icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

mala_hobitka
8. jan 2015

@misscelaneous Suhlasim ze taka situacia ako si popisala nie je dobra ale podobne to moze dopadnut aj ked vychova dieta biologicka matka s novym partnerom bez osvojenia. Myslim vsak ze prave na taketo situacie existuje daco male v zakone ze je mozne dieta dat do opatery cloveku ktory sa dlhodobo podielal jeho vychove. Aspon myslim.

5katarina7
8. jan 2015

Ja som samozrejme za aby si mohli aj homosexuáli adoptovať deti a prečo by nemali?Kvôli argumentu niektorých,že si to nevedia predstaviť?
Ja mám adoptované dieťa a na ďalšie čakáme v poradovníku,ale sa neklepem od strachu,že nás náhodou predbehnú homosexuáli a dostanú skôr,a hlavne nečakáme na bielučké mimi aj keď si tu podaktoré nevedia predstaviť,že by niekto mohol chcieť aj rómske len tak sám od seba.
Ja nemám predsudky,takže doprajem deťom rodinu a je mi jedno či to budú homosexuáli,alebo hetero,to je to najmenej čo má pritom rozhodovať,hlavne sa jedná o to,aby mali rodinu.

dusika11
8. jan 2015

@adsumus no ...ja sa nemylim tuto dobu som zila...je to utok na moje pravo rodica..a mylis sa nie su to slusni ludia...myslim homo...sorry ..pracujem s nimi ..mam bratranca a sesternicu...tak vyslo...
inakost...tak by som chrakterizovala inakost vo vzutahoch inost vnimania..ono darmo tam hormony inac pracuju...
a znova tvrdim detske prava su nad pravami tychto ludi s ktorych sa teraz glorififkuje svetci.......a podme sa im ospravedlnit za inakost...
nie ..preco ok..si iny??? tak si zi svoj zivot...naco to takto vytrubovat a robit s toho modu po pripade martirov..je to ich volba.....nie moja...mensina sa ma prisposobit..a nie diktovat---ja tvrdim jedno...diskriminovani su tu..zeny pracovne...priklad???
novinarka ..robila so mnou rozhovor o duo maminkach..kde som uviedla ze viacere duo maminky vyhodili s prace ..pre castu chorobnost deti..alebo ich ani do prace rovno neprijali..na to mi prisiel email ze vsetko vyjde ale tuto vetu neschalil sefredaktor lebo predsa sa toto v nasej spolocnosti nedeje...toto nie je diskriminacia???je ..kde kedy sa stalo aby niekoho prepustili ze je gay......adopcie v zaidnom pripade nie..ja osobne si neviem predstavit aby som takto vyrastala ..ako dieta...uf

heni79
8. jan 2015

@dusika11
Pracuješ s nimi - znamená dúfam, že máš v práci kolegov, ktorí sú homosexuáli. Nie že ty máš na starosti akúkoľvek prácu s nimi.
Lebo, že ten tvoj slovný prejav je taký úzkoprsý.... Aj gramaticky, aj obsahovo.

dusika11
8. jan 2015

@heni79 gramatiku kaslem..prepac..takze ..si tak tazko sa formuju slova s vyse 20 rocnej praxe...vzdy vyjde uzky vycuc..a ak ti to vadi tak preskoc a necitaj ma.......

heni79
8. jan 2015

@dusika11
Ja sa len snažím pochopiť, čo píšeš.
Z tvojej "odpovede" zas nič nezistím.
Tak ako to je?
20-ročná prax -KDE?
A máš teda skúsenosti aj z rodiny? A aké?

vld
8. jan 2015

@dusika11
"a mylis sa nie su to slusni ludia...myslim homo...sorry ..pracujem s nimi ..mam bratranca a sesternicu..."
Ta osobna skusenost je mrcha vec...Takze ked tvoj bratranec a sesternica nie su slusni ludia, tak vsetci homo nie su slusni ludia? Ked ja poznam opacne pripady, tak ta asi nepresvedcim, lebo, samozrejme, pravdu mas ty, vsakano?

