Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Čaute, mám takú trošku nezvyčajnú otázku. Resp.nestretlu ste sa už s tým. Poznáme jedno malé ročne dievcatko- je to rómske dieta,v poradí 17.z osady. My s manželom už deti máme,ale chceli by sme aj jej dopriať dobrý život. Je na Slovensku možnosť,keby sa ho matka vzdala,aby sa dostalo k nám? Či je to nezákonné,nie sme jeho žiadna rodina, pre podrobnejšiu info manžel naňho natrafil v práci.
@marianna9630 nam bolo povedane, ze je to nezakonne. zavisi vsak od uradniciek, subjektov atd. podla mna robia to. lebo mame take info, ze dieta ktore bolo v poradovniku a nahodou sa o nom dozvedeli odinakadial tak si ho vyziadali. isla by som cez subjekty. len vidim problem v tom, ze vy nie ste v poradovniku. tym padom budete az za potencialnymi ziadatelmi, a je sanca ze si ho niekto pred vami vyberie
@marianna9630 nie na slovensku neexistuje priama adopcia pokial nejde o pribuzensky vztah. Skus sa vsak informovat na ustredi upsvr, ale pytaj sa nejakej naozaj kompetentnej pracovnicky, inak dostanes odpoved ktora ta zbytocne odradi. Podla mna by ste museli nejak "dokazat" ze s tym dietatom travite cas a pozna vas. Lebo inak by to potom mohli bezne takto ludia obist aby nemuseli absolvovat vsetky tie zakonom dane podmienky ktore trvaju velmi dlho.
Ak to pojde, nebude to vobec jednoduche.
@mata71 toto sme už absolvovali to bolo všetko ok,len to že všeobecná poisťovňa robí problém lekárke 🤦
Ahojte, chcem Vám len napísať, že po dlhých rozhovoroch s mužom sme dieťatko z DD Komárno odmietli. Veľmi ma to mrzí, ale verím, že si čoskoro nájde tých správnych rodičov ktorí sa popasujú s p. riaditeľkou a súdom v KN.
@zuzlicek44 zrejme ho eviduju pod dvomi čislami, to čo mal ked sa narodil a teraz čo ma , tam vznikla chyba,, ,, mi sme sparovali na pobočk že to je jedno a to same dieta doložili sme že nám je zvereny a dalo sa,,, lekarka v karte nema kopiu prveho zdravotneho aj z druhym...popytaj sa
@mata71 malý mal len jeden preukaz...od narodenia...
@zuzlicek44 hm tak potom neviem moja, jedine tam zavolat čo sa deje .. neviem poradit je mi luto
@tulipan43 Uplne vas chapem. Dufam, ze ste im aj povedali preco. Aspon riaditelku by to mohlo po par takych pripadoch trknut. Inak naozaj nechapem, o co jej ide. Najhorsie je, ze vo veciach okolo nahradnej starostlivosti sa spravodlivosti/zdraveho rozumu nedovolas a si odkazany na rozhodnutia inych, voci ktorym sa neda nikde stazovat. Ten pocit bezmocnosti je katastrofa... :(
@joannita no sudcovia nemaju...vola sa to nezavislost sudov....jeden zo skvelych pilierov demokratickej spolocnosti. Zial, sudcovia tuto svoju moc chapu akosi cudne... :(
@zuzlicek44 mozte skusit Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou
@jesienka22 povedali sme dôvod, vsak sme to museli uviesť aj našej kuratele a odobrili mi to, že práve tohto sa obavali, že z DD Komárno majú zlé skusenosti. Len potom neviem prečo s tým Nitra niečo neurobí
@tulipan43 preco Nitre? Patrite pod nitriansky kraj?
@jesienka22 my patrime pod TT, ale malinka patrí pod Nitru
Mne osobne nejde do hlavy preco napr. aj toto dieta nebolo ponuknute vsetkym ziadatelom vo svojom kraji, ale zrejme po par telefonatoch ho hned "pustili" mimokrajovo. Nemozu predsa vediet ci niekde ku koncu necaka par, ktory by mal zaujem.
@tulipan43 aha, ok, takze vas Upsvar chape...prepac, este sa spytam, ako viete, ze Nitre sato nepaci
@jesienka22 to neviem len tak mi povedali v Trnave. Ak mi klamali, tak ja po nich.
@tecko28 vy cakate v Nitre na romske?
@jesienka22 na akekolvek do 5 rokov
@tecko28 prepac, nechcem byt otravna, len pochopit ako funguju...Na akom mieste vas eviduju v poradovniku na romske dieta, ked ste sa pytali?
@jesienka22
1. Predseda sudu
2. Sudna rada
3. Ministerstvo
To vsetko su nadriadeni sudcovi.

@zuzlicek44 ano stalo, presne pred 5r, mal svoje meno a priezvisko ,, mal svoje meno aj priezvisko,, ale potom ked sme priniesli papier že nám je zvereny tak sa to za pomoci socialnej podarilo vyriešit, všetky očkovania,nožičky všetko...