icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

radopp
3. jan 2015

@zita19 Drobný problém môže byť to čo spôsobuje neplodnosť. Nie naopak. Zbytok trápností radšej nekomentujem.

radopp
3. jan 2015

@zita19 nemáš paranoju, iba si drzá.

tinuskaha
3. jan 2015

nie

lucinocka
3. jan 2015

@zita19 vela veci sa vo svete v poslednom case deje cudnych, ktorym momentalne nerozumieme a az neskor sa ukaze pravy dovod...pozri na tie umelo vyvolane politicke konflikty, miznuce lietadla a pod. Vyssia sila velmi dobre vie, preco sa nejake spravy pustaju do sveta a aky efekt to vyvola...Je velmi dobre zname, coho sa ludia najviac boja a o co a na to treba udriet, vyvolat hysteriu a potom sa to uz siri samo...ukazat par pripadov a videii ako vytrhavaju vrieskajuce deti z ruk rodicov a odnasa ich socialka prec, mozno par realnych pripadov, aby tomu ludia viac uverili... hraju sa s nami, lebo my ludia sme taki...nikto nevie, kde je pravda- p socialkach, o ockovani, o hroznych siriacich sa epidemiach...to vie len ten prvotny zdroj co to pustil do sveta...Cely svet smeruje doprdele, vlastne tam uz davno sme...

melesmeles
3. jan 2015

@tova ano zivot medvedov je pomerne dost preskumany, skus si nieco o tom precitat, pekny den prajem 😀

sue1978
3. jan 2015

@cecil36 vajicka su zenske pohlavne bunky.... spermie muzske. Ak si zena vo svojej podstate dokaze vyprodukovat spermie a muz vajicka mozeme sa o niecom bavit.

zita19
3. jan 2015

@hanka_april kocky tu nepisu o nekompletných rodinech ale o NEFUNKCNYCH. A zial aj pri spravnom pocte jedincov a spravnom pomere pohlavia dospelých jedincov pritomnych v rodine su mnohe rodiny NEFUNKCNE a zlyhavaju vo svojej najhlavnejsej ulohe: Vytvorit podmienky aby ich deti prezili stastne detstvo, netrpeli citovou a materiálnou nudzou, mali umoznene vzdelanie na zaklade ich schopnosti, bola im poskytnura zdravotna starostlivost na urovni aktuálneho pokroku v medicine a vychovali z týchto deti samostatného zivota schopnych jedincov.

caoli
3. jan 2015

@lucinocka ano, a tie vyssie sily sa uz infiltrovali aj sem a kopiruju vykonstruovane a presne taku hrozu navodzujuce videa. a to z takeho doveryhodneho zdroja, akym je fb.
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/ked-vam-moze-slovensky-stat-odobrat-dieta-2/

zita19
3. jan 2015

@stangb absurdne v tvojom prispevku mi bolo len to, ze si upozornova len na riziko zneuzivania v homorodine. Keby si doplnila aj tych co som uviedla ja nebolo by to absurdne... Zneuzivane moze byt dieta hocikde, nie len v homorodine. Ci je v homorodine riziko relevantne vyraznejsie neviem... A kazde zneuzite dieta je tragedia, ktora sa nemala stat.

lucinocka
3. jan 2015

@caoli MK je na to vhodne forum 🙂 treba sa vzdy riadit vlastnymi pocitmi a hlavou

zita19
3. jan 2015

@radopp tak dobre, pomenuj ten drobny problem. Naouzaj ma to zaujima. Aj keby nemal byt vseobecne platny, lebo neplodnost sposobuje az prilis vela diagnoz na to aby bol jeden problem vseobecne platny. Ale aspon niekomu by to mohlo pomoct. Vsak nerob drahoty a prezrad...

zita19
3. jan 2015

@radopp drza je lepsie ako hlupa. Si mi polichotil. Dakujem.