elika74
9. jan 2015

@dusika11 Myslim si, že uz si niekolkokrat vyjadrila svoj nazor jasne a zrozumitelne. 🙂 Nie si povinna kazdemu vysvetlovat podrobnosti. Na svete su proste ludia, ktorym mozes vysvetlovat a vysvetlovat a nepochopia a budu klast dalsie a dalsie otazky. Hlavne, ze chapu ine veci. Ja som tiez proti takymto adopciam. Mozme sa tu bavit spolu. 🙂

warholette
9. jan 2015

@elika74 prosim ta, a co vysvetlila? ved tu tomu nikto nerozumie a pyta si podrobnosti...

elika74
9. jan 2015

Precitaj si vsetky jej prispevky. Co tam ty nechapes? A nepis nikto, lebo to nie je pravda.

adsumus
9. jan 2015

@dusika11 Píšeš, je to ich volba. Myslíš, že my ludia si vyberáme svoju sexuálnu orientáciu? Ty si si vyberala? Lebo ja nie. A vyberá si človek aj do koho sa zamiluje?

dusika11
9. jan 2015

@adsumus no co ja poznam osobne..ano zvolili si tento styl zivota...ano styl...nie orientaciu....nasi v praci..si vytypuju cloveka..a...zacnu sa snim kamaratit---no ....zrazu som ich mala pred dverami..hovoria poda sa najest..donesu jedlo su zabavni...zacnu ovplyvnovat cloveka...ano..poznam pripady kde rpzbili manzelstvo..a otocili cloveka.....podla mna...az take vrodene to nie je...co som si vsimla..kazdy gay u nas mal ..dakym sposobom komplikovane detstvo..bud s mamkou daco otcom...prostee dosli k zaveru...ze hetero nefunguje..a pridaju sa inde..ak hovorime o vrodenej..no mam s mojho okolia pocit..ze vrodena uplne cista homo je pod,..4 percenta..ostatni..su sklamani ..a pridali sa.....nedala by som ruku do ohna..za ich orientaciu...
v tejto diskusii mi chyba ..akakolvek znalost tychto ludi od diskutujucich....vychadzate s toho ze su taki isti a normalni ..ale nie su ..su ini,,,cela tato komunita...vychova u nich by bola metuca pre deti....a ak mate takych v blizkosti..no ja by som ich priprovnala k sekte..ja ma velmi zle skusenosti.......ano a znova opakujem prerobili zmiatli cloveka..konkretne mena ..docolomansky...mal deti a zil s nimi,,,a dopadol po prevedeni majetku..vlastne ani nema hrob...risa mulera otec...,.no o tom sa nehovori...ale...to je toto..
moj bratranec ...zije s muzom..ktory ma dve deti a o deti sa vobec nestara....zapacil sa mu styl zivota..komunita....tisic milion pripadov...co poznam s praxe.......takze..oni tak milo..ale potom zacnu ziskavat cloveka...a ze vrajscientologia je nebezpecna,,...malo poznam vyslovene cistych.......

dugyna
9. jan 2015

iba par minimu percent homosexualov je naozj pravych cize od prirody a maju poruchu v mozdu..
ostatny su homosexualny preto ze je to "IN" a chcu sa niekam zaclenit...dalsi preto ze su sklamany a dalsi preto ze s slabe bovahi a niekto im k tomu dopomohol..
nehovorim ze su to zli ludia...ale ak sa tak rozhodli zit nech si tak ziju...ale neviem preco by mali zamotavat a komplikovat hlavicku malemu dietatu ..tym ze ma dvoch otcov alebo dve matky...aky je to pohlad pre dieta ktore sa vidi cmulat sa dvoch chlapov?ci zeny? a v sklolke na ihrisku a vsade maju deti matku ci otca alebo aspon jedneho..ale maju opat starych rodicov...
nenechajme si vziat tradicne hodnoty a hodnoty manzelstva a rodiny
SOM proti ich sobasom (lebo sobasit sa aj tak nechcu chcu len znicit manzelstvo ako take) a takisto som proti adopciam (dieta napr ze je heterosexula moze pod vplyvom rodicom stat naucenym homosexualom)
precitajte si clanok : http://www.hlavnespravy.sk/znepokojujuce-homose...

