Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
ahoj, NR kraj
My sme NR kraj, čakáme od roku 2015, od júla. Bábätko ešte nemáme. Naše požiadavky boli vek do 1 roka, biele. Čakáme, že každú chvíľu, že môžeme byť kontaktovaný. Rok 2015 sa teraz vybavuje.
dúfam, že každú chvíľu budú volať. Minulý týždeň sme pripravili postieľku a monitor dychu. Ostatné veci kúpime, podľa veku dieťatka (požiadavka 0-1 rok) Od augusta na moje miesto nastupuje nová kolegyňa, to dúfam už budem na MD. Z môjho pohľadu nekupujte dopredu nič! Lebo sa na tie veci budete dlho pozerať a bude Vám smutno (moja skúsenosť)
@denka40 zalezi od poziadaviek, nie? Nam uz dieta ponukli a to sme ani v poradovniku este oficialne neboli, len sme ukoncili pripravu, cakalo sa len na zaradenie do poradovnika cca 2 dni, aby sme dostali povolenie na kontakt. Uz som pol roka mohla mat chlapceka doma. A nezabudaj na to, ze sa hlada rodina pre dieta a nie rodine dieta. Soc. pracovnicky su tiez len ludia a vela veci sa riesi subjektivne podla ich pohladu na vec. Mame aj velmi volne poziadavky. Momentalne neriesim, len som stale zvedava ako sa to posuva. Ja som len v septembri nastupila do prace po rodicovskej dovolenke, maly je v obdobi vzdoru, takze netlacim na pilu, ale ked pocitim, ze uz je spravny cas, tak im pokoj nedam.
@kattyb ja ked som voolala minuly tyzden..tak mi povedala, ze na dovolenku mozem kludne ist a mam zavolat v oktobri..ale asi jej vela ludi z tych prvych miest vola, ci este mozu na dovolenku..lebo ja som sa jej nic take nepytala a odpovedala automaticky..ste 32 v poradi a na dovolenku este mozete ist 🙂
@berginkan nam teraz trvalo takmer mesiac kym nas zaradili do zoznamu od aktualizacie. Sme Ba. Zaciatkom maja sme robili aktualizaciu (na druhe dieta) a zaradeni do zoznamu sme boli na konci maja.
Trva kym si poposielaju upsvr a usmev medzi sebou postu, kym psychologicka spracuje spravu.....atd
Dobrý deň je tu niekto z hlohoveckeho kraja aká je čakacia doba na novorodenca.
@butterfly333 HC patri pod TT kraj a tam sa caka asi najkratsie. Moja kamoska cakala na bieleho novorodenca 4,5 roka ale nejaka baba tu prednedavnom pisala ze v TT kraji sa caka tak 2 roky. Uprimne ale velmi tomu neverim. Kazdopadne kiezby mala pravdu. Ak by si chcela aj romske, poloromske tak samozrejme doba je ovela kratsia, tak okolo roka - dvoch. Zalezi aj na obdobi. Uz ste zapisani?
@joannita ahoj nie ešte niesme zapísaný môžme radšej do správy sukromne?
Príprava ukončena a teraz asi prichádza to najhoršie... čakanie... žiaľ sme prešovský kraj 😣
@butterfly333 jasne napis
@berginkan u nas to zvyknu soc pracovnicky aj posielat postou, tych 24h sa mi nezdalo ako zdrzanie. Dokonca nie kazdemu da hned psychologicka spravu hned o ruky, my sme si par minut na nu cakali, kym dopisala, aby sme ju zaniesli. A vzhladom na tie cakacky co su je nepodstatne kedy je papier v ruke, zaradenie je dnom ukoncenia pripravy

Nr kraj. Teraz ide dopradu o jedno miesto. Vsetko zalezi od podmienok,ano. Mi sme boli na 11 miesto ked nam volali. 😊