icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

ivivaiveta
2. jan 2015

@smatka sak az raz porodis, teraz asi na vyske skumas pohlavia 😀 ci?..co si sisi?

cairka
2. jan 2015

@smatka , lebo bolo opustené vlastnými hetero rodičmi? 😕

matax
2. jan 2015

@smatka lebo, zial, su na svete aj opustene deti

ivivaiveta
2. jan 2015

@andisko NIE...otazka znela inak...co tu riesis, kolko je deti v domovoch a kolko nie...toto nie je o ekonomii a percenach...

andisko
2. jan 2015

@matax no ved vsak toto, bavit sa o "prave na dieta" je blbost. to potom ani zeny, ktore su plodne ale nedokazu si najst frajera a teda ho nemaju s kym mat, by mali chciet svoje referendum.

cairka
2. jan 2015

@matax , he he, sme sa zhodli 😉

jana_eyre
2. jan 2015

@stangb ale ved veriaci sami prisli na duhovy pride s transparentmi, ako si nezelaju "homosov".. to nie je nasilne? to, co bolo v KE - pokial si pamatam, bolo to presne naopak - pride bol zorganizovany skor ako ten krestansky, ale zas to bolo prezentovane naopak.. to sa ale nechcem natahovat - neviem to isto a neviem vygooglit podrobne informacie, lebo chcem este nieco doma porobit..

no a tvoj posledny odstavec - ano vzdy sa da zakon oklamat, da sa nieco robit.. ale preco ludia musia byt nuteni vymyslat a obchadzat zakony? preco maju byt homosexuali ti, ktori musia porusovat, alebo obchadzat zakony, skryvat sa, neukazovat sa?

cairka
2. jan 2015

@andisko , ale prečo, ja aj keď nemám partnera som mohla prijať dieťa, nepotrebovala som referendum. A sama by som ho nesplodila...taká bola vraj len jedna...

andisko
2. jan 2015

@ivivaiveta lebo podla toho sa rozhodujem

libela
2. jan 2015

Nie.

smatka
2. jan 2015

@yukki jasné že by im bolo lepšie v rodine, nie je lepšie snažiť sa zlepsit podmienky v DD ako ich silou mocou pchát k homosexuálov?

matax
2. jan 2015

@heni79 pre mna nie, lebo na nabozenstve ide predovsetkym o vieru a ona dava zaklad pravidiel spravania..na etike sa vyucuju aj zaklady nabozenstiev..na nabozenstve len to jedno vybrate nabozenstvo🙂 ... Ja napr. z desatora, okrem tych bozskych prikazani, s nimi suhlasim a zijem podla nich🙂 takze to moralno je, podla mna v oboch, ale rozhodne inak

adrolka
2. jan 2015

ANO 😉

matax
2. jan 2015

@andisko take zeny ho mozu mat, umele oplodnenie..aj nahradne rodicovstvo-adopcia, pestunstvo

yukki
2. jan 2015

@smatka bolo, rovno tých 6miliónov miesto na referendum mohlo ísť na ďalšie profirodiny, podporu adopcií, pestúnstva a zrušenie aspoň jedného kamenného domova. Plus nech si osvojí dieťa každý, kto prejaví záujem a zároveň ho úrady a psychológovia uznajú za vhodného byť dobrým otcom/matkou/matkootcom/ocomamou dieťatku

stangb
2. jan 2015

@jana_eyre tak oni by ich v podstate neporušili, ani neobchádzali, lebo by nerobili nič nezákonné..ale hlavné je, že ak by naozaj chceli tak nečakajú na nejaké doťahovačky celej republiky a inak ak by som bola homo a chcela presvedčiť ľudí, že aj toto je pre tie deti v domovoch správna cesta, tak by som sa zamerala presne na také páry, ktoré majú dieťa z domova ako jednotlivec a urobila prípadne nejaké štúdiu,prieskum alebo neviem niečo čo by ukázalo, že tie deti to beru v pohode, lebo napr. ja mám práve také obavy, pre ktoré hovorím nie, že nievem či by to tie deti brali v pohode

matax
2. jan 2015

@smatka ako zmenis to, ze personal odide domov, lebo mu skonci zmena? A pride niekto iny..Ze sa neda naplnit vsetky potreby deti v domove? To sa neda. Ustav nikdy nenahradi jednu starajucu osobu alebo par

smatka
2. jan 2015

@ivivaiveta mám dve deti. Vzťah muža a muža ,ženy ženy je podľa mňa chory. Neberiem im to,necho si to nechajú na doma.Ale ťahať do takého vzťahu nevinne dieťa?

