icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

avogiles
8. nov 2017

@bibal123 milucka... kolko ma malinka?

goralenka
8. nov 2017

..pre tych, ktori vedia a pamataju.. po necelych piatich rokoch... ;)

bibal123
8. nov 2017

@avogiles dakujem 10 mesiacov 🙂

vanesa1210
8. nov 2017

@berginkan Aj nám to vraveli a už čakáme cez 2 roky.....

thera1
8. nov 2017

@goralenka veľmi zlaté dieťa 🙂

goralenka
8. nov 2017

@thera1 dakujem, ved bol aj dostatocne silno (a dlho) vymodleny ;)

berginkan
8. nov 2017

@vanesa1210 na romske? Zaujimave. A skusali aj z ineho kraja? Lebo zatial vsetci vravia, ze to je par mesiacov

@anetta na tu chemiu sa pravdupovediac spolieham 😉

berginkan
8. nov 2017

fotoportrét
berginkan
@vanesa1210 na romske? Zaujimave. A skusali aj z ineho kraja? Lebo zatial vsetci vravia, ze to je par mesiacov

@anettta na tu chemiu sa pravdupovediac spolieham 😉

@nikadomi nechcem rozoberat preco ale tri a viac rokov fakt nie

anettta
9. nov 2017

@berginkan moc ti to prajem zazit 🙂

a vlastne vsetkym prajem zazit tu "chemiu" 🙂 hoc ani ja som neverila, ze to pride, aj ked teda mnoho dievcat ma uistovalo, ze to pride 😉

vanesa1210
9. nov 2017

@berginkan áno.... To som si aj ja myslela.....

berginkan
9. nov 2017

@vanesa1210 tak to ma mrzi, a pytali ste sa preco?

joannita
9. nov 2017

dnes som volala po vyse mesiaci na urad do BA ako sa hybeme v poradovniku, no nepotesili ma. Za vyse mesiac ziadny posun, ani o 1 miesto. Vraj posledne biele babatko umiestnili v auguste!!! Odvtedy nemaju ziadne biele a stale je to vraj horsie a horsie. Vraj s poloromami a romami nieje problem.
Ja neviem, mne sa tomu nechce verit, mam pocit ze nasledujeme zilinsky kraj!
Uz teraz cakame 3 roky a sme na 45. mieste zo vsetkych a ked to pojde tymto tempom, tak budeme cakat este raz tolko!

bosorkabb
9. nov 2017

@joannita ale nebolo to tak vždy. V BA to išlo rýchlo oproti iným krajom. Teraz to stojí veď v januári riešili máj 2014.
Ja sa sťažovať nemôžem, super prístup, milé baby kedykoľvek radi pomohli.

berginkan
9. nov 2017

@bosorkabb ale tu nejde o to ci pomozu ale o to ze deti nie su. Vanesa caka na romske dva roky. Nieco asi na tom bude ☹

anettta
9. nov 2017

@berginkan lenze vanesa caka v za kraji na romske...a to je ta chyba....

V ba kraji totiz romske su....

A su aj mimokrajove romske a tie tiez vychyta ba kraj - to su overene info

nikadomi
9. nov 2017

áno, vychytá, pretože sú tu rýchle a šikovné úradníčky.. ale ten priestor majú aj na iných krajoch, tak prečo tak nerobia? Veľká škoda pre tých, ktorí sú otvorení aj inoetnicite..
V Ba fakt vychytávajú aj detičky, ktoré už dávno mohli byť adoptované, len v danom kraji sa nevedia rozhýbať a poriešiť im papiere- osvojiteľnosť, ponúknuť ich proaktívne.. a tak sú v profi rodinách dlho a zbytočne..

goralenka
9. nov 2017

Kocky ked sme cakali my, islo to v skokoch...najskor to vyzeralo na 2-3 roky a realita bol rok a pol! prisli dva skoky ked zrazu bolo babatiek a babatiek a za jeden mesiac umiestnili 9!!!
Pripraveni sme boli na 2,5 roka, realita rok a pol od zapisania, presne 2 od podania ziadosti...a prislo biele uplne zdrave novorodena z anonymneho porodu... (v 2/2013)
Nezufajte ;)
To prve cakanie bolo hrozne, ale dockate sa aj vy, my cakame uz vyse 2 rokov na druhe (zapisani jun 2015) a verte ci nie, vobec to neriesim...iba sa tesim ;)

nikadomi
9. nov 2017

@vanesa1210 šup šup do úsmevu- návratu a hľadať si bábenko 😉 Ja skrátka neverím, že by sa nenašlo.. možno nie hneď.. ale o mesiac-dva-tri isto isto isto ☺️

goralenka
9. nov 2017

@joannita 45 miesto je super, tam su aj s pozastavenymi ziadostami, prisnejsimi podmienkami, my ked sme boli na 45 tak ma mila pani V. (Dakujte bohu, ze uz je na dochodku, to by ste este len vedeli, co je to peklo) odbila, ze este tak rok a pol... A za 2 mesiace prisiel papier, ze sme na 5 a o 2 dni nam volali....

anettta
9. nov 2017

@nikadomi presne tak...preto hovorim ze sa treba stazovat v tom za kraji...najma ludia ktori su otvoreni romskym detom...pretoze deti je kopec, stoji to na uradnickach...a je to smutne...

