Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
aj ja si myslím, že Slovensko zatiaľ na to nie je pripravené. možno bude stačiť ešte jedna generácia. aj táto diskusia ma milo prekvapila. keď budete toľké deti vychovávať k tolerancii, tak naozaj o pár rokov sa už nebudem musieť hádam zamýšľať, ako by to to dieťa z homo rodiny zvládlo v škole medzi deťmi. snáď... zatiaľ je dosť veľký pokrok, že ich ľudia začali akceptovať a doprajú im aspoň to registrované partnerstvo...
ja som proti adopcii homosexualnymi parmi, hlavne ak ide o 2 muzov.... ale aj dve zeny asi...
ONo ide o to, co to spravi s tym dietatom.... totiz urcite sa stane terčom posmechov, a pod. a to nie je dobre pre neho, nie je to " normalne", v prirode vsade su partnermi samcek a samicka a tak by to malo aj zostat.
@cecil36 Diagnóza homosexualita bola vylúčená z MKCH10 dňom 1.1.1993. V predchádzajúci edíciách bola vedená pod číslom 302.0 .K vylúčeniu došlo potom, čo aktivisti gay hnutí násilne prerušili niekoľko stretnutí APA na začiatku 70. rokov 20. storočia. Tomuto kroku nepredchádzala žiadna seriózna vedecká diskusia.
@radopp pod tym cislom bola vedena dovtedy, kym hlavy pomazane neuznali, ze tam nepatri...a tato diskusia nie je o tom, preco zaco je niekto homo, ale ci si za alebo proti,aby si homo par mohol adoptovat dieta, ktore vyrasta v detskom domove, alebo ho matka porodila a chce sa ho vzdat a pod.
@katrin21 , mne sa strašne páči ten argument , že sa deti stanú terčom posmechu...To by nik nemal prijať rómske dieťa, pretože sa stane terčom posmechu, nik by nemal prijať zdravotne handicapované dieťa, pretože sa stane terčom posmechu...a čo zdravotne postihnuté deti, čo sa narodia v biologickej rodine, ktorá sa chce o nich starať? Nedáme ich radšej do ústavu, tam budú medzi svojimi, nestanú sa terčom posmechu....
Áno, deti vedia ublížiť a posmievanie a šikana je v dnešnej dobe medzi deťmi bohužiaľ IN, lenže keď niekto chce šikanovať , tak je mu jedno, či to dieťa má okuliare, naslúchací aparát, 2 rodičov rovnakého pohlavia, "vtipné" priezvisko ... kto chce sa vysmievať, tak si nájde dôvod aj u modrookého anjelika a podľa dospelých perfektnými rodičmi...Takže ja beriem tvoje NIE adopcii, ale toto tu už viackrát padlo v diskusii, tak som cítila potrebu to vysvetliť...
ja si nemyslim,ze by homosexualne pary chceli "ine" deti ako "bezne" pary 😒
t.j.,tiez budu tuzit po bielych detoch,atd,atd....lebo keby to tak nebolo,uz teraz by sa detske domovy aspon trosku uvolnovali
a keby ze si aj vyberali IBA z detskych domovov,kolko takych deti najde domov....ved az taky brutalny pocet homosexualnych parov nie je a dalsia vec,kto moze tvrdit,ze vsetci z nich aj deticky chcu=ja poznam jeden,kt.deti nechcel,ani nechce....postaci registrovane partnerstvo
no a dalsia vec,kazdy sa tu ohana pravom na dieta=ale ved dieta nie je pravo...kolko "beznych" manzelov deti mat nemoze....a ako to riesia....cez asistovanu reprodukciu a minimalne cez detske domovy...
takze riesit tu,ze ako sa komu pomoze,ked sa schvali adopcia,atd....hmmm...asi zbytocne,sa tu hadaju dve strany
ani argument,ze jeden par je lepsi alebo horsi ako ten druhy...pretoze napr.alkohol,kadejake nasilnicke konanie nie je zavisle IBA na sexualnej orientacii
nemyslim si,ze kazdy ma na vsetko pravo,narok...vsetko je sice dovolene,ale nie vsetko prospieva a nerozumiem,preco by mal byt clovek odrazu tolerantny ku vsetkemu=bez uvazovania,jednoducho je to IN,tak nech nekracam proti prudu a som IN tiez
a uz nech som tu obvinena z paranoje....je zaujimava jedna vec: velmi zaujimave je,ze sa skoro v rovnakom obdobi,skoro paralelne riesia prava homosexualov a prava deti,ich odoberanie rodicom =aj z totalne hlupych dovodov...dokonca by som si dovolila povedat,ze rodicia uz aj na nasom malom Slovensku uz aby sa bali,co povedia vlastnym detom,nie este aby ich aj nedajboze vychovavali...a prinajmensom kricali po nich
mooozno paranoja....ale co ak nie...kto si moze povedat,ze tieto veci spolu nesuvisia,ved mnoho aktivit v historii navonok spolu nesuviselo a az po case sa dali suvislosti dokopy a bili si ludia hlavy o mur,co a ako dopustili
Az mam strach kam tato spolocnost speje ked to tu citam...hovorim NIE manzelstvam rovnakeho pohlavia a hovorim NIE adopciam deti....NIKDY! Myslite si ze to budu deti s domova??? Nie moji mili, mozu to byt aj vase deti!!!! Treba si pozriet aj nieco ine nielen spravy na markize a jojke...tak to potom aj vyzera.