melesmeles
9. jan 2015

@vitazoslav to s tymi medvedmi som myslela dost nadnesene. asi si to nepochopil...a pokial sa jedna o tie klapky na ociach. nemyslim si, ze ich mam. fakt, ze ty mas iny nazor ako ja neznamena, ze ten tvoj je spravny, tak ma o nom laskavo nepresviedcaj. pekny den prajem 🙂

anaj_janka
9. jan 2015

@horana homosexuálna orientácia ma nastastie v zivote nestretla. A áno, dnes poznám Boha biblie. A ak chces poslem ti príbehy bývalých skutočných homosexuálov, ktorí sú dnes krestanmi, čiže majú nové srdce, nie zvyky a tradície a vlastná snaha byt dobrým clovekom, srdce človek sám nezmení, preto viem, čo písem, ale viem, že toto sa do úvahy dnes vobec neberie a nechce brat a ani len pocut. Len tolko 😉 maj sa pekne 🙂 🙂

anaj_janka
Autor odpoveď zmazal
anaj_janka
Autor odpoveď zmazal
anaj_janka
9. jan 2015

@warholette a povedz mi komu tie príkazy dal Boh. Nám či izraelskému národu? potom by sa mali chlapci asi aj obrezávat,nie? Prečo máš problém prijat a dôverovať Bohu, že to čo hovorí, že je to dobré?

pepca28
9. jan 2015

@anaj_janka " bývalých skutočných homosexuálov" ???..nechapem...co ako,vcera bol homesexual a dneska je co? krestan?..😀...tss...alebo farar.?..to je take "teple"miestecko,kam sa vsetci,co sa nevedia so svojou orientaciou zmierit,schovavaju...alebo sa ozenia,tlakom okolia...aj toto som uz videla...a potom su nestastni...ale ved to je kazdeho vec...:.-D...ja nechcem rypat,ani nechcem aby sa do mna niekto pustil,ale ked si precitam tuto diskusiu,a spomeniem si na mojich kamoSSov a kamoSSky,na to,ako sa spravaju a co v Zivote chcu,je mi na zaplakanie,kde nazorovo ludia v roku 2015 su...este v stredoveku?

vitazoslav
9. jan 2015

@dugyna keď sa rodičia rozvedú a potom znovu zosobášia, vtedy dieťa nemá dve matky, alebo dvoch otcov? Donedávna som pracoval ako učiteľ jeden z mojich žiakov mal tzv striedavú starostlivosť aj u otca má mamu a nevlastného súrodenca, aj u mamy má otca a nevlastného súrodenca. Dohromady má 4 dedkov a 4 babky. On nemá pomotanú hlavičku? A koľko je takých detí na Slovensku? Nepopieram, že sú medzi homosexuálmi aj takí, ktorí to majú "získané" ako sexuálne spestrenie a po dobrých skúsenostiach sa rozhodli žiť takým spôsobom, ale to neznamená, že nemajú svoje práva. Ako sa postavíš k heterosexuálnemu páru, ktorí nie sú zosobášení, ale majú deti, alebo si chcú deti adoptovať? Zaviedli sme kvôli nim právnický pojem druh/družka. Aj týmto zakážeme adopcie, spoločné zdieľanie majetku, práva na informácie o životnom partnerovi? Lebo uznáš sama to tiež nie je obraz štandardnej rodiny, keď tatko a deti majú iné priezvisko ako mamina, keď zistia deti, že ich rodičia nie sú zosobášení, nebudú chcieť nasledovať ich príklad, nie je náhodou toto skutočné ohrozenie inštitútu manželstva? Takže navrhujem, vrámci boja za rodinu, zakázať spolužitie dvoch osôb rovnakého pohlavia bez príbuzenských vzťahov žiť v jednej domácnosti a vychovávať deti, pretože ohrozujú skutočnú rodinu. Zároveň navrhujem, aby v rámci zachovania čistoty boli všetky vysokoškolské internáty rozdelené na mužskú a ženskú časť a aby bolo zabránené vzájomné navštevovanie a po uskutočnení týchto návrhov ďalej navrhujem aby manželstvo mohli uzavrieť osoby opačného pohlavia, ktorých čistý vzťah trvá najmenej rok. A ako posledný návrh každý prvý piatok v mesiaci budeme na námestí upaľovať aspoň jednu čarodejnicu... Hurá nech žije stredovek!!!

