Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
22 strán popísaných-plné ústa reči o /anti-/tolerancii u "akožekatolíkov",
akurát druhá strana-(mám pocit, že väčšina) "liberálnych hypertolerantných, nehomofóbnych ai. dokonalých ľudí" srší empatiou a všadeprítomnou nekonečnou, neskonalou láskou voči diskutujpcim z opačného tábora...
ach jo. 😒
neviem, prečo sa to tu stále zvrháva na
-apelovanie k tolerancii u veriacich (ostatní nemusia byť ani najmenej tolerantní?)
-na xenofóbiu u oviec s vymytými mozgami z kázní (keďže väčšina tých "oviec" sa jasne vyjadrila, že voči homosexuálom nič nemá, akurát majú zásadný postoj k adopcii týmito pármi)
-na jedinú možnú variantu vyprázdnenia detských domovov (práve?) pármi rovnakého pohlavia (pričom to mizivé percento záujemcov z týchto radov žiaden veľký prevrat v tejto sfére nespraví a systém zatvárania prázdnych DD je niekde úúúúplne inde)
-na strašné ubližovanie a upieranie práv inak orientovaným ľuďom (pričom oni sami -tí obyčajní spokojní ľudia v dave- to tak vôbec nevnímajú; akurát majú pár "hlasných" trúb, ktoré niečo hlásia-nie zrovna tolerantným a priateľským spôsobom- do sveta, ale od všetkých vyžadujú prílev tolernacie),
keďže otázka bola položená úplne jasne-
súhlas s adopciou homosexuálne orientovanými pármi-áno či nie?
@maznacik007 konkretne co bolo nevhodne? Snad sa nebudeme tvarit ze vsetci ludia na svete su nadpriemerne inteligentni a studovani? Tak ako sa medzi bielymi najdu ludia s nizkym iq tak aj medzi romskymi.co je na tom na urazenie??bavime sa o detoch v domovoch,ktore zial vacsinou pochadzaju z tychto kruhov,co vsak neznamena ze nemaju potencial,ak dostanu prilezitost.treba citat s porozumenim a nevztahovat si na seba nieco co tam ani nebolo napisane.ci uz budeme zatvarat aj pred tymto oci a budeme sa tvarit ze v domovoch je vlastne 99 % deti bielych rodicov s nadpriemernou inteligenciou a vysokoskolskym vzdelanim?to tu uz potom fakt nie je o com diskutovat
Kde ste zobrali prosím Vás rovnicu: adoptovane dieta homo parom = stastne dieta ????!!!!!!!!! To referendum, resp. nejaky celoplošný prieskum sa mal robit vo vsetkých domovoch medzi detmi. Lebo očividne ich sa nikto na nič nepýtal.......oni zrejme nemajú žiadne práva.....však ich sa to ani netýka.......A posledná vec k tejto nekonečnej diskusii : To, ze niekto s niečím nesuhlasi neznamena, ze je NETOLERANTNÝ.......
@stangb citujem ta
..to som si nevycucala z prsta,zial realita je taka ze tito ludia maju problem s negramotnostou co prameni aj z ich inteligencie..to nie je ziadna urazka ani rasizmus ale realita. Ano su vynimky,ale verim ze ta cast romskeho etnika,ktora je vzdelana a ma nieco v hlave tak deti do domovov neodklada,
Nemam ale na to naladu sa dohadovat, svoje vyjadrenie som dala v prvom prispevku k tejto teme.
@maznacik007 a co bolo na tom akoze nevhodne??v romskych osadach je problem s negramotnostou a pisala som aj o VYNIMKACH,tak kde je problem??
@celasapremenim všetci sprostí ľudia... myslíš ľudí, ktorí sú za tradičnú rodinu? to by do referenda teda musela vymrieť väčšina voličov. dosť nereálne
@kamanima myslim obmedzenych ludi, ktori nedokazu prijat im nezname a nedokazu sa informovat a su predpojati a vedia dopriat stastie IBA SEBE, SVOJIM DETOM A SVOJEJ RODINE...take tie zlomyselne zavrete hlavy s predsudkami
jednoducho bezni hlupi ludia, ktorych dennodenne stretavame na uliciach slovenska
lebo ak to pomoze detom, ktore vyrastaju v decakoch bez radosti, v strachu, bez lasky, tak preco nie? ako sa to teba dotkne???
ja dufam, kvoli tym detom, ktore by mozno nasli domov, aby sa to uzakonilo
@celasapremenim nemám pocit, že ten kto je zástancom tradičnej rodiny je sebec. a ako sa to dotkne mňa? nakoľko som súčasťou nejakej spoločnosti, tak veľmi výrazne
@kamanima 🙂))) ale my to nejak prezijeme, ze teba sa to dotklo,neboj
takych situacii v historii bolo vela, hlavne, ze tie deti budu mat domov,na teba sa vysrat 🙂
si zvyknes
všetci sme zástancami tradičnej rodiny, lenže niektorí si nemyslíme, že toto referendum nejako pomáha tradičnej rodine, niektorí máme dojem, že upiera menšine právo na normálny plnohodnotný život a všetko, čo k nemu patrí a ide deliť ludí na kategorie. Občania druhej kategorie, ktorí sa nenarodili so správnou orientáciou, vy nemáte nárok nazyvať sa rodina a mať deti.
@kamanima
@celasapremenim ty si skutočne na úrovni. česť komunikovať s takouto ženou. ďakujem
som proti a basta
ťažko povedať. nie som z decáku, ani nemám rodičov teplošov. neviem čo je väčšie zlo/dobro
Rozhodne nie . Podľa mňa by to bola hrubá diskriminácia detí a obmedzovanie ich základných ľudských práv!
urcite som za to, aby aj homosexualne pary mali rovnake pravo adoptovat si dieta ako hetero pary. Rodina je tam, kde je laska, nezalezi na orientacii. Akurat ze na zadubenom Slovensku myslim toto nebude mozne 😒 😒 😒
nečítam komentáre, proste nezájem ale odpoved na otázku rozhodne NIE NIE NIE !!!!
panbickari budu vzdy proti 😖 😖 😖 😖 , ale ze farari prznia deti a znasilnuju, to je ok
@prasiatko30 ty si ale blbá oháňaš sa gramatikou a nie situáciou. Nevieš čo je rodina ? chceš zaujať ? Ja som nič take nepísala aby tu niekto niekoho týral . Ja som len chcela poukázať na správnu rodinu kde je mama,otec a šťastné deti . Tak prosím ťa zorientuj a popremýšľaj.
@horana jasne to beriem keď jeden z rodičov musí nahradiť toho druhého .keď rodinu postihne nešťastie alebo úmrtie :( . Viem ako to je ťažké ja tiež nemám mamu lebo zomrela a museli sme s otcom dohladianuť na mladšieho brata aby sa nezatúlal nesprávnym smerom a myslím že sa nám podarilo dnes je z neho vyštudovaný a ženatý hrdý chlap ☺️.
@celasapremenim tak to budu mat ,,super" priklad do zivota ked ho budu vychovavat dvaja chlapi alebo dve zeny...
@melesmeles Je to zdokumentované: medvede rovnakého pohlavia sa starajú o mláďatá. Homosexuálne sa správa minimálne tisícpätsto živočíchov - od červov po primáty.

@maznacik007 dik a sikovneho, inteligentneho 🙂 nereagujem na urazky, uz som sa to naucila