icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

macuka
5. jan 2015

@adsumus zaujímavy prispevok,myslim ze som o tom už čítala v jednej knihe...Ja mam na to nazor, že ak sa niekto dáva na vieru a do nejakých evanjelikalnych hnutí len preto aby dosiahol nejake uzdravenie, bude to vždy len ludske potláčanie...Pripady ktoré ja poznám asi neboli v tom tak hlboko, a v ich živote nastala metanoia.

mima4
5. jan 2015

@vld

este raz:
Prispevok Zuzky:
zuzulik1234 homosexualita nebola potvrdena ako prirodzena.

prispevok tvoj:
vld @zuzulik1234 ze to je neprirodzene nie je pravda...neprirodzene javy sa totiz v prirode nevyskytuju. Ale homosexualita ano.

Pises, ze to podla teba nie je neprirodzene, kedze neprirodzene javy sa v prirode vyskytuju medzi nimi aj homosexualita.
nato ti ja pisem, ze v prirode sa vyskytuje aj incest, a podobne veci, cize podla tvojej definicie v prispevku je to prirodzena vec, prirodzeny jav, t.j. normalny jav.

Ak este po tomto budes chciet vysvetlenie... tak zacnem pochybovat o tvojom IQ... lebo toto je fakt primitivna vec... co si vie vyvodit aj decko.

verra66
5. jan 2015

@macuka píšeš o dobrom Bohu(s čím súhlasím). čo myslíš, aký názor má asi dobrý Boh na homosexuálov?

vld
5. jan 2015

@lorela Dakujem 😉

adsumus
5. jan 2015

@macuka A môžem vedieť čisto zo zvedavosti aké náboženské, morálne či filozofické hodnoty vyznávaš? Ked ozančuješ homosexualitu za zverstvo.

mima4
5. jan 2015

@vld
utoky?
nikde som ta tu nenazvala klamarom, ciernotou ci co si to pisal....
Problem je ten, ze nevies si spajat veci a nerozumies co pisem a preto tu veci vysvetlujem na x krat... Nema zmysel pokracovat v dalsej komunikacii. Pristupujes k veciam emocne, nie argumentacne...

adsumus
5. jan 2015

@mima4 Ty si to opäť nepochopila. Skúsim vysvetliť.
vld píše:
neprirodzene javy sa totiz v prirode nevyskytuju. Ale homosexualita ano.

z toho vyplýva, že homosexualita je prirodzená, nakolko sa vyskytuje v prírode.

alaguema
5. jan 2015

@adsumus ak majú svoje vlastné deti, tak ich pochopiteľne aj vychovávajú. Príroda nezariadila, že homosexuáli môžu mať deti. Oni sa len odklonia od svojej prirodzenej orientácie, aby ich mali (prípadne z iných dôvod a následne majú deti). Ale homosexuál, ktorý sa hlási k svojej orientácii a žije s partnerom rovnakého pohlavia, s ním dieťa nesplodí, však. Tak by sa s tým mal vyrovnať, ako s obmedzením, ktoré prináša jeho orientácia. Ak nedokáže akceptovať toto obmedzenie, tak má možnosť zariadiť sa inak - u žien to tak aj býva, u mužov asi pomenej, ale nemal by žiadať spoločnosť, aby mu proste dala nejaké deti, lebo on má silnú potrebu vychovávať. Nad jeho potrebami sú proste potreby tých detí. Mali by byť.

macuka
5. jan 2015

@adsumus Homosexualitu povazujem za neprirodzenu formu sexualneho chovania, rovnako povazujem za chorý incest, monogamiu z hladiska duševneho zdravia, alkoholizmus, drogy...Nestitim sa tychto ludí, s tymito vecami sa proste v svedomí nestotožnujem...Je to moj slobodný výber.,

lorela
5. jan 2015

@macuka Niekto, kto tvrdil, že homosexualita je choroba, tu už bol. No a ty si jeho výrok povýšila na "emocionálnu" chorobu. Ako si dokázala zhodnotiť, či niekto v sebe, vo svojom vnútri niečo potláča a čo skutočne cíti? Úprimné a hlboké rozhovory medzi tebou a tými "uzdravenými" zrejme byť nemohli. Študovala si psychológiu? Okrajovo, predpokladám, popri štúdiu iného odboru.
.... Hmmm, áno... Verím a nádejám sa, že raz bude svet lepším miestom pre všetkých.