@cairka je trochu rozdiel, či sa dieťaťu vysmievajú za rasu alebo okuliare - za to nemôže ani dieťa ani tí, čo ho dali na adopciu. Ale dať ho na adopciu - o tom rozhodujú dospelí, čo je vhodné a čo nevhodné prostredie, čo ho tam čaká.
Nie že by VÝSMECH okolia pre mňa bol argument proti adopcii homosexuálnym párom, ale keď sa to inak sformuluje - dieťa bude mať problém sa vyrovnať s inakosťou rodiny. Najmä také, čo bolo adoptované v staršom veku. Však máš deti adoptované vo fotoblogu, tak iste vieš, že to nefunguje tak, ako sa tu písalo, štýlom bude rado, že ho ľúbia a bude im vďačné... Hej, ak si bude môcť vybrať, pôjde k nim a možno mesiac bude žiť z vďačnosti. Ale na vďačnosti sa nedá stavať žiaden vzťah. Rýchlo pominie a príde realita.
@radopp pravda...a co tym chcel basnik povedat?
@radopp ja mam tiez pocit,ze cela maskarada a halo nie je o homosexualnych paroch....tito ludia nemaju potrebu sa takto verejne bit za vsetko,co je tu predkladane,tiez chcu zit v pokoji a klude....a my sa tu za nich hadame,ved mozno o to vobec nestoja...neviem naco tuto bublinu stale nafukovat a praveze takto im ublizovat a vecne ich pretriasat na verejnosti
a nakoniec,mozno pd rusokm pretriasania tohto PRPBLEMU sa riesi nieco dolezitejsie,co nam unika
tento sposob skryvania problemov za kadejake bubliny pouzivaju aj nasi politici,ked sa nieco velek ide ukradnut,alebo sa potrebuje trosku ponorit do tmy,pred verejnostou....vzbali sa nejaka bublina a fuka sa do nej...a my az po case zistime,ze sa nieco dialo...ale uz na to nemame dosah
Ja som určite za,ked vidím dnešné deti a ich výchovu,ako sa im rodičia nevenujú...homosexuálne páry by si deti urcite viac vážili a snažili sa.
@radopp to, ze pre teba to je nejaka deviacia nic /absolutne nic/ neznamena.. homosexualita bola zbavena statusu "deviacie", takze prehlasovat to je znak nedostatocnej informovanosti, alebo ignorantstva..
kedysi aj zemegulu povazovali za rovnu plochu.. samozrejme tvrdit, ze je zem rovna mozes stale, to ale neznamena, ze to tak naozaj je..
@terezka1947 to su take hlupe, nicim nepodlozene konspiracne teorie co tu davas. Jedina ty tu viris prach tymito demagogickymi uvahami a nahanas a siris strach....
ja nerozumiem prečo sa porovnávajjú dobre homo páry so zlými hetero pármi...v tomto je jasný víťaz homo pár..ale ak si položíme otázku čo je pre dieťa lepšie vyrastať v dobrej zdravej hetero rodine, alebo v dobre zdravej homo rodine (to v zdravej mám na mysli bez patologického správania, nasilie,alkoholizmus a pod.) tak by podľa mňa jasným víťazom bol hetero pár.
druhá vec niekto tu spomínal že hetero pár adoptoval a otčim potom dievča sexuálne zneužíval..je to hnusné, ale žiaľ to sa kľudne môže stať aj v homo rodine, kde máme istotu, že dvaja chlapi si adoptujú chlapca a nikdy sa nestane obeťou akéhokoľvek násilia? toto je jednoducho riziko pri oboch či už hetero alebo homo, takže podľa mňa tieto argumenty sú úplnou blbosťou.
ja som človek, ktorý sa snaží nájsť zlatú strednú cestu a môj postreh z tejto diskusie je taký, že tie čo ste ZA adopciu tak vyzdvihujete homo páry ako keby boli nejakí zazrační ľudia, uvedomte si, že sú to tiež len ľudia a to čo sa vyskytuje v hetero rodinách a partnerstvách, to isté sa vyskytuje aj v homo rodinách a partnerstvách...a tie čo ste radikálne PROTI používate tiež smiešne argumenty typu z doby keď sa upaľovali bosorky.