caoli
3. jan 2015

@lucinocka ano, lenze uvedomme si, kolko ludi sa naozaj tymto pravidlom riadi. keby to tak bolo, nemaju tieto utoky ziadny zmysel a nenachadzali by tak uspesne zivnu podu.
lenze sa prave vyuziva to, ze je ovela pohodlnejsie vlastny rozum nepouzit, staci konzumovat a nasavat, vyrobit si z toho gulas v hlave a to potom vydavat za nazor.
pekne je to vidiet aj v tejto teme.

halit13
3. jan 2015

NIE

lucinocka
3. jan 2015

@caoli odjakziva boli na svete ti co viedli a ovce co ich nasledovali🙂 taky je zivot🙂

stangb
3. jan 2015

@matax no len ci je spravne rozhodovat o tych detoch v domovoch...kazdy z nas to vidi zo svojho pohladu..ty mas pocit ze 4 rocne dievcatko by skakalo od radosti ze ju beru domov dvaja cudzi ockovia...ja ked si to predstavim tak mam z toho husiu kozu...je to o pcitoch,mozno keby som sa stretla s takymi detmi a videla by som ze by to brali tak by som zmenila nazor,ale teraz mi ta predstava nahana skor strach o tie deti a oziva ochranarsky instikt. A ako som to uz spomenula v inom prispevku,mozno keby si homo loby uvedomila,ze nie vsetci,ktori su teraz proti su proti lebo ich nenavidia,alebo su netolerantni,ale je mozne ze je tam skor obava z nepoznaneho a tiez chcu pre tie deti len to najlepsie..a keby zmenila pristup a sposob ako zapadnut do spolocnosti tak by to mozno ludi oslovilo skor,ako takato ostra kampan a utoky na veriacich.

adsumus
3. jan 2015

@stangb Ja by som dala definitívne prednosť adopcii homosexuálnym párom, ktorý by mi dal lásku a finančné zabezpečenie pred detským domovom, ktorý mi do života nedá dostatok ani jedného ani druhého, nechcem sa nikoho dotknúť, len som počuvala v radiu príbeh chlapca, ktorý ide z detského domova preč a nemá veľmi kam a ani začo. ináč, ja som si nevšimla žiadnu kampan ani útoky na veriacich. 😉

cecil36
3. jan 2015

@sue1978 moj muz bol neplodny resp. mal tak znizenu plodnost, že sanca na prirodzene otehu nebola, nema pravo mat vlastne deti, kedze si nevie vypordukovat spermie, ktore preziju cestu k vajicku??

stangb
3. jan 2015

@zita19 len pre vysvetlenie ja som reagovala na pani,ktora pisala ze v hetero rodine otcim zneuzil dievca,preto som spomenula homo rodinu ze sa to zial moze stat aj tam,ze by som nezvyhodnovala homorodinu len na zaklade toho argumentu,lebo taketo veci sa zial stavaju aj v biolgickych rodinach.

zita19
3. jan 2015

@stangb aha, tak potom poriadku... Asi som nieco prehliadla. Teda urcite som nieco prehliadla. Prepac, ze som sa do teba obula

stangb
3. jan 2015

@adsumus o kampani a veriacich som uz pisala,nebudem sa opakovat

stangb
3. jan 2015

@zita19 v pohode

adsumus
3. jan 2015

@stangb niekedy je asi kampanou a utokom len obyčajné, slušné vyjadrenie opačného názoru. 😖

sue1978
3. jan 2015

@cecil36 ja ti nehovorim o tom kto ma a nema pravo.... ja hovorim o tom, ze tvoj muz je muz a bunka -spermia mu je prirodzena. Preto je normalne ze ked ste sa rozhodli pre darcovstvo spermii je to ok, pokial ty nie si muz. 🙂 myslim ze cela tato debata je o detoch a homosexualnych paroch a nie heterosexualnych paroch. 🙂

zita19
3. jan 2015

@adsumus @stangb take tu uz bolo. V 50 rokoch minulého stororcia vykrikovali komunisti: Kto nie je s nami, je proti nam. Retorika sa nezmenila, len si ju privlastnil niekto iny... 😀 😀

lenka07
3. jan 2015

Ja poviem len jedno mama nemôže biť ocko a ocko mamkou to nejde a zdravý rozum nepustí .

