icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

ervenka
2. jan 2015

Poznam lesbicky par s 3 detmi (2chlapci, 1 dievca). Chceli si zalozit rodinu, tak jedna podstupila oplodnenie- 3x rovanky darca, vsetky deti su 100% surodenci. Deti su uuuuuplne v pohode, ine deti v skole neobtazuju, slusne su vychovane. Velmi zlate deti. Co sa tyka otazok- kto je tvoj otec? Odpoved- ja mam 2 maminy.Na tlacivach maminy jednoducho preciarknu kolonku "otec", napisu mama. Ze im chyba muzsky vzor a chlapci budu pozensteni? chalani chodia na fucik- muzski treneri, skaut- tiez muzi ako veduci.... Mimochodom, otec jednej z mam je knaz. Svoju dceru neodvrhol, ked dostal treti infarkt, dokonca u nich istu dobu byval. VEdu uplne normalny zivot, nemusia do sveta trubit, ze su dve zeny s detmi, presne ako hetero par nemusi trubit, ze su mama a otec. Inak, 90% omosexualov tu v Nl su uplne v pohode ludia, vedu normalny zivot, nepretrcaju sa, verejne sa neoblizuju. Dokonca niekolko osob v Nl vlade je tiez homosexualov a myslim si,ze ekonomika Nl je niekde inde ako na SVk....

andisko
2. jan 2015

@ivivaiveta ano, bavime sa o ano vs nie. ale otazka nestoji, ci byt radsej v domove ako v homosexualnej rodine. otazka je, ci bude adoptovanych viac deti, ktore by to potrebovali (=romske a starsie deti), ako keby tu moznost mali len heterosexualne pary. lebo ak ich nebude viac, tak potom ten hlavny argument PRE (lepsie byt u homosexualov ako v decaku) padol prave na hubu. a za mna je to potom NIE. ale ak niekto vie o homosexualnom pare, ktory si zoberie aj starsie, romske dieta, ktore by inak ostalo v domove, potom je to ANO.

matax
2. jan 2015

@smatka prosim ta, vysvetli mi ten tvoj prvy vzorec. Ja uz som z tejto diskusie asi zmatena, nechapem ho

cairka
2. jan 2015

@yukki , a to si predstav, že aj úd navyše je rovnakou kontraindikáciou 😉

jana_eyre
2. jan 2015

@vvrka ty si somnou niekde diskutovala? nevsimla som si..

opakujem sa zas - utocenie je len znak nedostatku argumentov.. vies, ja mam taku zalubu, rada a uz dlhe roky diskutujem, snazim sa neurazat ale stat si za svojim nazorom.. ale nemozem za to, ze niekto, kto ma nazor opacny ako ja, vidi v mojich otazkach zavadzanie a prekrucanie - bez toho aby sa snazil pochopit o com pisem..

matax
2. jan 2015

@andisko hlavny argument je 'rovnake prava'
A hypoteticky tym, ze homo pary zazivaju xenofobne spravanie, nebudu mat take predsudky prijat niecim ine dieta

janinah
2. jan 2015

@pepca28 tak mňa tých 6 mil. netrápi ani náhodou...toľko sa tu na slovensku dá ukradnúť za 5 minút a zmiznúť na súkromnom účte naveky 😠

smatka
2. jan 2015

@yukki mám najradsej ked niekto diskutuje a chytá za slovíčka. Najprv to dieťa treba splodit,aby si ho mohla vychovávať. Homosexuáli ho nesplodia.

matax
2. jan 2015

@smatka ani neplodni to nesplnaju..neplodny par ale moze dieta prijat osvojenim alebo inou formou nrs

smatka
2. jan 2015

@matax muž +žena=dieťa

vvrka
2. jan 2015

Ma bavi to, ako tu niektore zeny glorifikuju homosexualov, ako keby to boli najtolerantnejsi a najuzasnejsi ludia na svete, ktori uz len cakaju, aby si mohli pobrat vsetky cigancatka z domovov! To urcite! Sa spamatajte, v tomto sa nic nezmeni, akurat bude vacsi dopyt po peknuckych bielych detickach - aby vas to nedobehlo, vy filantropky.

cairka
2. jan 2015

@smatka , za pomoci umelého oplodnenia by minimálne lesbické páry mali rovnakú možnosť ako neplodné hetero páry 😉

ivivaiveta
2. jan 2015

@yukki dzifcence,nestiham...ucim sa popri tych vasich hlaskach...co aky ud?co vam to drbe?:
@yukki
@smatka
@vvrka ..alebo som taka zaneprazdnena,ze som si nevsimla nejaky ud??...to uz som stara tusim...

liebling98
2. jan 2015

@jasminka7 presne to isté ma napadlo, keď som tie otázky čítala. Tuším všetky sú položené tým istým štýlom. Najprv som rozmýšľala, či ten,kto ich vymýšľal, vôbec vie po slovensky. Musela som ich viackrát prečítať, aby mi došlo, akú myšlienku vyjadrujú odpovede Áno a nie. Tiež som dospela k tomu istému záveru, že ide o to, zmiasť človeka. Som rada, že nie som jediná, koho to napadlo.

yukki
2. jan 2015

Takto:
tie ženy, ktoré nežijú dnes a denne so vzorkou ústavnej výchovy resp.neprichádzajú do styku alebo nevedia si predstaviť následky ústavnej výchovy...., proste majú právo na názor, že ústav je pre deti lepší ako ich výchova čo aj homosexuálnym párom, že je lepšie pre deti vyrastať v ňom. Bohužiaľ. na vine je aj nulová edukácia národa o nenapraviteľných poruchách na detskej duši, o ústavnej deprivácii, o vplyve týrania, o poruche pripútania "ústavných" detí.....a tieto rany nemiznú nikdy, nedajú sa len tak vymazať-Už si v rodine, už teraz je dobre......
Plus tabuizovanie homosexuality - a z toho zákonite prameniaci strach.....

