icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

yukki
9. feb 2018

Nechcem veľmi veriť ani ja, že ak má niekto dieťa v pestúnstve, legálne, súdnou cestou, tak ho po rokoch znenazdajky vyjmú a dajú niekomu cudziemu (kto nie je biorodinou dieťaťa) do adoppcie....či? Sú také prípady?

aniele
9. feb 2018

My sme mali deti v pestúnstve. Zo začiatku, kým mal šancu s nimi získať vdovecký, tak sa o ne strašne bil, hoci už mal dieťa v novom vzťahu, ale vtedy sa ženiť nechcel. Len čo mu bolo jasné, že to nestihne, tak sa oženil. Stále bol zákonným zástupcom detí. Po čase sme zistili, že ho zbavili svojprávnosti, čiže naše deti ZZ stratili. Nikoho na úrade to netrápilo, začali to riešiť až na náš podnet. Ani neviem o tom, že by bol vyslovene cielene súdom zbavený rodičovských práv. Ale my sme mali uvažovať, kto by mohol byť ZZ. Úrad nechcel. Tak sa ním nakoniec stala naša najstaršia, ktorá už bola dospelá 🙂. Ale takisto nikomu nenapadlo, že by im mali hľadať adoptívnu rodinu.

mariana78
9. feb 2018

Ahojte vypočujte si to od 18:45 nejaké 2- 3 minutky

https://www.youtube.com/watch?v=MLa3j-yUyo8
lana28
9. feb 2018

300 000 € - to je sila

bosorkabb
9. feb 2018

@lana28 takej sume neverím. Ešte 30000 si viem predstaviť ale 300 000 eur je blbosť ak by niekto také peniaze len tak mal tak si dá dieťa vynosit.

majka6425
9. feb 2018

Ahojte kocky prosim vas bola by ste niektora ochotna poslat mi nejaky vzor ako ma vyzerat vzor na "Žiadosť o zapísanie do zoznamu žiadateľov" alebo teda ta ziadost co sa dava spolu s prvymi dotaznikmi pri zaradovani do zoznamu?

dakujem

bosorkabb
9. feb 2018

@majka6425 to ti dajú na úrade. My sme mali od nich.

majka6425
9. feb 2018

@bosorkabb nedali, dali len dotaznik ale ziadost si mame napisat sami.

bosorkabb
9. feb 2018

@majka6425 to sme písali tiež ale mali sme predlohu od nich. Už ju nemám, inak by som ti poslala.

majka6425
9. feb 2018

@bosorkabb dakujem velmi aj tak aspon ze si odpisala 🙂

kikuska_wedge
9. feb 2018

@majka6425 My sme dávali takto:
VEC
Žiadosť o zapísanie do zoznamu žiadateľov

Titul Meno Priezvisko rod. Priezvisko, nar. xx.xx.19xx v ..., trvale bytom ..., obvykle bytom ..., rodné číslo ..., číslo občianskeho preukazu ..., štátna príslušnosť ..., dcéra rodičov: otec - meno priezvisko, matka - meno priezvisko rod. priezvisko

a

Titul Meno Priezvisko rod. Priezvisko, nar. xx.xx.19xx v ..., trvale bytom ..., obvykle bytom ..., rodné číslo ..., číslo občianskeho preukazu ..., štátna príslušnosť ..., syn rodičov: otec - meno priezvisko, matka - meno priezvisko rod. priezvisko

žiadame o zapísanie do zoznamu žiadateľov, ktorí majú záujem stať sa osvojiteľom.

Týmto dávame súhlas, že určený Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny na organizovanie náhradnej rodinnej starostlivosti môže zisťovať, či nedošlo k zmene rozhodujúcich skutočností uvedených v žiadosti a spisovej dokumentácii.

S pozdravom

Mená a podpisy oboch.

majka6425
9. feb 2018

@kikuska_wedge dakujem 🙂

majka21
9. feb 2018

@tarrra Mate krasne deticky.

aveeva72
10. feb 2018

@nikola116 Ahoj, my sme to podali spolu na zaklade odporucania upsvaru. Zatial neviem reakciu sudu, podavali sme to len tento tyzden. Sud ale mame mimo BA.

tarrra
10. feb 2018

@majka21 dakujeme 😍

teleskop
12. feb 2018

@kikuska_wedge a revem...

nikolletta
12. feb 2018

@lana28 - to je naozaj sila, ale podľa mňa tá suma je dosť od veci. 2000 - 3000 Eur to sa tak potichu hovori, ale o vyššej čiastke som zatiaľ nepočula.

vanesa1210
12. feb 2018

@mariana78 je mi na grcku z toho....... Presne to vystihol v zákone o rodine také nezmysli niesu:(

bosorkabb
12. feb 2018

@vanesa1210 zase oni sa riadia podľa smerníc že dieťa by malo vyrastať v kraji kde sa narodilo. Vraj koly väzbam. Raz som čítala o tom článok. Bolo to už dávno.

rebekarebekova
12. feb 2018

@nikolletta 2000-3000 vlastne za co? Kde si to pocula?

berginkan
12. feb 2018

@mariana78 v prvom rade Slobodny vysielac. V druhom harabin. Tomu sa neda verit ani keby bolo co. Takze zbytocny poplach. Okrem toho ta suma nie je realna.

Boze zeny, snad viete co su realne media s info a co nie???

A co sa tyka tych krajiv, moze byt z kraja do kraju. Uz to nie je ako kedysi.ked nie je v kraji hladaju v inom

berginkan
12. feb 2018

@lana28 snad tomu neveris

vanesa1210
12. feb 2018

@bosorkabb nemyslím ze to je pre dieta to najlepšie.....

vanesa1210
12. feb 2018

@berginkan v ZA kraji deti z iných nemajú........ To mi bolo povedané na urade

gunhild
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
13. feb 2018

@vanesa1210 tak s tým s tebou súhlasím.

bosorkabb
13. feb 2018

@berginkan jasné že sa tomu veriť nedá.
Ale tie kraje. Prioritne sa dieťa umiestňuje do kraja kde sa narodilo, ak sa v danom kraji nepodarí umiestniť tak vtedy ponúkajú aj v inom. Ja mám dieťa z iného kraja ale to preto že malú v BB nikto nechcel. A ja som rada.

berginkan
13. feb 2018

@bosorkabb ja fakt uz neviem. Nam povedali, ze ak nam nenajdu tak bude z ineho. Rovnako postupovali pri kamaratke. Ta uz ma chlapceka. Ved nie je mozne aby to v kazdom kraji platilo inak. Okrem toho ani v zakone to nikde nie je, alebo sa mylim? My sme sa dokonca chceli prehlasit do ineho kraja a bolo nam povedane na urade ze zbytocne.

berginkan
13. feb 2018

@vanesa1210 nam nieco ine v BA a BB kraji. Tak teraz ako to je?

bosorkabb
13. feb 2018

@berginkan tak fakt prioritne v danom kraji. Ja mám malú z BB a som BA. Lenže o ňu v BB nebol záujem tak ju posunuli do medzikrajovej adopcie ak by zlyhala aj tá tak ide do medzinárodnej. O biele deti je záujem v kraji kde sa narodili. Poloromske a rómske idú medzikrajovo.