pepca28
9. jan 2015

co sa tyka adopcie,tak to asi teda zatial NIE,a nepoznam zatial ani jeden par,co by sa o to prosil..😀...ale svadba? preco nie..vsak tak ako ostatni ludia,chcu spolocne byvanie,hypoteku ...a pardon,su tu aj otazky dedicstva,vdovskeho..a podobne...nehnevajte sa,..heterosexualne pary toto vsetko ziskavaju manzelstvom...neviem co je na tom cudne,ze by sa vzali...😀

pepca28
9. jan 2015

@vitazoslav ...😀...

horana
9. jan 2015

@anaj_janka Skoda ze si tie linky co mi nahodou padnu do oka clanky neodkladam, nakolko mam aj ine dolezitejsie veci na praci, ale prave vcera som citala pribeh homo, ktory sa najprv sugestivne obratil na zhromazdeni veriacich, vzdal sa svojej orientacie, tiez to hodnotil ako zazrak, ale po nejakom case povedal inak zhodou okolnosti presne ale presne tie slova co pises a sice ze srdce clovek nezmeni a vratil sa k homo orientacii tvrdiac ze tiez poznal a zazil ziveho Boha a ze uplne jasne citi ze je aj taky milovany a prijimany ako kazdy iny clovek. Akurat ze zial s podobnymi nazormi v cirkvi narazil a uz nebol pre nich zrazu taky atraktivny ako predtym ked sa s nim dialo to co sa hodilo do pozadovanej nazorovej linie a zrazu tym co zazival a ako to citil uz nebol pohodlny a tak ti ludia ktori ho predtym velebili, ho zrazu smahom ruky zatratili. Aj tebe prajem krasny den a vela lasky. 🙂

vld
9. jan 2015

@anaj_janka Hm...esteze poznas knihu, ktoru povazujes vo svojom zivote za najdolezitejsiu a riadis sa nou, ze?
No tak si pozri tento link, najdes tam toho dost. Prijemne citanie...aj ked...mne to, co sa v tej starovekej knihe rozpravok plnych nasilia pise, vobec nezda prijemne...Ale to je vec pohladu, ze?
http://www.osel.cz/index.php?clanek=7240

cecil36
9. jan 2015

@dusika11 pracujes s gaymi? Kde ako?A ak s nimi pracuje, asi to nebude preto, ze su homosexualne orientovani....

cecil36
9. jan 2015

Vsetkym odporucam film motlitba za Bobbyho....je podla skutocnej udalosti.... http://www.csfd.cz/film/262933-modlitby-za-bobb... A ja osobne som mala dost.... 😒

selema
9. jan 2015

Registrované partnerstvo určite áno ... pri adopcii som si nie istá, skôr nie ako áno, ale ako som spomínala nie som s tým stotožnená na 100%.

cecil36
9. jan 2015

@vitazoslav a este si zabudol, ze predmanzelske sex. spoluzitie sa bude kontrolovat a kazda zena, ktora sa chce vydat musi fararovi priniest potvrdenie od gynekologa, ze je panna, najlepsie aj s foto 😀 (akceptuje sa aj spodna selfie 😝 )

dusika11
9. jan 2015

@cecil36 pracujem lebo musim..mam kolegov ...nemozem odist s prace len preto...lebo..su tam.....no a neviem ako si to myslelal ale..urcite nie ako si myslis..asi ty vyznelo to zvlastne...ano mam kolegov...v jednej brandzi...

karkana
9. jan 2015

@warholette no musím oponovať, že dieťa sa rodí so sex.orientáciou,,,neplatí to podla mňa,,,,,,,,,,,,ja čo mám známeho u toho áno, od malička je homoš,,,,dobre, zato nemôže,,,,,,,,,,,,,ale teraz čo vidím a počujem,,,,,,,rozvedení a má dve deti a má priatela a ZRAZU je z neho teplý?a aj ženy majú deti a ZRAZU v 40 zistia, že sú teplé,,,čiže neni sú od narodenia, je to trend -moda,,,,by som povedala, už ľudia nevedia čo zo sebou,,,,,takže takýto-čo sa zrazu stanú teplými-čo nato povieš? no však nech si každý robí čo chce,,,,,ale načo to pečatiť svadbou a ešte adopciou? ked bude dieťa doma vidieť dvoch otcov ako sa túlia,,,tí otcovia budú dieťaťu hovoriť, že si má nájsť čo?opačné pohlavie, skôr si bude myslieť, že to tak má byť, aj ked sa také nenarodí,,,,,,,,,,,,,