vladkamarcus
2. jan 2015

ja som jednoznacne za ANO. mam kamosku z domova. dostala sa tam tak, ze ju rodicia tyrali, hasili na nej cigarety. takze mam jazvy po tele. ptom si ju adoptovali. jej novy otec ju zacal znasilnovat. v 15 rokov z tejto rodiny usla. je teraz lezbicka ma priatelku. nasli si darcu a teraz jedna caka babo. ja im drzim palce a moc fandim.
druha kamoska je rozvedena ma syna 10r. nasla si priatelku s ktorou zije a syn je uplne super vychovany. staraju sa o neho. a pre mna su nahodou uzasna rodina. radsej dve zeny ako zena + muz ( ktory pije a tyra zenu a deti).
Ved uz v davnej historii boli homo pary. a bolo to vsetko uplne bezne. cirkev je len politika a vsetko to co kazu je zmenene ako to im vyhovuje a nie to ako to kazal Boh.

ivivaiveta
2. jan 2015

@matax tak sa ta opytam,keby si bola na smtelnej posteli,nalavo riaditelka domova a napravo homo par....co si vyberies?idem spat,ale na toto si pockam... co vam tu uz vsetkym hrabe?

smatka
2. jan 2015

@yukki nejde len o osvojovanie,ale aj o pprevenciu,aby sa tam dostali!

matax
2. jan 2015

@ivivaiveta v prvom rade, mam pribuznych, priatelov, takze verim, ze deti by sli k nim. Ded uz zazili a nedovolila by som to. Takze ten homo par by bola moznost po pribuznych a priateloch. Dobru noc🙂

yukki
2. jan 2015

@smatka no to už @matax spomínala kdesi v diskusii..... práca s rodinou pred vyňatím. plus všetko čo spomínam v príspevku vyššie, za tým si stojím.

ivivaiveta
2. jan 2015

@smatka moja,kedtxy umries,alebo ti zadrbe, tak tvoje dieta bude stale nevinne...a este su asj normalne rodiny,maju jedinacikov, babka deko umreli...a teraz co:?

smatka
2. jan 2015

@matax to že sa mení personál by nebol až taký pproblém. Aj v nemocnici sa menia a nevadí to! A čo sa týka tých potrieb,tak nad tým by sme mali polemizovať a nie riešiť homosexuálov.

cairka
2. jan 2015

@smatka , kto trávi v nemocnici mesiace, roky non-stop??? apropo o hospitalizme si tiež ešte zjavne nepočula...

ivivaiveta
2. jan 2015

@matax ja sa nebavim o personale v domove...tato tema je o niecom inom...

yukki
2. jan 2015

@smatka vadí....vadí, aj v nemocnici, ak tam s dieťatkom nemôže byť matka, ak sa nemá možnosť v prvých dňoch mesiacoch života upnúť na materskú osobu......

Nevadí to až v pionierskom tábore, kam dieťa ide s tým, že ide na desať dní a potom sa má kam vrátiť, k "svojej" osobe.
V Domove deťom nechýbajú hračky.......ani jedlo....ani oblečenie.......

matax
2. jan 2015

@smatka ja o tom NIELEN polemizujem uz dlho...
Personal v nemocnici nevychovava deti, len ich osetruje, ak su v nemocnici deti hrozi im hospitalizmus, ak nevies, co to je, tak je to stav z nenaplnenych potrieb. Aj tebe odporucujem studium diel pana Matejicka -najma tie o spomoninanych potrebach deti v ustavnej starostlivosti, o deprivacii.. ak chces najdem ti link

smatka
2. jan 2015

@ivivaiveta ty o čom tocis? Ty by si bola spokojná keby tvoje dieťa vychovávali dvaja buzeranti? Ja nie!

matax
2. jan 2015

@ivivaiveta riaditelka domova?