Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Baby zo ZA kraja, je tu prosím niektorá, čo čaká na rómske dieťatko do 3 rokov?
@erio ja cakam na poloromske babo ..sme cca na 8 mieste
Ahojte, ja len tak zo zvedavosti, ak by sa tu nasiel niekto z NR kraja co aktualne skoncil pripravu-na akom cisle sa zacina?
@tecko28 to je veľmi individuálne. Myslím, že číslo poradovníka je nepodstatné, pretože každý má iné požiadavky. My sme nedávno skončili, ale poradie ma ani nezaujímalo. Možno sme prví s takými požiadavkami ako máme. Takže toto sa podľa mňa nedá povedať. Okrem toho aj keby ste boli neviemkoľkí, niekoľko ľudí pred vami môže odmietnuť a nakoniec sa dieťa dostane aj tak k vám 🙂
@indiankaindi toto vsetko viem 🙂 Nam ponukli dietatko hned ako sme ukoncili pripravu, my sme cakali na podpisanie papierov, ze sme v poradovniku, aby sme mohli ist na prvy kontakt. Mohli sme mat dieta bez cakania, ak by v tom nebol velky hacik vo forme velmi tazkeho zdravotneho stavu. Preto som sa na urade ani nestihla opytat kde sa momentalne startuje. Do urcitej miery ma ten poradovnik cosi do seba, lebo tie poziadavky hoci mame pomerne volne nie su velmi odlisne od ludi pred nami. Viem, ze vy ste koncili o cosi skor, lebo ste skor zacinali, zachytila osm ta aj n FB v skupine o pestunstve, riesite cisto to, ci aj pripadne osvojenie?
@tecko28 My ideme cestou pestúnstva s perspektívou osvojenia. Vy ste mali aké požiadavky? Nám ešte stále neponúkli nič, ale oslovili sme Úsmev a tam nám už ponúkli. Ale museli sme to odmietnuť, problém bol etnický pôvod
@indiankaindi osvojenie s tým,že sme ochotní tiež akceptovať pestunstvo ak je perspektíva na osvojenie, neetnicke, bez preferencie pohlavia, 0-5 r, s miernym zdravotným znevýhodnením, kde je perspektíva vyliečenia (vyriešenia). A na úrade ste sa tiez skúsili opýtať či náhodou nemajú, či ukážu spisy?
@indiankaindi no je to podstatne. Vacsina ludi ma dnes rovnake poziadavky. A u nas v BA uplne identicke. Takze cislo nas zaujima. No nebudem tam vyvolavat a zistovat kazdy pohyb, to by ma ubijalo.
@berginkan a ake su to prosim ta tie "identicke poziadavky v Ba"?
@rebekarebekova poloromske romske do roka bez zavaznych zdravotnych potiazi.
@rebekarebekova a druha polovica biele akekolvek do 3 rokov
@tecko28 na úrade po skončení prípravy povedali, že také ako chceme nemajú momentálne. Takže čakáme a uvidíme.
@berginkan možno pre teba to je podstatné, pre mňa nie. Lebo pokiaľ viem, také požiadavky ako my, má len veľmi málo žiadateľov. Väčšina chce čo najmenšie dieťa, alebo priamo novorodenca a staršie dieťa chce menej ľudí. A myslím, že my nie sme tie, ktoré by mohli polemizovať o tom, či majú alebo nemajú žiadatelia rovnaké požiadavky, ani jedna z nás do toho absolútne nevidí 🙂 A podľa mňa poradovník je hlúposť, pretože naozaj môže byť 20 žiadateľov s podmienkami, ktoré nemá ďalších 150 žiadateľov v poradovníku. A nemyslím si, že všetci majú identické požiadavky, už vôbec nie v BA ;) ale ako vravím, je to názor, fakty si nemáme ako overiť.
@indiankaindi veď si zavolaj na úrad, oni vedia najlepšie aké máš číslo. A musím sa zastať
@berginkan to čo píše je pravda. Máš požiadavky cca podobne ako ďalších x pred tebou. Rozdiel je len v tom že vadsina už má uvedené aj poloromske, respektíve rómske bielo vyzerajúce.
Už aj na rómske deti sa čaká, čo 2 roky dozadu sa nečakalo vôbec (osobná skúsenosť).
Dôležité je aj čo považuješ za vyriesitelny zdravotný stav.
Fakty si kľudne vieš overiť, stačí sa opýtať ľudí ktorý s tým denne pracujú.

@joannita neboj nieee