toto je ťažká téma, a sú to ťažké rozhodnutia, ja hovorím zatiaľ nie, lebo nie je preukázaný vplyv takejto výchovy na dieťa a teraz nemyslím, či by sa mu niekto vysmieval, alebo ho zneužíval, alebo by sa z neho automaticky stala gayosoba, ale ako by sa to dieťa cítilo v takejto rodine, ako by to prežívalo, ja osobne si neviem predstaviť dvoch chlapov ako si adoptujú malé dievčatko. ano sú prípady keď ostane otec na deti sám, alebo matka sama s deťmi, ale skutočne by sa toto nemalo dávať za príklad a vzor, ale naopak za vzor by sa mali dávať úplne fungujúce rodiny, to by mal byť ideál, ktorí majú ľudia nasledovať...je veľká rozvodovosť a my namiesto toho aby sme proti tomuto javu bojovali tak radšej to vyhlásime za normálnu vec a skutočné hodnoty, morálne zásady potláčame do zabudnutia a tak sa čudujeme, že tu vzniká povrchná spoločnosť, ktorej hlavným javom je sebeckosť, lebo ja chcem a preto to je takto správne, a v druhom rade materializmus.
a ako tu niekto spomínal ten gay pár ktorý je dobre zabezpečny lebo majú dobre profesné postavenie a preto sa má ich dieťa lepšie ako v klasickej rodine, tak to je fakt už úbohosť..to čo tu písali, že deťom v domovch nechýba oblečenie,jedlo a strecha nad hlavou tak to platí aj v tomto prípade, to že mu nakúpia a doprajú ešte neznamená, že sa má lepšie ako dieťa v priemerne zarabajúcej hetero rodine.
@nice202 tak prepac,ze virim prach....ale som rada,ze som nimi nazastrasila teba 😀 😀
a nemyslim si,ze jedina mam takyto nazor=to uz by som ozaj bola demagogicka 😀
napisala som iba svoj nazor a nemyslim,ze som niekoho niecim urazila....takze kde ty beries istotu,ze su to iba hlupe teorie
hmmm...minimalne ani ty nemas istotu,ze to su iba konspiracne teorie
ak mas pravo na nazor ty,mam ho aj ja
akurat,ze nepotrebujem tvoj nazor urazat 😉
@ivivaiveta Kde vidíš verše? Myslíš že sa ktokoľvek môže postaviť CIA?
@ria_zuzolova , a nie je výsmech ako výsmech? Ono každé prijaté dieťa sa musí zmieriť s inakosťou svojej rodiny. Ani my nie sme typická rodina a deti sa netvária, že by im otec nejako chýbal, áno riešili sme to a vyriešili rozhovorom. Pre dieťa je prirodzené to, kde je a s kým je... A to väčšie dieťa, ak myslíš už dieťa v období predpuberty, puberty....tak mi ukáž jedno, ktoré je spokojné vždy a vo všetkom so svojimi rodičmi 😉 V istom veku sú všetci rodičia trápni , je možnosť, že medzi mladými by bola taká netradičná rodina ešte aj plusom pre postavenie v kolektíve 😉 Toto všetko sú už len domnienky, v zahraničí to funguje už roky, ale na Slovensku sa tvárme, že všetko musí ísť v presných líniách...to tu už bolo...
Veľmi silno pochybujem, že promiskuitný sebecký narcista by si zobral z detského domova cigančátko, aby ho vychovával s ďalším zženštilým narcistom. V prvom rade sú práva dieťaťa, nie pritepleného blázna.
Je jasné že adopcie sú vojna pri slušným ľuďom.
joj..bavite ma...😀...ale v dobrom,ne ze sa tu nekdo do mna pusti...😀...este dobrych 100rokov nebudeme ako spolocnost pripravena akceptovat homosexualitu...,takze zbytocne to riesite...nie kazdy hom.par si vobec chce adoptovat dieta,a nie kazdy je na to vhodny,nepresli by ani zakl.psychologickymi testami...takisto ani nie kazdy heterosexualny par nie ja vhodny(niektorym by som nedala ani steniatko,nie to este dieta)..som za reg.partnerstva,hoc kludne aj za svadby,tu nejde o to spolocne priezvisko a somariny,ide o problemy v pripade umrtia,spolocneho majetku,vdovske...a podobne...to mi nevadi...ale no...adopcia...to je teraz zbytocne riesit...inak,logicky,dvom lesbickam aj tak nezabranite mat dieta...zariadit sa to da urcite jednoduchsie ako u chlapov..😀DDDDDD
@bejbinka nevidim na tom nic zle, ze je vytvorena diskusia s temou, kde sa ludia nezhodnu.. ja osobne na net chodim prave kvoli diskusiam a tak mi nie je vobec divne, ze sa ludia zaujimaju o nazory druhych a snazia sa o diskusiu.. a to, ze je nick vytvoreny len teraz? no a? o com to znaci?

@radopp najprv odpovedz
@cecil36