cairka
2. jan 2015

@vvrka , čo ich(nás?) ma dobehnúť? nerozumiem, priblíž.

andisko
2. jan 2015

@matax tak to je podla mna blbost. lebo kym u heterosexualov je to pravo na vlastne dieta (uz aj to mi znie nepochopitelne, ze to ma byt pravo), tak u homosexualov je to pravo na cudzie dieta. to je ako mat pravo zarobit si vlastny milion eur. vsetci ho tak nejako mame, ale naplni ho len ten, kto ma to, co k tomu treba. ale zaujima ma, ak napr matka lesbicka ma dieta trebars s exmanzelom/priatelom a zrazu zisti, ze je lesba.. tak ide v referende o to, aby mohlo mat dieta tuto lesbicku priatelku za oficialnu matku trebars? (detto ak sa zena lesba necha umyselne oplodnit muzom vedome, napr v bare alebo dohoda cez internet s darcom spermii apod)

ivivaiveta
2. jan 2015

@vvrka keby si sa trosku zobudila,nebolo by na skodu...pocuj, keby si bola neplodna,nemas ziadne decko, tak take ciganca, alebo mulat, cernoch, keby sa ti nukal, tak co urobis??

heni79
2. jan 2015

@tama321 Ak sa nenarodí, ako vznikne? V továrni? 😅
Samozrejme ironizujem, no už mi nad takýmito hlúposťami zostáva rozum stáť!

stangb
2. jan 2015

@jana_eyre ved zábery dávali v správach, ja som tam teda osobne nebola takže ok berme že media to radi šokujú a tak aj podľa toho vyberajú zábery...ale ten násilný spôsob ti rada odpoviem ako to ja vnímam (aby bolo jasné, že je to môj subjektívny názor) nepáčilo sa mi, že provokujú veriacich, napr. aj tým, že keď mali veriaci nejaký pochod (tuším to bolo v KE,ale už si presne nepamätám), tak oni rýchlo usporiadli tiež presne na ten istý deň to svoje, beriem to ako čisto provokáciu...dalej nepáči sa mi vyjadrovanie tej ich "hovorkyne" ktorá hned uráža a napáda veriach len preto že majú iný názor ako má on (to je fakt príklad tolerancie, o ktorej stále káže)..nedávno si dali spraviť ten bilbord pri cirkevnom gymnáziu..jednoducho povedané oni sa snažia presadiť aby boli tolerovaní, ale oni sami o tolerancii nemajú ani páru..teda aspoň nie tí, ktorí často bývajú v telke...ja poznám 3 gayov, dvaja z nich sú dokonca manželmi a sú to fajn ľudia, jeden z nich dokonca veriach,s ním sme si aj blízky,veľmi zlatý človek, a presne namiesto toho aby tá ich homo loby bola zameraná na takýchto ľudí ktorí sú medzi nami a často ľudia ani nevedia že sú iní, lebo sa správajú ako my, tak dávajú do popredia arogantných a netolerantných ľudí,ktorí v ľudoch vzbudzujú viac odpor ako pochopenie.
a co sa týka tých detí v domovoch, ak by niektorí gay veľmi túžil po dieťati z domova, tak si ho môže adoptovať aj ako jednotlivec, tu žiaden zákon v podstate ani nie je potrebný...ako som uz povedala kto chce tak ten systém sa oklamať dá vždy

matax
2. jan 2015

@smatka blbost...na sk moze dieta adoptovat aj jednotlivec, takze zas mas zly vzorec.
takto je to na sk : dieta bez rodicov+zena+ muz= rodina,
dieta bez rodicov+zena= rodina,
dieta bez rodicov+ muz= rodina
Mozu byt pridane dva vzorce, takze logicky viac nahr.rodin

jana_eyre
2. jan 2015

@vvrka ospravedlnujem sa dopredu, ze taka zavadzacka ako ja si dovoluje na teba reagovat, ale musim podotknut - zeny, ktore sa zastavaju homosexualov maju taku schopnost - vidiet farebne..
zatial co napriklad ty vidis ciernobielo..

to znamena, ze ty vsetkych homosexualov hadzes do jedneho vreca, zatial co clovek, co sa ich zastava vidi jednotlivcov, ktori by mali moznost vychovavat deti..

nikto nikde netvrdi, ze detske domovy sa vdaka homosexualom vyprazdnia..

matax
2. jan 2015

@andisko a zas, potom ani neplodni nemaju pravo na dieta..

smatka
2. jan 2015

@matax berme to tak že sú všetci ffyzicky fit.rovnaké pohlavie dieta nesplodi,tak prečo by ho mali vychovávať.

smatka
2. jan 2015

@cairka berme to tak že sú všetci ffyzicky fit.rovnaké pohlavie dieta nesplodi,tak prečo by ho mali vychovávať.

heni79
2. jan 2015

@matax Inak výber etika/náboženstvo mne osobne príde ako paradox. Lebo - náboženstavo nie je aj o etike? (aspoň by malo byť) A etika nedáva tiež nejaké morálne pravidlá, aj zlúčiteľné s náboženskými princípmi?

ivivaiveta
2. jan 2015

@jana_eyre sto bodov jani..

vladkamarcus
2. jan 2015

@kikada klobuk dole pred tebou. uplne s tebou suhlasim

mykeila
2. jan 2015

nie, nie, nie

matax
2. jan 2015

@andisko a ano, urcite ide aj o to..lenze to by sa musel ten druhy biologicky rodic dietata vzdat