Adopcia dieťatka na diaľku

germa
8. okt 2021

Ahojte, prosím Vás, má niekto skúsenosti s projektom "adopcie" dieťatka zo stránky adopcianadialku.sk? Ide mi o dôveryhodnosť, transparentnosť, či sa tie financie dostanú naozaj konkrétnemu dieťaťu atď. Ďakujem za odpovede

vanda323
8. okt 2021

@germa Tak ja som počula že nadácia P. Krčméryho je veľmi dobrá a vďačná. Viac ako šperk sa tuším volá

3tato
8. okt 2021

fíha, také niečo funguje ? No idem pozrieť ... Lebo pred asi 3 týždňami ma napadlo, ako by sa dalo povedzme adresne pomôcť nejakému dieťaťu - povedzme niekde v Afrike, alebo tak ... a posielať mu pravidelne nejakú čiastku, ktorá by išla a jeho potreby, oblečenie, strava, možno škola, bývanie... .. ale konkrétne na určitú detskú osobu.

oliviakatka
8. okt 2021

Prikláňam sa k "Viac ako šperk", pozri ich stránku na FB.

dmk_1
9. okt 2021

Viem, ze tie deti v afrike,v jemene a kade tade to maju strasne tazke, vidiet tie vychudnute telicka, co maju mizerne vyhliadky na buducnost,je hrozne...viem,ze 10 dolarov im moze priniest jedlo,skolu...ALE, nakolko som pracovala v tejto sfere, nakolko mam aj priamu dlhorocnu skusenost s jednou z tych najznamejsich - ako sa tam neskutocne safari s peniazmi a dary, granty v dobrej viere idu nenazranym pupkom,nikdy nikdy nikdy uz neprispejem... Aj na Slovensku mame kopu tazkych pripadov, prispiet tu dietatu, aby chodilo do skoly, aby nejedlo rozky s karickou kazdy den... Nie pre sou do telky, ale nezistne, v okoli sa vzdy najde mamicka, co potrebuje utiect od muza, ale nemoze pre peniaze. Aj takym sa daju kupit potraviny, podarovat gastrace, zaplatit detom kruzok.. mozno sa medzi tymi nadaciami najde jedna, co tu pomoc fakt smeruje tam, kam treba, ja pevne dufam, ze ano, ale tym adopciam na dialku neverim.

mauduska
9. okt 2021

ja mám adopciu na diaľku už dva roka a je to super. Každý rok mi príde v zime správa o tom, ako sa "mojej dcére" darí a čo sa deje u nich v centre. Každé leto mi od nej príde list s poďakovaním, že jej platím vzdelanie a jej aktuálna fotka. 🙂
Raz som jej aj ja posielala list, priložila som tam nálepky, nech sa poteši. Čo sa pošty týka, tak to je vlastne tak, že ty hradíš len poštu na Slovensku, pošleš list Katolickej charite, oni ho skontrolujú, či neposielaš peniaze, niečo kovové alebo ťažké a potom na ich náklady posielajú viaceri listov naraz do tej krajiny.

Ja som naozaj spokojná a odporúčam, hlavne z listov, ktoré dostávam od "dcéry" vidím, že sa jej fakt darí a že má tú školu a stravu hradenú.

miriam11
9. okt 2021

@3tato zvláštne zmýšľanie... Pomáhať deťom v Afrike, prečo nie slovenským deťom?

sslobodnamama777
9. okt 2021

Adopcia funguje, posielaju Ti fotky dietata a ak sa nauci pisat..aj s Tvojou pomocou, tak si budete pisat. Saleziani jedine ak uz adopcia na dialku.
https://savio.sk/co-robime/adopcia-deti/zakladn...

cecilia29
9. okt 2021

https://pallotini.sk/adopcia-srdca/ my máme skúsenosti s touto. Máme tak 2 detičky.

3tato
9. okt 2021

@miriam11 Čo je na tom zvláštne? Pozeral som nejaký dokument z nejakej africkej krajiny, kde bol nejaký konflikt... Tí ľudia tam nemajú ani pitnú vodu, nemajú čo jesť poriadne, o nejakom bývaní a škole pre deti nehovoriac... Po vychrdnutych deťoch s vydutými bruchami od hladu tam lozili muchy. Myslím, že na SK takýto problém nemáme...

