Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@maciatkoe
@alilka
Odo mňa papier od gynekológa nechceli. Keby ho pýtali, tak ho, samozrejme, donesiem. Nechcela by som riskovať, že si ma do spisu zaradia ako "nespolupracujúcu". Doniesť papier by mi neprekážalo, aj keď sa čudujem, načo im to je. Nás sa len opýtali, prečo si chceme adoptovať, aby mali predstavu o našich dôvodoch. Ale problém by bol, keby mi niekto na základe papier povedal, že "veď vy môžete mať svoje dieťa, tak vám adoptované nedáme".
@andrea_82 veď presne k to ide..nechcem do toho zbytočne sprtat kvôli jednému zdrapu papiera..aby potom na mňa zazerali ,že niesom ochotná urobiť čo oni odomna vyžadujú..prečo si ten papier vyžiadali netuším,ale nebudem to ani riešiť..nemyslím a ani som to tak v komentoch nemyslela že by dieťa nemali dať tomu kto už nemôže mať.. veď aj u nás by to bolo diskutabilné ,keďže ja vajcovody nemám ale šanca pri ivf vždy je..len nám zatiaľ šťastie neprialo..
@alilka
@andrea_82 dievcata ale to nie je vyberove konanie do zamestnania. Pokial tam nie su vazne problemy tak zaradia kazdeho. Tu ide o ine. Ako uz bolo vyssie spomenute, maju robit iba to co s ma a nie si pripajat kadejake veci co k tomu nepatria a ako hovorim su neeticke. Ja nehovorim ze mate mat problem. Ale trochu racia prosim
@alilka ja by som sa spýtala co majú reprodukčné orgány spoločne s adopciou. Pýtať sa na také intímne veci je protiprávne a neeticke. To si zrejme len niektoré úradnícky niečo chcú dokázať. V žiadnych oficiálnych zdrojoch sa nič o potvrdení z gyndy neuvádza,ale kým budú niektoré ženy zúfalé zo svojej situácie potiaľ budú niektoré úradnícky ľudí ponižovať , vyžadovať nezmysly a skúšať čo si ešte môžu dovolit
@alilka a opacne? Zena moze byt ok a spermie nie, tak donesies papier, ze je vsetko v poriadku a potom co z toho vycitaju? 🙂 A su aj take pripady, kde su obaja v poriadku, ale spolu proste dieta mat nedokazu. Skratka nic v zlom, ale nebud "ovca" a normalne sa opytaj, ze o co im ide, ze to nikde nie je v povinnych dokumentoch. Hoci je spominane, ze sprava od odborneho lekara, ale to sa tyka ochoreni, ktore mozu v buducnosti ovplyvnit tvoje fungovanie. Neplodnost nie je choroba a adoptivne dieta ani teba nijako pri vychove neobmedzi a tym padom ich noc do toho
@alilka v NZ to vyžadovali od každeho žiaddatela do Nitrianskeho kraja , pred 9r , sme sa pýtali a že potrebuju to vyjadrenie , aby vedeli či buduca matka nemá daku važnu chorobu, proste sme to neriešili a bolo,,, jeden papier je nič oproti tomu že na konci cesty bude mali človiečik,,, od nas to dokkonca vyžadovala aj sudkyna v Leviciach pred 4r pri predosvojitelskej a potom pri osvojení znova... hore halavu,,
@alilka mne/nam to moze byt jedno ako s tebou zaobchadzaju, lebo toto je vazne len zaciatok. Ja som v poradovniku bez nezmyselnych potvrdeni
@mata71 tiez som NR kraj a nikoho gynda nezaujimala, to co pises dokaze dolozit aj vseobecny lekar - vaznu chorobu. Ak by zena mala zivot ovplyvnujucu aj gynekologicku diagnozu, tak vseobecna to vie. Zalezi teda asi od uradnicky, sudkyne a ludi okolo.
@tecko28 veď práve tá pani bolá tak milá a ochotná..dokonca prvýkrát má videla a vzala má už po úradných hodinách čo sa na mňa mohla vybodnut..a veci čo mi treba písala z fleku čiže boli vidieť že to je niečo čo pýtajú bežné..mňa sa len v rýchlosti spýtala čo nás vedie ku adopcii..

@maciatkoe presne to ma napadlo..že dávam tam všetky osobné údaje,plat,výpis z registra,majetkové pomery,chodia na kontrolu bytu a budem sa zaťažovať tým že chcú papier od gyndy?to je to najmenej