Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@zuzlicek44 aké ďalšie testy chceš? Robia sa bežne testy ako iným novorodencom, potom testy podľa matky. Ak matka nič nemala (HIV, hepatitídu, drogy, alkohol... ) tak sa žiadne špeciálne testy nerobia, nieje dôvod. Berie sa že dieťa je zdravý novorodenec.
Inak ak budeš mať dieťa na neodkladne opatrenie môžeš mu dať spraviť vyšetrenia a testy aké chceš v súkromnom centre za úhradu. Viem že niektoré baby to tak riešili.
@zuzlicek44 presne to som chcela napisat co bosorka. Dolezite je ci bude ta chemia medzi vami
@zuzlicek44 a teda vysledky tych zakladnych vysetreni vies ci nie? Lebo pisala si ze dr. Ti nechcela nic povedat.
Ak vies vysledky tychto zakladnych vysetreni a su ok tak potom nerozumiem celkom z coho mas obavy?
Žienky prosím kedy ste začali kupovať veci domov? Kočík, postieľku...
@zuzlicek44 no a ako? Boli ste? Ved povedz co je nove 😉
Veci asi vtedy ked je jasne ze idete dalej
@zuzlicek44 ked nám ponukli navštívli dietatko za 10dni sme mali všetko treba len mat financie a všetko sa dá .....vela mamičiek nakupuje mesiace nakupi aj nepotrebne veci ....
@berginkan no dnes sme podali návrh na neodkladné.. Pomohli nám to spísať na úrade. Uvidíme aká bude odpoveď. 😳🙂🙂 Bojím bojím 🙈🙈 papierovácky brutálne a to je ešte len začiatok..
@zuzlicek44 a kedy si ho beriete? Joj velmi drzim palce 🙂
@maninka1974 ani financie netreba. Ja mam tu napriklad vykukane super veci
@berginkan no ak schvália neodkladné... 🙈🙈Neviem aká je šanca uvidíme do 7dni,dovtedy bude vyjadrenie súdu... Som na nervy (teda taky vnútorný nepokoj) ani jest mi nechuti (co je v mojom prípade dobre) 😂 si milá ďakujem.
@zuzlicek44 ani na hostovsky vam ho nedaju?
@berginkan kedy? No vybavuje sa aby šiel hneď z pôrodnice k nám... Ak to zamietnuť neviem vtedy aký je postup 😫
@berginkan aj ja som mala kočik napr tu na mk len som nemala odvahu objednat ked bolo iste tak som napísla pani poslala a den dopredu ako sme šli pre maleho prišiel.....
@zuzlicek44 držíme palce ja som tiež davala žiadost na sud pred 4r a po 3den som nenápadne volala na urad práce že ako sa dozviem či nám dali to neodkladne rozhodnutie či o tom ona nič nevie pani že oni to preveruju cez nu že zatialsa neozvali že aj ona niečo pozistuje ......tiež som bola nervozna ako Ty a poobede mi volali zo sudu ako sme pripravený prebat si maleho domov neverila som čo počujem a z telefonu čo si myslite dokedy ho budu držat v nemocnicii ja všetko mame aj ked nebolo bude dobre budeme čakat na listy ......držím palce nech to vyjde
@zuzlicek44 to neviem ani ja. ale vy asi nemusite mat interakcie. ved take male babo este ani nevie nic. bude to isto ok. preco by to mali zamietnut? mysli pozitivne
Nemali ste niekto súd v BB? Potrebovala by som. Spätnú väzbu na jednu sudkynu 🙂🙂
@zuzlicek44 mali sme ale už su to 4r pani sudkyna to bola
@maninka1974 aká bola?
@maninka1974 píšeš z kočíkom keď bolo iste. Kedy presne to bolo? Ešte keď nemáme súdom odklepnute je skoro však?
@zuzlicek44 ja som mala. Dieťa mam z BB, kľudne sa pýtaj.
@bosorkabb ci si náhodou nemála sudkynu Ingrid Steinsdorferová. Poprípade aké máš skúsenosti s neodkladnym opatrením v BB... (ci dávajú alebo nie, či je to skôr ako do 7dni...)...hocico co ta napadne 🙂 a prosím ta hlavná otázka ak nám neschválila neodkladné tak pôjde malý k profi. A co potom?
@zuzlicek44 mala som inú sudkynu. Schválené sme mali do 5 dní. Poradili nám podať 2v1 čiže sme to aj tak urobili. Poradili to v Ded sociálne pracovníčky. Čiže sme podali neodkladne opatrenie (1)a pestunsku starostlivosť (2) lebo dieťa ešte nebolo právne voľné v tej dobe. Všetko prebehlo rýchlo a bez problémov. Ešte predtým sme malú mali na hostovskom pobyte.
Áno ak neschvália neodkladne opatrenie dieťa ide k profi mame.
Treba volať na súd, informačné centrum a tam sa pýtať či schválili alebo nie. Ak ste podávali osobne tak cca za 3 dni si zavolajte a volajte každý deň.
Držím palce.
@bosorkabb ďakuje. Tí. A nevieš aký je postup ak neschválila neodkladné a dieťa bude u profi?
@zuzlicek44 juj,drzim palce. Nam nedkladko tiez schavili (v inom okrese), toho by som sa neobavala. Dolezitych je 6 tyzdnov,kedy ma biomatka na rozmyslenie. Ak sa neozve, osvojit si dieta z utajeneho porodu,je ta najlepsia alternativa, nemusite trpnut (ako napr.my), ze sa matka pocas procesu ozve a cele to predlzi. Drzim malemu palce,aby mal krasny zivot a milujucich rodicov
@zuzlicek44 neboj schvália.
Inak ak je u profi tak buď zobrať domov na hosťovsky pobyt alebo chodiť dieťa navštevovať k profi.
@bosorkabb nevie ci už kupovať veci zatiaľ. Nemáme nič... A nechcem sa unahlit 🙈
@zuzlicek44 ja som mala veci skôr ako nám našli dieťa 😂
@zuzlicek44 my sme kupovali veci az ked nam schvalili predbezko, hned sme nabehli do obchodu a nechali tam 500e. Plus jednou cestou k sestre pre postielku prebalovaci pult a ku kamoske pre kocik a dalsie veci. Dnes nakupis a zozenies z hodiny na hodinu vsetko co potrebujes, nemusis stresovat. A akonahle prinesies maleho domov zacnu sa ti ozyvat kamosky co vsetko ti prinesu 🙂 My sme to mohli sice riesit aj hned po nasom rozhodnuti ale ja som sa tiez stale bala ze sa nieco pokasle a mne zostanu oci pre plac a detska izba plna veci.
@zuzlicek44 minimalne majte postielku a kocik vyhliadnute a zozna zakladnych veci,co budete potrebovat.

Ďakujem vám. S úradom som volala sama žena na úrade mi povedala ze ona vie ešte menej ako ja... (mne co to povedali sestričky) Keď nieje genetika iné výsledky niesu,Len tie základné co robia všetkým novorodencom ...