mima4
5. jan 2015

@adsumus genialne... a teraz si to preved napr. aj na incest a mozno to aj on pochopi 😉
diky moc! 🙂

macuka
5. jan 2015

@verra66 Miluje ich bezpodmienečne verím. Mnohí ktoré popisuju že sa Božej láske odovzdali, dokázali prijat svoju identitu...Mám jedného priatela, ktorý mi to podrobne popisoval...Takže tomu verím že je to možné, čo však nezahrnuje všetky prípady..Určite je to zložitejsie. Ludske trápenie je omnoho zložitejšie.

adsumus
5. jan 2015

@alaguema Prečo by ty si napríklad mala rozhodovať s čím sa kto má vyrovnať? Homosexuál môže mať deti, má deti a môže ich aj adoptovať, s čím by sa mal ako vyrovnať, že ty si sa rozhodla, že on nemá mať deti? No tak to by som sa veľmi divila, že sa s tým len tak niekto vyrovná. V mene zákona, občan. Vyrovnaj sa.

macuka
5. jan 2015

@lorela tvoje príspevky sú ironické, preto nemá vyznam čokolvek ti odpisovat, urobila si si závery..Najnebezpečnejší v debatách su ludia čo si z niekolkych prispevkov robia závery, ku ktorým chceli dospiet...

zuzulik1234
5. jan 2015

@vld k tym latentnym homosexualom len tolko, ze je rozdiel ich nenavidiet a rozdiel tolerovat ale len do istej miery... Zato clovek nemusi byt latentny homosexual, aby mal na to nejaky nazor, pretoze dnes uz pomaly to, co je prirodzene sa vytlaca zo spolocnosti a to neprirodzene je ' in' a kraca s dobou... takze normalneho cloveka to trochu mrzi a vytaca....

adsumus
5. jan 2015

@mima4 Nehnevaj sa, ale nemôžeš hádzať do jedného košíčka incest, kde sa ako dôsledok rodia postihnuté deti a homosexualitu. Alebo teda aj môžeš, čo sa ti len zažiada. 😀

fra
5. jan 2015

@adsumus dnes 16.33 To s prirodzenosťou a neprirodzenosťou v prírode.... Je zjavné, že nemožeme všetky javy ktoré sa v prírode vyskytujú nazvať prirodzenými, resp. nie všetky javy prebiehajuce medzi zvieratami môžeme aplikovať na ľudskú spoločnosť, to je myslím úplne zjavné- prvykrat som si to naplno uvedomila, keď naša sučka zožrala dve svoje mladé - asi boli nejaké slabé, lebo o ostatné sa už potom vzorne starala- hm, ked sa to deje v prírode, máme to teda brať ako prirodzené a normálne aj pre ľudskú spoločnosť? Myslím, že ľudia sú preto ľuďmi, že sa nesprávajú ako zvieratá. (Hoci aj to je pravda, že mnohokrát horšie ale to je už na inú debatu ☹ )

maznacik007
5. jan 2015

inak ak sa schvali zakaz adopcie resp. NRS pre homosexualov a lesbicky tak potom neviem ako sa to bude riesit s osamelými matkami a otcami, dnes si mozu dieta osvojit, ci vziat do pestunstva... potom ako budu predkladat nejake potvrdenie o tom ze nemaju inu sex. orientaciu ci ako ...

magimary
5. jan 2015

@maznacik007 bude to rovnako ako doteraz

lorela
5. jan 2015

@macuka Je to možné. Stále sme len ľudia, ktorí sa neustále učia...
Možno by si aj ty mohla pripustiť možnosť, že sa mýliš.

mima4
5. jan 2015

@adsumus podla jeho definicie, to co je v prirode je prirodzene. To suhlasis so mnou,nie?
a preco by incest mal byt teda neprirodzeny? Mozno dnesna spolocnost este nie je nan pripravena, ale mozno o 200 rokov sa budu ludia hadat, ako niekto moze byt taky netolerantny a nedovolit aby si dievca vzalo stryka a aj bratranca sucasne s tym, ze si adoptuju deti...

