Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@joannita no my sme mali ísť pre malého a večer pred tým nám volali že sa prihlásila matka. Bol z utajeného pôrodu. Mali sme samozrejme všetko nachystané. No nepočítali sme s tým.Bolo to v novembri a teraz ešte stále čakáme. Samozrejme všetky veci nakúpené. No je to dosť ťažké. Ale treba myslieť pozitívne.
@zuzlicek44 nám schválila práve tato čo pišeš do 3pracovných dní to bolo vykonatelnost bola okamžitá nič sme nečakali ..... už som hore pisala ako to bolo.....
@ellen2016 ďakujem veľmi dúfam. A prosím ta. Keď vám schválili neodkladné kedy ste šli po malého? V robote ako rýchlo si si vybavila materskú?
@maninka1974 a co sa týka mena? Určovala sudkyňa aj meno a priezvisko dieťaťa??
@zuzlicek44 jaj s tým kočikom no utorok poobede mi volali že či sme pripraveny a my sme ešte koč nemali tak večer cez mk som si zajdenala stredu poslala peniaze štvrtok bol koč piatok pre maleho už sme sa vozili .......ale mala som ho už vyhliadnutý páčil sa nám ......
@maninka1974 tak zase kočík nieje taky dôležitý úplne na začiatok len vajíčko aby sme ho mali ako odniesť...
@zuzlicek44 meno sme mohli my vybrat len naše priezvisko nesuhasila dat ale to bolo neskor asi ked mal 2mes....naše priezvisko dostal až pri adopcii ...my sme ani vajičko nemali trojkombináciu sme kupili vtedy
@zuzlicek44 ono meno bude len dočasne, zmeníte pri osvojeni. Nieje dôvod aby vám neodkladne opatrenie zamietli.
Ešte dodám že vyžadovali aby dieťa malo monitor dychu a postieľku skôr ako nám ho dali domov. Aj to boli kontrolovať. Tak to by som si zabezpečila určite a autosedacku bez nej vám dieťa nedajú.
@maninka1974
@maninka1974 ale dobre tonu rozumiem ze keď nemá dieťatko meno, pri neodkladnym určuje meno a priezvisko sudkyna? Ak áno.. Vy ste mali už v návrhu na neodkladné meno? - že ste navrhli vy ako by sa mal volať?
@bosorkabb autosedacku? Nie len vajíčko? Véd také malé deti nemajú autosedacku...
@zuzlicek44 v neodkladnom bol dieta bez mena a priezviska mal taký rod list aj kartu oficialne ale neoficialne hned v porodnici pri prvej návšteve sme mu dali meno na otazku dr soc sestry predbežne ako bude dali mu to čo sme vybrali Samko sa volá náš syn ked mal asi 6 týždnov sud o meno naplánoval pojednávanie sám bez našej žiadosti len potom zistili že je už u nás a že pozvu aj nás tak presunuli na iný neskorši termín a boli sme prítomny malý mal 2mes oficialne mu dala meno Samuel a priezvisko vymyslela a tak sa volal u det dr bol hned označeny ako samko normálne len trvalo čas kým to bude oficialne .....ked mal meno mohli sme žiadat aj prispevok tých 500e .....
@bosorkabb máš pravdu aj monitor sme mali zapožičaný z porodnice nekontroloval u nás nikto ale pýtali sa či mame alebo plánujeme ja som chcela bála som sa o neho
@zuzlicek44 jasné vajíčko 😂
Pre infosku NR kraj. Dnes som volala. Sme zapísaní od 6/2015. Požiadavky biele zdrave dieťatko 0-6 mesiacov. Momentálne sme na 3.mieste. Naposledy som volala pred dvomi mesiacmi. Boli sme na Tom rovnako. Vôbec sa to nepohlo. Najčerstvejšia infoska.
co poviete? mne sa to zda zbulvarizovane. a neviem preco mam pocit, ze nic necitali, nezistovali si ked do toho isli. to vsetko co nevedeli, je predsa dostupne, staci sa trosku o to zaujimat. neviem ☹ takto to ludi odradi...aky mate vy nazor? http://www.tvnoviny.sk/exkluzivne/1962306_uprim...
@berginkan problém je že chceli dieťa rýchlo bez rozmýšľania. Adopcia nieje o rýchlosti ale o tom nájsť tych pravých rodičov pre konkrétne dieťa.
Keby trochu študovali, hľadali informácie tak by ich našli. Ich motivácia bola že chcú dieťa a to najlepšie ihneď. Čím staršie dieťa, tým viac problémov. Platí to v prípade adopcie aj biologického dieťaťa. Pravdaže všade sú výnimky ale treba ísť do toho pripravení.
@berginkan ja si myslim, ze nie je uplne na skodu dat do eteru aj ich pohlad. aj ked to vrha na adopciu zle svetlo. nielen na vlastnych chybach sa clovek uci. ale je to realita. nemoze byt vsetko cukrovane a ruzove...
Žienky, to čakanie je hrozne 😫😫 neviem na nič myslieť iba nato ze ako dopadne súd... Bojím sa veľmi... 😪
@mariannamk Prepáč ale je to jednostranný pohľad ženy - matky, ktorá MOŽNO ľúbi svoje dieťa. Neviem, ale prvé mi napadlo, že chudák chlapček. Ja ich milujem od prvého pohľadu a dotyku. Ten zážitok z prvého stretnutia bol taký silný, že som ani nevládala hovoriť, akú guču som mala v hrdle. Sú moje všetko. A nikdy, nikdy ani na sekundu som nič neľutovala. Povedať toto o vlastnom dieťati je hrozné.

Ahojte. My sme práve ukončili prípravu a čakáme. Máte niekto info aký je dlhy zoznam žiadateľov?