. Išli sme už podľa nového súdneho poriadku.
Dievčatá neviete mi poradiť, či môžem návrh na osvojenie podať ešte pred uplynutím 9 mesačnej lehoty predosvojiteľskej starostlivosti s tým, že do pojednávania lehota uplynie? Nijako mi to nehorí, mám ešte dva mesiace čas. Len si tak predbežne zisťujem info.
@kikuska_wedge ta 30dnova lehota plati, ak sa k navrhu nepripoja listiny na ktore sa navrh odvolava, alebo samotny navrh nesplna niektore nalezitosti. Inac plati co som napisala v tejto veci musi rozhodnut do 7 dni.
@erio ale my sme mali všetko doložené. Ale mohol to byť individuálny prípad. Ďakujem za objasnenie.
@kikuska_wedge môžeš to podať pred uplynutím tých 9 mesiacov (v rozumnej miere samozrejme, ale cca mesiac vopred už určite áno) a do návrhu by som rovno napísala dátum, kedy tá lehota uplynie. Držím palce 😉
@lalus Nám to uplynie na začiatku januára. V decembri budú sviatky, súdy nebudú pojednávať, tak som myslela, že by som to podala začiatkom decembra.
@kikuska_wedge podľa mňa v pohode.
@kikuska_wedge urcite navrh mozes podat skor, my sme mali predosvojitelsky v maji a v auguste sme podavali navrh na osvojenie, sud na svojenie prebehol v novembri. Drzim palce😉
@kikuska_wedge juj ako Vam to prajem, nech je rychlo vsetko v poriadku, nech su uz Vasi...ty kokso ale to rychlo zbehlo 🙂 pamatam sa ako si tu na stranke mala ten kalendar, ako cakate na deticky 🙂 a uz ste taka velka rodina 🙂
@jenoveva ďakujem za radu
@anettta naozaj to rýchlo uteká. Malý nám strašne vyrástol. Keď prišiel bol ešte také bábätenko. Aj na rukách som ho nosila. Teraz ho ledva zdvihnem. O tri čísla vyrástol za pol roka. Ale mojkáči sú stále rovnakí.
@kikuska_wedge no a teraz bude stale rychlo rast...sa priprav kazde tri mesiace o cislo vacsie topanky 🙂 poznam, dcera ma 14 rokov a 41 nohu 🙂
@kikuska_wedge ahoj, nam sudkyna ked sme odchadzali z prveho sudu sama povedala, ze si mame podat navrh tak, aby ona stihla vytycit konanie, navrh som podavala koncom februara, lehota 9 mesiacov koncila koncom aprila a 6 maja sme mali pojednávanie.
@kikuska_wedge tak, tak, potvrdzujem, podobné skúsenosti🙂
ahojte..krasny den vsetkym,,ako je natom Nr teraz.....ma niekto info vdaka
Ja mám v pestúnskej s možnosťou - predpokladom osvojenia, tak preto. Dieťa od 2-4 rokov viac menej zdravé, avšak takmer 99% detí je takých, ktorých rodičia užívajú návykové látky. U mňa v oboch prípadoch. Matka je HCV a dieťa v sledovaní. teraz študujem riziká tubulointersticiálnej nefritídy, ktorú dieťa prekonalo. Momentálne nie je na liekoch ...

Dievcata, my by sme chceli vacsie dietatko, take 4-5 rocne, ideal do adopcie. Aka je vasa skusenost a vedomosti, ako dlho to trva, kym dietatko najdeme? Pripravu v Navrate si dokoncujeme cca v nov/dec. Dakujem ;)