matax
3. jan 2015

@stangb nespravne je, ze sa nechcene deti rodia..chybajuca sexualna vychova?? Alebo nieco chybalo v tradicnej rodine, co primalo tych rodicov nezvladnut svoje rodicovstvo? Nevieme, preco zlyhali, ale zlyhali.
V druhom rade je nespravne, ze sa nepracuje s rodinami v ohrozeni, aj ked titulovanych socialnych pracovnikov je kopec..a nepracuje sa ani s rodinami, ktorym dieta odnali.. Stat plati na jedno dieta v ustave okolo'1000€ mesacne!! Tie peniaze sa daju investivat do prace s rodinami, alebo do nahradnych rodin.
Dalsia chyba je, ze deti do dnesnej doby ziju v ustavoch a nie v nahradnych rodinach, su formy nahradnych rodin, kde biologicky rodic nestraca prava a dokonca moze dostat deti spat..
Na sk mame aj profesionalne rodiny- lenze v zakone je ze v profirodine maju byt prednostne deti do 6 rokov veku, ale nie je to'tak :( Preco nie vsetky??ved profesionalna rodina je ustavna forma, odtial sa deti mozu dostat spat do biologickej rodiny aj do nahradnej adoptivnej, ci pestunskej rodiny. Pisem asi zlozito, ale inak sa neda.
Deti maju vyrastat v rodine a nie v ustave. Da sa to, len sa tomu kompetentni brania-peniaze..
Teraz k veci../ale bez toho uvodu to neslo/ ja poznam odchovancov domova a vela o tej teme citam, viem, co sposobuje psychicka deprivacia odchovancom domova, viem, ako tazko ziju bez opory. Viem, ze aj hociaka osoba, ochotna pomoct im zit bezny zivot, ma pre nich velku cenu.
Takze zas musim napisat, ze suhlasim s tym, aby to stvorrocne dievcatko slo k homosexualom, ked pren nenasli vhodnu heterorodinu.
Aliancia za rodinu je aliancia homofobne zalozenych ludi.. Nech pomoze kazdy z nich tym detom, ked sa o ne boji.. Na sk je upsvar kontrolnym organom-kontroluje deti v nahradnych rodinach. Nekontroluje ich v beznych biologickych, velmi malo pracuje s rodinami'v nudzi..
Ostru kampan robi aliancia, uz len tym, ze zneuzila formu refrenda na svoje zviditelnenie.

cecil36
3. jan 2015

@sue1978 my sme nesli do darcovskych...ale hovorim o inom. A co ked mu je prirodzena, ked je nefunkcna???

prasiatko30
3. jan 2015

@lenka07 no este aby mamka bila ocka a ocko bil mamku - to uz prechadzas do tyrania - to je ina tema - boze kebyze sa aspon gramatiku naucis

stangb
3. jan 2015

@adsumus no mozno ja vnimam slusne vyjadrenie inac...a nebudem googlit,lebo jednak som cez mobil a jednak sa mi to ani nechce ale v skratke vysvetlim...vzdy ked som pozrela spravy a bola nejaka reportaz o tejto teme alebo o tych pochodoch,a ukazali tu ich homo zastupkynu (nepamatam si jej meno a tu ich organizaciu tak sorry za pomenovanie) tak sa vzdy vyjadrovala arogantne ze to vo mne zachovalo az zlost a nechapala som ze ona kaze o tolerancii a pritom ona sama napada krestanov lebo s nou nesuhlasili.a prave preto sa cudujem ze zvolili takyto sposob osvety. A ak my mame chapat ich,tak aj oni by sa mali pozriet na vec nasimi ocami a to iste aj my a vtedy by sa mozno nejaka zhoda nasla,ale ak si kazda strana bude kricat to svoje tak sa nic nezmeni.