Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@erio aj u nas boli aj z mesta, aj z uradu, teraz pred odrocenym sudom tiez boli a psychologicka tiez bola u nas. A s tym biwlym dietatom - ja sa trochu smejem...bo my sme sli aj do romskeho...aj do utaheneho porodu.... mame krasnu slecnu z utajeneho porodu - kedze ale nik nemoze nic zarucit....hmmm....brali sme ju ako bielu ( aj tak uplne vyzerala)....hmmm..a ako nam 'starne a dozrieva' 🙂 akosi nam tmavne😁 😍😍😍 milujem ju najviac na svete ❤
@pepopestun @bosorkabb a aj si to nejako preveruju? Co ked napriklad mam dohodu s nasimi, ze pocas materskej, alebo napriklad uz aj teraz (priklad) mi budu platit hypoteku alebo ine vydavky? Vtedy sa to tam uvadza ako moj naklad aj ked ho neplatim? Ci?
@berginkan @bosorkabb @miraolek
@gunhild
od 1.4.2018 vstupi do platnosti novela zakona o NRS zo zahranicia. Z UPSVR v Ba ma o tom informovali, aj mi poslali mail s informaciami a kontaktami na pani ktora sa tomu venuje. Viac som o tom nezistovala, takze ked o to mate zaujem, kontaktujte upsvr a oni vam posunu dalsie info.
@bosorkabb a prosimta, ako to je s preverovanim tvojho prijmu. Ked vam dieta zveria predbezkom ale prvy sud o predosvojitelskej sa vlastne kona az vtedy ked si na materskej....preveruju aky si mala prijem ked si pracovala pred materskou? Alebo beru do uvahy len vysku materskeho prispevku kt. dostavas?
@bosorkabb ja sa pytam hlavne preto, ze mame 2 hypoteky a este nejaky spotrebak, ale manzel ako zivnostnik si samozrejme (ako asi vsetci) robia danove priznanie co najnizsie. T.z. bojim sa ze ked ja pojdem na matersku a budem bez prijmu, tak oficialne nase prijmy spolu (ja na materskej) budu mozno aj mensie ako tie vydavky ktore sa dokladaju. V realite je to samozrejme inak, ale na sude asi nemozeme povedat ze si robi schvalne nizsie danove priznanie...
@mata71 nie nie, mne materska urcite vyjde, ja mam dobry prijem. Skor mi islo o to, ze manzel si robi nizke danove priznanie koli odvodom a daniam a tym padom ked ja pojdem na matersku a budeme na sude dokazovat prijmy a naklady na zivot, ze nam vyjdu vyssie naklady ako prijmy. Pritom realne je to naopak samozrejme. Aby nam sudca nepovedal ze a z coho chcete zivit dieta, ked mate 2 hypoteky, spotrebak, zena na materskej a vy nemate dostatocny prijem? (oficialne)
ahojte prosim vas ti co ste podavali predosvojitelsku na sud spolu s neodkladnym mali ste to v jednej ziadosti alebo samostatne ? nam to prijali spolu a teraz nam doslo ze vyclenuju neodkladne z toho ako nechapem co to ma zase byt :( sud BA dakujem
@little_bubu fakt? Ja som znovu podala žiadosť o zaradenie do poradovnika a práve na toto som sa pýtala, lebo máme zatiaľ súrodenca len uvedeného a neskôr chceme zmeniť na akékoľvek dieťa a vraj stačí prísť. Tak uvidíme. Ono aj tak veľa krát ponúkajú na adopciu nie právne voľné deti. Skúsenosť z tým tu máme viaceré. Veď uvidíme.
@little_bubu @bosorkabb aj mne na upsvr v BA povedali ze musime mat aktualizaciu ked chceme zmenit poziadavky na dieta.
Ahojte,davam do pozornosti skvelu knizku,kuk video
https://www.startlab.sk/projekty/364-kniha-ciga...

@rebekarebekova áno to sme aj my z toho prekvapení, ale chcú prísť. Asi majú zase nejaké nové smernice.