Nevidím nič zvláštne na tom, keď má niekto a chuť pomôcť...
Pár krát som poslal nejakým rodinám na SK nejaké peniaze. Nebolo to veľa, ale aj to niečo je lepšie,ako nič.
Treba si uvedomiť jednu vec. Tých pár EUR, za ktoré tu idem do kina, alebo na kávu, tu na SK nevytrhnu z biedy nikoho... v Afrike za to dieťaťu zabezpecia mesačné fungovanie, čistú vodu, jedlo, nejaké oblečenie, nejakú hračku...
Ja som pri tom monitore plakal, keď som videl tie deti a v akých podmienkach žijú... Nechápem vobec rozhodnutie človeka priviest do takých podmienok dieťa, ale to nezmením.

A ak ti to príde zvláštne, kľudne... Každý z nás vidí život svojimi očami. 😎

germa
autor
9. okt 2021

@dmk_1 nejde mi o Afriku, práveže som chcela z ich ponuky Ukrajinu, proste niečo bližšie. Ak vieš o niečom, čo je adresné pre konkrétne dieťa v SR, kľudne napíš.

montega3
9. okt 2021

@germa Slovenska katolícka charita má tuším aj adopciu na Ukrajine za 20 eur mesačne. My máme adoptovanu dcerku Maithri v Indii. Dostavame pravidelne správy aj výsledky zo školy a fotky. Môžem len odporučiť, už skoro 10 rokov vidim ako rastie a zlepšuje sa, keďže má podmienky. Má jedlo v škole aj pomôcky. Pre nás je to 15 eur mesačne, ale pre ňu možnosť študovať, ktorú by inak nemala

basullinka
9. okt 2021

@miriam11 to, že niekto pomáha dieťaťu v Afrike, neznamená automaticky, že nepomáha aj iným. Ale áno, väčšinou to kritizujú ľudia, ktorí sami nepomáhajú nikde (to samozrejme netvrdím o Tebe, keďže Ta nepoznám), ale potrebu kritizovať pomoc iných im cudzia nie je. Píšem to z vlastnej skúsenosti - Jjamam adoptovane na diaľku dievčatko z Indie, ale to neznamena, že keď môžem nepodporím ľudí v núdzi na Slovensku, zvieratá atď.

tncka
9. okt 2021

@germa ano,ja podporujem deti v Haiti,mam 2. Mesacne posielam prispevky,oni mi naoplatku polsu info o detoch ako sa maju,ako sa im dari v skole. Poslali mi konkretne fotky ako deti vyzeraju,kam chodia do skoly,prospech,mozem im napisat list a oni mne atd...skvela vec,podporujem zatial len 2 ale mozno to rozsirim na viac aj z inej oblasti.

miriam11
10. okt 2021

@3tato nemusíš mi tu písať litanie o živote v Afrike, poznám realitu. Ale prečo neinvestovať do napr. vzdelania deti na SVK? Nikoho vzdelanostna úroveň deti sociálne znevyhodnenych rodín nezaujíma.... Radšej investujte do Afričanov, tisícky km vzdialenej aj mentálne inej úrovne krajiny. Nič pozdvihnúť úroveň malých slovenských detí.

3tato
10. okt 2021

@miriam11 vsak investuj do coho chces, kto ti brani? Kazdeho zaujima nieco ine, ak v tom vidis problem, je to tvoj problem. Alebo mas potrebu diktovat ludom, co je podla teba spravne?

miriam11
10. okt 2021

@3tato sa nečudujem, že Slovensko ide do veľkej....

3tato
10. okt 2021

@miriam11 Tak choď teda do politiky, ak si nespokojná. Tam snáď nájdeš uspokojivé uplatnenie. Pekný deň 🙂

miriam439
10. okt 2021

@miriam11 A prečo nemôže pomôcť každý kto chce tam kde chce?
Vy chcete pomáhať na SK, tak pomáhajte tu. Nik vás nenúti pomáhať inde a ani neodsudzuje vaše zmýšľanie.
Iní chcú pomôcť ľuďom v Indii, Afrike, Ázii... tak nech pomôžu tam, sú to ich peniaze, môžu ich minúť tam, kde chcú.
Hlavne, že ich neprepijú, neprefajčia, neminú na drogy a nerobia potom bordel doma alebo na ulici...
Snáď nebudeme kvôli tomu niekoho odsudzovať... či áno????

tncka
17. okt 2021

@miriam11 su to moje prachy tak snad mozem rozhodnut komu ich poskytnem ci

miriam11
17. okt 2021

@tncka blaaa blaaa blaaa.

tncka
17. okt 2021

@miriam11 👃

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre