Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@berginkan hm zaujimave ze v rovnakom kraji su celkom ine postupy a zvyklosti 🙂
materska na socialke. Dalej mas narok na jednorazovy prispevok pri zvereni (cez 500e) a este na rodinne pridavky (nieco cez 20e mesacne) obe na UPSVR. Ku vsetkemu samozrejme potrebujes rozhodnutie sudu, niekde staci vykonatelnost vyznacena a niekde uz pravoplatnost. A rodny list.
Zamestnavatelovi som davala rodny list a potvrdenie o tom ze som si podala ziadost o matersku. Rozhodnutie sudu som nedavala.
Tiež chodíme vždy k tej istej pani, vždy volám jej, u nej sme podávali papiere, k nej chodíme, s ňou všetko riešime. Jej volám ak niečo neviem, je to taký osobný zvláštny vzťah. Bavíme sa o všetkom aj súkromnom živote. Je to pre mňa osoba na správnom mieste.
Takže nie každý rieši veci cez podatelnu ja veci riešim osobne.
A je jedno či na určenom úrade alebo na miestnom úrade. Na súde som tiež riešila veci priamo do kancelarie sudcu som volala. Nepovažujem to za divné, som proste taká.
@bosorkabb ako ved v pohode, ja len pisem co nam nakazali a ako nas navigovali 🙂 nemam dovod zpochybnovat ich pokyny. Ano my sme mali urcenu podla bydliska p. Zvijasovu (co sa tyka potadovnika a oslovovanie s detmi) ale ako pisem, pri ziadosti nam uradnicky z inej kancelarie (tiez podla bydliska) vyslovene kazali ist na podatelnu alebo poslat postou. Co mi pride ok kedze chcem mat doklad o tom ze som to podala. Na sudy a urady som vyvolavala aj ja samozrejmena na vsetko sa informovala, niesom ten typ ci necinne sedi doma a caka ako urady (ne)konaju.
@joannita ak môžem zapojím sa do Vašej diskusie. My sme tak ako prvý krát tak aj teraz v januári odovzdávali papiere na druhé dieťa osobne v TT paniam, ktoré majú na starosti pestunsku a osvojenie, dokonca som tam bola s mužom a rozprávali sme sa o požiadavkách a pytali sa ako má malý . Tak isto keď niečo riešim, ako napr. Teraz psychologičku na aktualizaciu volám im. Vždy mi veľmi pomohli.
ahojte. mate prosim niekto skusenosti so sudom Lucenec ? Chystame sa zobrat si dievcatko do pestunskej starostlivosti. Viete ci v Lucenci schvaluju predbezko ? Alebo kolko ste cakali kym bol vytyceny datum pojednavania a dostali ste dietatko domov ? Dakujem.
myslim ci schvaluju neodkladne opatrenie. budem vdacna za vsetky skusenosti.
Ahojte dievčatá, s manželom bývame v ba sedem rokov. Svoj trvalý pobyt máme ale stále každý doma u rodičov, bývame v prenájme a staviame dom. Kde máme ísť na Upsvar (vypísať žiadosť, informovať sa a následne riešiť prípravu) ? V mieste, resp krajskom meste trvalého pobytu alebo môžeme aj v ba?

Dievcence davam si dokopy tie peniazky, lebo uz viacere ste mi napisali, nech sa nespolieham, ze budem mat cas na pripravu a z prace proste budem musiet odist hned ked to pride. takze chcem sa spytat, na co mame teda narok okrem materskej? ake ine prispevky? amaterska s apodava na socialke vsak? zamestnavatel potrebuje len papier zo sudu? dik