Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@tama321 Ahoj, nám na príprave vraveli (ale to je už zopár rokov), že najskôr sa pokúšajú osloviť žiadateľov v danom kraji, a ak nikto nemá o dieťa záujem, posúvajú dieťa do ďalších krajov a ak ani tak nie, ide dieťa na medzinárodnú adopciu.. Ale musí to byť riadne zdĺhavé..my sme zsčínali na nejakom 105. mieste..ak idú od prvého, cez druhého, tretieho atď a každý dostane deň - dva na rozmyslenie, poprípade priamo "pozretie" na úrade", vychádza mi cca 200 dní. Jasné, že to môže byť aj menej, my sme sa pri niektorých deťoch vedeli vyjadriť do polhodinky, či chceme alebo nie..raz sme si vzali noc a ráno sme volali ako sme sa rozhodli..
@bucko555 mne to pride logicke, vzdy ten co pribudne je najmladsi, je to prirodzene. Ale vzhladom na dlhe cakacky na deticky je mozno tvoja poziadavka realna a tvoje biologicke dieta bude v case ked pridete na rad v poradovniku starsie ako 5r 🙂 A uz mate rozmyslene poziadavky ake mate? Ci aj romske dietatko, ci vam je jedno pohlavie atd? Toto si tiez treba vopred ujasnit
@tecko28 tak hej logicke to je ale ked som pisala jednej pani tam mi nic take nespomenula a my uz nechceme malo babo a ano kym budeme v poradovniku aj nasa bude starsia, chceme len biele dietatko, dievcatko, zdrave maximalne len lahke zdravotne problemy. Chcem sa strestnut s jednou pani v usmev ako dar a poriadne sa na to popytat a potom sa uvidi ci sa dame do poradovnika alebo nakoniec to necháme tak.
@bucko555 tak toto mate ozaj mozno aj na 5 rokov cakania, bolo tu uz spominane, ze dievcatiek je menej, bielych deticiek tiez, ale si mladucka, podla mna to stoji za to, drzim palce 🙂 Inak my si budeme tiez davat podobne poziadavky, manzel by chcel radsej dcerku, ale presvedcila som ho, aby sme dali sancu aj chlapcekovi
NO tak sa teda nacakame ale nevadi sme mlady mame cas, ja chcem dcerku kvoli tomu ze mame dievcatko doma a chceme aby malo sestricku tak uvidime popytame sa na to a hádam sa do toho aj pustime.
@bucko555 my mame chlapceka, v septembri bude mat 3 roky, my sme uz starsi, ja mam 40, nam by uz asi babo ani nedali a ked pripocitam cakaciu dobu, tak chceme skusit rozpätie do tych 5-6 rokov. Tiez sa chystame podat ziadost buduci tyzden, som zvedava co nam povedia na ako dlho to vidia na UPSVR
@tecko28 uvdiíme kolko to bude trvat sa chcem aj na to spýtat ze ak by sme sa dostali skorej do poradovníka ci tam bude problém, vcera som akurát písala pani z úsmev ako dar co má na starosti trnavsky kraj uvidim co mi napise a chcem si s nou dohodnut osobne stretnutie a viac sa okolo toho popýtat a u nich potom aj absolvovat prípravu
@bucko555 to určite nie je vhodné,do rodiny má vždy prísť mladšie dieťa, neschvália vám to
@tortelinka Ked neschvália co uz narobíme za pokus to stojí preto sa chcem najprv na to opýtať ci sa nám do toho vlastne oplatí ísť, ak nie co uz ale mladsie dieta nechcem
@bucko555 aj keby schvália,je to nevhodné
@tortelinka Ale stále nechápem preco by to nebolo nevhodné jak keby neni jedno ci je mladsie ci starsie, ved ono aj tak bude vediet ze je adoptovane tak co
@bucko555 vek môžte meniť,no keď absolvujte prípravu,viac pochopíte čo a ako,teraz nie ste pripravení

@mmag Ja mám doma dcérku 2 rocnu a chceme starsie dietatko 3-5 rocné