Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Baby NR kraj..uz tyzden sa snazim dovolat o zistenie miesta v poradovniku..nikto mi neberie..neviete čo sa deje?..je to kvôli tej prerábke uradu?..nemate niekto info?..
Žienky..zapeklita situácia 😁 😭
Momentálne čakáme na termín pojednávania na predosvojitelsku...dlhodobo mám plánovanú jednu operáciu na začiatok októbra... predpokladám,že súd dovtedy nebude...a ja neviem čo robiť,aby som to s malým celé nejak "neohrozila".. na operáciu by som rada šla (nieje to zivotne dolezite), no bojím sa,že ak sa niečo pokazí na operácii (myslím konkrétne to najhoršie),co bude potom s malým?nechcem ohroziť muža a malého,tak isto ostatnú rodinu skrz malého,žeby im ho potom zobrali.. nemáte skúsenosť,alebo radu že ako to vyriesit? Mám odložiť operáciu?ak ju odložím a budeme mať už predosvojitelsku a nedajbože by sa na operácii niečo pokazilo zmení to niečo?(myslím to že už bude predosvojitelska)...
Ďakujem 😘
@zuzlicek44 😂😄👍 to vazne? Prepac ze sa smejem, ale zajtra ta moze zrazit auto a co potom? 🙂 Nemozes takto dopredu rozmyslat, toto je uplna haluz co si napisala 😄
Pozri, aj keby si zomrela teda 🤦 nemyslim ze by maleho tvojmu muzovi zobrali. To male uz jednu mamu stratilo, potom by stratilo druhu a nemyslim ze by nejaky sudca dovolil aby stratilo este aj otca....
@zuzlicek44 prepac asi si taky typ, ale toto he trosku moc takto roznyslat.. neries a venuj energiu svojej rodine radsej 😉
Možno sa vám to zdá blbé,ale predsá pri každej operáci je riziko a sama sa mu chcem vystaviť ... To žeby ma zarazilo auto by bolo neúmyselne, kde pri operácii sa sama "umyselne" vystavujeme riziku,čiže je tam väčší predpoklad že sa môže niečo skomplikovať 😁
Samé viete,že "papierovačky" a súdy kolo adopcie je jeden veľký bordel a niekedy z nich vystáť nazaj divné veci a závery...preto sa mi moja otázka nezdala až taká "neprimeraná alebo smiešna" 😰😰. Je to veľmi dôležitá vec..tak ma zaujímalo či s tým má niekto skúsenosť ( ževraj to treba oznámiť aj na sociálke že sa chystám na operáciu.)
Ja viem že si o mne musíte už mysliet kadečo 😂 ale radšej sa "poradím" opýtam 🙈
@zuzlicek44 načo oznamovat niečo také socialke? Je to tvoja súkromná vec. Zbytočne riešiš, operácie sú súčasť života.
@zuzlicek44 treba ohlasovat operaciu dietata, alebo nejaky zavaznejsi zdravotny problem dietata na socialke lebo oni su jeho zakonni zastupcovia, ale tvoju urcite nie. To si asi zle pochopila...
NR. Tesne pred týždňom som sa dovolala asi 3miesta sa posunuli ale ja som medzi prvými 15
Dievčatá, tie ktoré máte aktuálnu skúsenosť - v BA sa momentálne ako dlho čaká na dieťa? Kebyže chceme také max do jedného roka, rodičia aby neboli alkoholici, zdravé, nie rómske?
Viem, že určite sa to tu riešilo, ale táto diskusia má takmer 1000 strán, takže nie je úplne reálne ju čítať a hľadať odpoveď
@elementissa rataj 3-4 roky po zapisani do zoznamu
@elementissa do 4-5 rokov treba počítať ... presne takých žiadateľov je najviac ...
@zuzlicek44 ahoj, ja som bola operovana, ale nie planovane, ale akutne a na socialku som musela poslat papier, kde mi lekar potvrdil, ze operacia nie je prekazkou isvojenia dietata. Nikto nechcel presnu diagnozu, len to, ze je moj zdravotny stav vyhovujuci. Potvrdenie zalozilu do nasho spisu.
@elementissa minimalne 4 roky. Realne vsak zrejme viac, zalezi od obdobia. Teraz je obdobie nie velmi priaznive a kedze ziadatelov stale pribuda tak rataj aj 5rokov aj viac.
@martinavalach a keď ťa operovali,v ktorom štádiu si bola? Ešte ste len čakali na bábo? Ďakujem 🙂
@elementissa chcete adoptovat mimco? Ty mas termin so mnou,nie? 🙂
@zuzlicek44 Boli sme este pred predosvojitelstvom (cakali sme na dieta). Po operacii som volala na Upsvar, aby sme nieco "nepokazili", pracovnicka mi kazala doniest to potvrdenie. Uplne ta preto chapem, ze ta napadaju aj taketo otazky!
ahojte, má prosím niekto informáciu o tom, ako dlho sa čaká na rómske dieťa v Žilinskom kraji? ďakujem

@bosorkabb smutne