icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

erio
29. jan 2018

@rebekarebekova áno to sme aj my z toho prekvapení, ale chcú prísť. Asi majú zase nejaké nové smernice.

anettta
29. jan 2018

@erio aj u nas boli aj z mesta, aj z uradu, teraz pred odrocenym sudom tiez boli a psychologicka tiez bola u nas. A s tym biwlym dietatom - ja sa trochu smejem...bo my sme sli aj do romskeho...aj do utaheneho porodu.... mame krasnu slecnu z utajeneho porodu - kedze ale nik nemoze nic zarucit....hmmm....brali sme ju ako bielu ( aj tak uplne vyzerala)....hmmm..a ako nam 'starne a dozrieva' 🙂 akosi nam tmavne😁 😍😍😍 milujem ju najviac na svete ❤

joannita
30. jan 2018

@pepopestun @bosorkabb a aj si to nejako preveruju? Co ked napriklad mam dohodu s nasimi, ze pocas materskej, alebo napriklad uz aj teraz (priklad) mi budu platit hypoteku alebo ine vydavky? Vtedy sa to tam uvadza ako moj naklad aj ked ho neplatim? Ci?

joannita
30. jan 2018

@berginkan @bosorkabb @miraolek
@gunhild
od 1.4.2018 vstupi do platnosti novela zakona o NRS zo zahranicia. Z UPSVR v Ba ma o tom informovali, aj mi poslali mail s informaciami a kontaktami na pani ktora sa tomu venuje. Viac som o tom nezistovala, takze ked o to mate zaujem, kontaktujte upsvr a oni vam posunu dalsie info.

bosorkabb
30. jan 2018

@joannita to neviem, ale hypo je na teba takže je to tvoj záväzok. Oni to zase neskumaju úplne dopodrobna. Ale radšej uviesť ako potom vyzerať ako klamár. Hypo má dnes asi každý.

berginkan
30. jan 2018

@joannita dik
@gunhild volala som tam. v skratke - 60 hodin pripravy + dalsie obstrukcie a trosku zlozitejsi system...cakala som, ze to bude komplikovanejsie, ale zaujimava info bude, kolko deticiek je k dispo. to bude asi jasne az v tom aprili.

konecne!

joannita
30. jan 2018

@bosorkabb a prosimta, ako to je s preverovanim tvojho prijmu. Ked vam dieta zveria predbezkom ale prvy sud o predosvojitelskej sa vlastne kona az vtedy ked si na materskej....preveruju aky si mala prijem ked si pracovala pred materskou? Alebo beru do uvahy len vysku materskeho prispevku kt. dostavas?

bosorkabb
30. jan 2018

@joannita pri neodkladnom príjem a na pojednávaní materskú. Ale iba to založili do spisu, neskumali.

joannita
30. jan 2018

@bosorkabb ja sa pytam hlavne preto, ze mame 2 hypoteky a este nejaky spotrebak, ale manzel ako zivnostnik si samozrejme (ako asi vsetci) robia danove priznanie co najnizsie. T.z. bojim sa ze ked ja pojdem na matersku a budem bez prijmu, tak oficialne nase prijmy spolu (ja na materskej) budu mozno aj mensie ako tie vydavky ktore sa dokladaju. V realite je to samozrejme inak, ale na sude asi nemozeme povedat ze si robi schvalne nizsie danove priznanie...

mata71
30. jan 2018

@joannita pojdeš na socialne že nemáš narok na matersku ak maš tak si ju vyberieš ak nie tak Ti bude chodit rodičovsky ten budeš dokladovat,../ každopadne si bud ista že ked Ti mateska nevychadza daju Ti rodičovsky,,/,, a neboj všetko bude o.k... / náš prípad sme tak mi /

joannita
30. jan 2018

@mata71 nie nie, mne materska urcite vyjde, ja mam dobry prijem. Skor mi islo o to, ze manzel si robi nizke danove priznanie koli odvodom a daniam a tym padom ked ja pojdem na matersku a budeme na sude dokazovat prijmy a naklady na zivot, ze nam vyjdu vyssie naklady ako prijmy. Pritom realne je to naopak samozrejme. Aby nam sudca nepovedal ze a z coho chcete zivit dieta, ked mate 2 hypoteky, spotrebak, zena na materskej a vy nemate dostatocny prijem? (oficialne)

mata71
30. jan 2018

@joannita aha,, no naše papiere ani nejako velmi neskumali, ani danove tak sme boli v pohode..

