icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

solyka
21. jún 2019

Nr kraj. Teraz ide dopradu o jedno miesto. Vsetko zalezi od podmienok,ano. Mi sme boli na 11 miesto ked nam volali. 😊

denka40
21. jún 2019

@milionar je to reálne.... Na začiatku sa posúvas dosť... Potom to ide pomaly... Sú odklady . Dosť žien otehotnie....

modryyyy
21. jún 2019

ahoj, NR kraj

modryyyy
21. jún 2019

My sme NR kraj, čakáme od roku 2015, od júla. Bábätko ešte nemáme. Naše požiadavky boli vek do 1 roka, biele. Čakáme, že každú chvíľu, že môžeme byť kontaktovaný. Rok 2015 sa teraz vybavuje.

janakjk
21. jún 2019

@modryyyy jeminecky,to sa riadne natiahlo odkedy sme čakali my na malú...

modryyyy
21. jún 2019

dúfam, že každú chvíľu budú volať. Minulý týždeň sme pripravili postieľku a monitor dychu. Ostatné veci kúpime, podľa veku dieťatka (požiadavka 0-1 rok) Od augusta na moje miesto nastupuje nová kolegyňa, to dúfam už budem na MD. Z môjho pohľadu nekupujte dopredu nič! Lebo sa na tie veci budete dlho pozerať a bude Vám smutno (moja skúsenosť)

milionar
21. jún 2019

@modryyyy no tak to uz je radosť..uz len aby zazvonil ten telefón..drzim palce nech to je čím skôr..uz by ste mali mat pomaly aj dalsiu aktualizaciu..dufam, ze uz nebude potrebná..

kattyb
21. jún 2019

@milionar keď som volala ohľadne poradia, pani mi povedala ze aby sme rátali ešte taký rok a pol čakania

denka40
22. jún 2019

@modryyyy ahoj.. Na ktorom mieste ste teraz?

denka40
22. jún 2019

@tecko28 to už je aj na 4roky

tecko28
22. jún 2019

@denka40 zalezi od poziadaviek, nie? Nam uz dieta ponukli a to sme ani v poradovniku este oficialne neboli, len sme ukoncili pripravu, cakalo sa len na zaradenie do poradovnika cca 2 dni, aby sme dostali povolenie na kontakt. Uz som pol roka mohla mat chlapceka doma. A nezabudaj na to, ze sa hlada rodina pre dieta a nie rodine dieta. Soc. pracovnicky su tiez len ludia a vela veci sa riesi subjektivne podla ich pohladu na vec. Mame aj velmi volne poziadavky. Momentalne neriesim, len som stale zvedava ako sa to posuva. Ja som len v septembri nastupila do prace po rodicovskej dovolenke, maly je v obdobi vzdoru, takze netlacim na pilu, ale ked pocitim, ze uz je spravny cas, tak im pokoj nedam.

milionar
22. jún 2019

@kattyb ja ked som voolala minuly tyzden..tak mi povedala, ze na dovolenku mozem kludne ist a mam zavolat v oktobri..ale asi jej vela ludi z tych prvych miest vola, ci este mozu na dovolenku..lebo ja som sa jej nic take nepytala a odpovedala automaticky..ste 32 v poradi a na dovolenku este mozete ist 🙂

kattyb
22. jún 2019

@milionar a aké máte požiadavky?

milionar
22. jún 2019

@kattyb asi take ako väčšina ;) 0-1r.."neromske"..relativne zdrave(bezne detske choroby)..a vy?

milionar
22. jún 2019

@milionar a zabudla som...je nam jedno aké pohlavie..a este máme uvedené aj dvojičky..

solyka
22. jún 2019

@milionar ked mas napisane dvojicky,tak bud pripravene na vsetko.....mi sme boli na 11 mieste...ale na dvojicky na 1. Budeme mat dvojicky. 👭

janakjk
22. jún 2019

@solyka jej vám volali o dvojičky

berginkan
22. jún 2019

@tecko28 preco sa cakalo na zaradenie? V BA je to hned. Donesies papier z pripravy a zaradia ta.

joannita
22. jún 2019

@berginkan nam teraz trvalo takmer mesiac kym nas zaradili do zoznamu od aktualizacie. Sme Ba. Zaciatkom maja sme robili aktualizaciu (na druhe dieta) a zaradeni do zoznamu sme boli na konci maja.
Trva kym si poposielaju upsvr a usmev medzi sebou postu, kym psychologicka spracuje spravu.....atd

butterfly333
22. jún 2019

Dobrý deň je tu niekto z hlohoveckeho kraja aká je čakacia doba na novorodenca.

joannita
22. jún 2019

@butterfly333 HC patri pod TT kraj a tam sa caka asi najkratsie. Moja kamoska cakala na bieleho novorodenca 4,5 roka ale nejaka baba tu prednedavnom pisala ze v TT kraji sa caka tak 2 roky. Uprimne ale velmi tomu neverim. Kazdopadne kiezby mala pravdu. Ak by si chcela aj romske, poloromske tak samozrejme doba je ovela kratsia, tak okolo roka - dvoch. Zalezi aj na obdobi. Uz ste zapisani?

butterfly333
22. jún 2019

@joannita ahoj nie ešte niesme zapísaný môžme radšej do správy sukromne?

ja1986
22. jún 2019

Príprava ukončena a teraz asi prichádza to najhoršie... čakanie... žiaľ sme prešovský kraj 😣

joannita
Autor odpoveď zmazal
joannita
22. jún 2019

@butterfly333 jasne napis

berginkan
22. jún 2019

@joannita nam dali v Navrate spravu do ruky. Zaniesla som ju paniam na upsvare a oni nas zapisali. A sorry ale mesiac to snad ani nie je fer ked mas uz vserko. Ved to zdrzuju

joannita
22. jún 2019

@berginkan no to ano, aj ked my to teraz nejak nesurime kedze na druhe dieta tak netlacime. Keby som to urgovala tak by to bolo rychlejsie. Hlavne zalezi na psychologicke kedy to spracuje a posle.
Z usmevu posielaju spravu na upsvr.

tecko28
22. jún 2019

@berginkan iny kraj, iny mrav 😀 Cize hned ako ste skoncili este v ten den ste mali v ruke papier o zaradeni? My sme si isli pren na druhy den a hned nam davali aj to povolenie na kontakt s tym chlapcekom co sme den predtym pozerali spis.

berginkan
22. jún 2019

@tecko28 ano. Ale my sme vedeli kedy skoncime tak sme s tym ratali a aj dali vediet

tecko28
22. jún 2019

@berginkan u nas to zvyknu soc pracovnicky aj posielat postou, tych 24h sa mi nezdalo ako zdrzanie. Dokonca nie kazdemu da hned psychologicka spravu hned o ruky, my sme si par minut na nu cakali, kym dopisala, aby sme ju zaniesli. A vzhladom na tie cakacky co su je nepodstatne kedy je papier v ruke, zaradenie je dnom ukoncenia pripravy