vld
5. jan 2015

@mima4 No dobre. Na pokus o vysvetlenie by sa patrilo reagovat rovnako. Takze aj ja este raz skusim polopate vysvetlit, ze ak poviem B, ako protiargument na A, tak to automaticky neznamena, ze suhlasim s C. Zacnem analogiou. Ak niekto nekriticky obdivuje Rusko a za vsetkym zlym vidi Ameriku, a ja mu oponujem a tvrdim, ze Amerika robi kopec dobrych veci, tak to neznamena, ze som nekriticky obhajca Ameriky a vsetko, co Amerika urobi, povazujem za ok. Presne takejto logickej chyby si sa dopustila vo svojej argumentacii, co viedlo k velmi neprijemnemu obvineniu, ze schvalujem nieco...pricom to nie je pravda. Ako inak by si ty take nieco oznacila, ak by to bolo mierene na teba? Pre mna je obvinenie bez dokazu osocovanie a klamstvo.
Takze, oponoval som tomu, ze homosexualita je proti prirode. Ale to automaticky neznamena, ze "povazujem incest a podobne veci za ok" medzi ludmi. Kapisto? A to, ze vyvratim vyrok, ze "homosexualita je proti prorode", to este neznamena, ze "homosexualitu obhajujem na zaklade toho, ze je to prirodzene". Tak ako si sa mi to snazila demagogicky podsunut. A ano, incest, kanibalizmus ap su veci bezne v prorode sa vyskytujuce. Ale na zaklade coho si vydedukovala, ze to povazujem za ok medzi ludmi? To je len primitivna demagogia, nic viac.
A ak ani po tomto nevidis svoj omyl, tak potom sa potvrdzuje, ze skutocne zamerne klames s cielom ociernit nazoroveho oponenta.
Takze znova. Kde tvrdim, ze povazujem incest a podobne veci za ok, lebo je to prirodzene. A vobec, kde tvrdim, ze homosexualitu mame tolerovat prave a len prave kvoli tomu, ze nie je proti prirode? To je len jeden z mojich dovodov, ale zdaleka nie jediny a uz vobec nie postacujuci...Som same oko...cakam na dokaz, aby som sa mohol ospravedlnit... 😉

adsumus
5. jan 2015

@maznacik007 tu je jedna odborníčka na orientáciu, tá vystaví potvrdenia. 😀

maznacik007
5. jan 2015

@magimary no to asi nie ... lebo v sucasnosti sa sexualna orientacia nesleduje ak by sa zakonom zakazala moznosti adopcie inak orientovanými osobami

aha ale teraz citam tu otazku

2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?

cize ako jednotlivec homosexual alebo lesba si dieta adoptovat moze ale nie ako par uz mi je to jasne ... ale potom nechapem vôbec preco sa toto riesi .. ved tymto sa osvojenie inak orientovanym osobam nezakazuje jedine to nemozu urobit ako par ale iba ako jednotlivec...

adsumus
5. jan 2015

@mima4 mne chytanie za slovíčka nič nehovorí, dáko. Tu je téma za 6 milionov, môžu alebo nemôžu homosexuáli vychovávať adoptované deti s rovnakým uspechom ako heťáci? tak sa jej venujme s vervou, len tie argumenty proti zatila nič moc. Zatial teda pre mna žiadny.

mima4
5. jan 2015

@vld uz som ti ho uviedla, aj adsumus nan reagovala... ona ho pochopila, ty stale hladas 😀

Preco je podla teba homos. spravanie normalne? K prirodzenosti si sa vyjadril, ze to nestaci...
hetero vztah som sa ti vyjadrila (pohlavny styk, schopnost pocat dieta, emocionalna vyvazenosti pri vychove)

macuka
5. jan 2015

@lorela nerobím si závery o Tebe milá Lorela. Učíme sa a hlavne vediet povedat prepáč, ak si niekoho v predsudkoch onalepkujeme, a pravda je niekde uplne inde...Prečo by som Ti mala hovorit, či sa mýlim? Nemohla som sa s Tebou ani poriadne zdielať o tom čo som písala, a tých mojich priateloch. Takže nemám prečo hovorit, že sa mýlim kedže moje skúsenosti boli výsledkom dlhoročného urpimneho priatelstva s danými ľudmi..Oni by ti vedeli lepšie povedať..Snád by ti nebol problém uverit im, pretože v tvojich komentárpch chýba štipka viery, v uzdravenie z homosexuality...Ak veríš že to nie je možné, utvrdila si sa len v tom,že to tak mábyt, že to je uplne normálne, a dobré a že bolo vlastne zbytočné že títo ludia sú von z toho, aj napriek tomu že su za to vdační..Pekný večer

vld
5. jan 2015

@zuzulik1234 ale to bola moja ironicka reakcia na jej diagnosticke schopnosti vo vztahu k mojej sexualite...

mima4
5. jan 2015

@adsumus ale referendum nevznika iba tak z rozhodnutia politika, ale na zaklade pozadovaneho poctu podpisov. Je to legitimny nastroj priamej demokracie. A ano, stoji nieco, s tym treba pocitat, ale jeho vyziadanie si zvolili obyvatelia tejto krajiny.

magimary
5. jan 2015

@maznacik007 si si odpovedala-
ani teraz, ani potom sa nebude skúmať sex.orientácia jednotlivcom