nikola116
30. jan 2018

ahojte prosim vas ti co ste podavali predosvojitelsku na sud spolu s neodkladnym mali ste to v jednej ziadosti alebo samostatne ? nam to prijali spolu a teraz nam doslo ze vyclenuju neodkladne z toho ako nechapem co to ma zase byt :( sud BA dakujem

bosorkabb
30. jan 2018

@joannita neboj, to neskumaju dopodrobna. Len to založia do spisu. My sme lízing nehovorili, zabudli sme a v pohode.

bosorkabb
30. jan 2018

@nikola116 2v 1 sme mali. Tuším neodkladne musia vyčleniť lebo to je uznesenie bez pojednávania.

joannita
30. jan 2018

@bosorkabb aha, tak potom fajn 🙂 diky

little_bubu
31. jan 2018

@erio @bosorkabb
pravdepodobne sa nebude dat dopisat pestunska, aspon nie v BA. Teraz sme to riesili na urade a musime si aktualizovat pripravu. Vsetky zmeny v poziadavkach sa po novom riesia aktualizaciou 😒

bosorkabb
1. feb 2018

@little_bubu fakt? Ja som znovu podala žiadosť o zaradenie do poradovnika a práve na toto som sa pýtala, lebo máme zatiaľ súrodenca len uvedeného a neskôr chceme zmeniť na akékoľvek dieťa a vraj stačí prísť. Tak uvidíme. Ono aj tak veľa krát ponúkajú na adopciu nie právne voľné deti. Skúsenosť z tým tu máme viaceré. Veď uvidíme.

joannita
1. feb 2018

@little_bubu @bosorkabb aj mne na upsvr v BA povedali ze musime mat aktualizaciu ked chceme zmenit poziadavky na dieta.

bosorkabb
1. feb 2018

@joannita možno to zmenili, fakt divné lebo som tam volala v pondelok a presne o tomto sme sa bavili. Ale aktualizácia je len 2 hodinový pokec, tak zase nič hrozné.

joannita
1. feb 2018

@bosorkabb hej hej, jednu sme uz absolvovali pred rokom a teraz nas teda caka dalsia....to je najmenej...

bosorkabb
1. feb 2018

@joannita to každý rok treba? Ja že každé 2 roky.

joannita
1. feb 2018

@bosorkabb ano kazde 2 roky, ale my teraz ideme menit poziadavky takze znova...

bosorkabb
1. feb 2018

@joannita aha tak. A ako meníte ak smiem vedieť?

adalmba
1. feb 2018

@joannita veru aj na dlksie

sticker
joannita
1. feb 2018

@bosorkabb Z casti ineho etnika ze moze byt dieta. T.z. napol biele.... sme sice v prvej 40tke ale minimalne dalsie 2 az 3 roky uz na biele dieta cakat nedokazem. A ked to ratam ze posledne biele dieta bolo v juni tak to vychadza na este dlhsie.

ellen2016
2. feb 2018

Ahojte,davam do pozornosti skvelu knizku,kuk video
https://www.startlab.sk/projekty/364-kniha-ciga...

bosorkabb
2. feb 2018

@joannita áno tie čakacie lehoty sa dosť predĺžili.

fatma1
Autor odpoveď zmazal
sincerity
2. feb 2018

@joannita ahoj. Si si istá, že treba aktualizáciu? My sme toto riešili listom, tak nám povedali na úrade a stačilo to.