Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte, chcem sa spýtať, či ste si niekto osvojil aj druhé dieťa, koľko malo to prvé rokov a koľko vy. Naše prvé má už osem rokov, ja mám 43 a manžel 48. Úprimne, mám z toho trocha obavu.
@anonym_84279e
@anonym_84279e Ahoj, my máme vek presne ako ty s manželom. Mame osvojené jedno dieta má 18 mesiacov a sme zařáděny v zozname a čakáme na druhé babo. V pohodě tak to chceme, aby prvé nebolo na světě samo ak tu už nebudeme.😀
Dobrý večer asi to tu určite už niekde je písané,ale nemôžem to nájsť onedlho k nám príde dievčatko do pestúnskej starostlivosti skoro 4ročné.Chcem sa opýtať či mám nárok na rodičovský príspevok a načo všetko vlastne?Z kurately povedali že príspevkov je veľa len treba si všetky zistiť a nenechať sa odbiť.Je mi to také nepríjemné niečoho sa domáhať ale na druhej strane ma nato dieťa nárok.
Dobrý večer asi to tu určite už niekde je písané,ale nemôžem to nájsť onedlho k nám príde dievčatko do pestúnskej starostlivosti skoro 4ročné.Chcem sa opýtať či mám nárok na rodičovský príspevok a načo všetko vlastne?Z kurately povedali že príspevkov je veľa len treba si všetky zistiť a nenechať sa odbiť.Je mi to také nepríjemné niečoho sa domáhať ale na druhej strane ma nato dieťa nárok.
@zuzka208 dobrý deň, mali sme nárok na rodičovský príspevok, výživné aj "kočíkové". Drží. Prsty 🙏
@zuzka208 upsvar: rodicovsky prispevok (do 6 rokov veku dietata), prispevok pri zvereni, opakovany prispevok dietatu, rodinne pridavky (po ukonceni rodicovskeho: opakovany prispevok pestunovi) Zamestnavatel: danovy bonus
@zuzka208 dobrý deň, mali sme nárok na rodičovský príspevok, výživné aj "kočíkové". Drží. Prsty 🙏
@djura dobry den, pred par tyzdnami som SA na rodicovsky prispevok pri osvojenie dietata od 3 do 6 rokov pytala na priprave a teda Bola mi dana velmi neurcita odpoved, z ktorej som pochopila, ze by sme narok nemali a ze treba u psychologa vybavit Papier, ze dieta potrebuje dlhsie rodicovsku starostlivost. je super vidiet, ze to tak nie je a ze ste Mali rodicovsky prispevok. Ja si zakon tak isto vysvetlujem, ze rodicovsky prispevok je do 6 rokov. Boli ste zaroven AJ na rodicovskej dovolenke?

@djura super gratulujem 🙏🏻
@butterfly333 ďakujem