A

bosorkabb
9. nov 2017

@berginkan tak ako píše
@anettta na rómske a poloromske sa isto v BA nečaká 2 roky. Ja som toho príkladom. Čakala som mesiac v poradovniku, kamoška na poloromske 6 mesiacov. Sú to mimokrajove deti.

anettta
9. nov 2017

@bosorkabb hej a este som chcela dodat, ze tych deti je tak vela, ze ak to ba kraj nestiha tak tie deti ostavaju v ded a otom ked sa ich sis niekde objavi, tak uz. Maju 5 rokov a uz su 'stare' na adopciu...prip idu do medzinarodnej adopcie

anettta
9. nov 2017

Naozaj dievcaya kto je otvoreny romskemu etniku nemusi cakat desiatky mesiacov...iba mozno par...alebo vobec...

indiankaindi
9. nov 2017

Ahojte, uz vas nejaky cas sledujem a citam. Mame vlastnu dcerku ale ja osobne velmi tuzim este po jednom dietatku. Kedze mne to lekari neodporucaju, rada by som si adoptovala. Mam vsak k tomu procesu respekt. Chcem sa spytat, ma tu niektory skusenost, ze manzel bol proti a potom zmenil nazor? Ako sa to podarilo? A chcem sa este spytat, aka je cca cakacia doba na dietatko tak cca 3 rocne? Je to kratsie ako na babätko? Dakujem za radu 😊

berginkan
9. nov 2017

Verim ze je cesta mimokrajove. A ze usmev alebo navrat pomozu. Ale nebudem tu trepkat, vy mate viac info a skusenosti 😉 tak snad sa podari aj jej. Ja som sama zvedava ako to bude ked budeme po priprave 🙂

berginkan
9. nov 2017

Mna by este zaujimalo je tu niekto kto mal poziadavku rovno dve deti surodencov? (Ine sa asi neda) okrem tej baby co si vzala tie starsie?

joannita
9. nov 2017

@bosorkabb a teraz v novembri riesia stale jn 2014. Ano nebolo to tak, mus ked sme boli zapisani v 2014 tak vtedy realne cakali ludia rok a pol na biele babo, aj nas tak pripravovali na to. Cakatelov je vsak stale viac a viac a deti menej a menej. Cize ked to bude drzat tento krok, tak za par rokov sa bude cakat realne 10rokov na dieta.

joannita
9. nov 2017

@goralenka dakujem za povzbudenie, ale aj my mame pomerne prisne podmienky - biele, cca pol rocne, zdrave. Prisnejsie je uz asi len novorodeniatko, tych mozno preskocime, ale tych zas nieje tak vela. Ludia v rieseni je tam 5ks a v odlozeni 6ks, ale s tym mi povedala ze nemam ratat, vraj si to oni nepustia (nepochopila som ju). Cize realne sme na asi 40. Mieste a pred nami su uz vsetci taki co chceme biele zdrave babo.
Keby som od zaciatku vedela ze ok budeme cakat 4 roky tak sa s tym zmierim, ale toto vecne natahovanie ma nici.
Ano stou pani co pises nas strasili v Usmeve na priprave 🙂 a prave vtedy isla do dochodku myslim. A vtedy sa cakalo ovela menej na babo ako teraz, mozno preto vas tak rychlo oslovili....

vanesa1210
9. nov 2017

@berginkan my chceme surodencov

goralenka
9. nov 2017

@joannita vtedy ano ale ked sme podavali ziadost co bolo pol roka pred tym ako nas zaradili tak sa cakalo 4 roky.... potom to skocilo, my sme cakali rok a pol na uplne zdrave biele novorodena a teraz zase tak dlho, ono to ide v navaloch... ja si pamatam ze uz pred tymi siestimi rokmi ked sme zacali realne o dietati na ado len uvazovat tak pri prvej navsteve socialky nam povedali, chystajte sa na 4-5 rokov, predlzuje sa to, ziadatelov vela, deti malo, to nie ako pred dvomi rokmi, ked sa cakalo rok....