Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@vvrka odvolavat sa na matersky instinkt a matersku lasku sa mi zda v tejto teme dost scestne... Kolke matky od prirody obdarene materskym instinktom tyraju svoje deti, nestaraju sa o ne, nechavaju ich v pôrodniciach... Ten matersky instinkt je sice krasne slovne spojenie ale na to aby sa dalo nim v tomto pripade operovat ako argumentom vkus pricasto zlyhava. Aspon na moj vkus... vid vyssie
Nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie, nieco velmi zvratene .
@warholette áno, ALE keď sú oba manželia zdraví, tak to dieťa môžu mať prirodzenou cestou. ALE homosexuálny pár ani prirodzenou, ani asistovanou reprodukciou. mám taký pocit, že sa to tu začína zvŕhavať a hrať sa so slovíčkami, hľadať rôzne cesty ako mať pravdu. Jednoducho je to proti prírode a hotovo!!!!! Nemajú na to od prírody dané pohlavné orgány, ich pohlavné bunky sa NIKDY nezlúčia a nebudú sa deliť. NIKDY.
@tortelinka napr. blokovanie deti pravami "rodicov"...kopu deti sa nemoze adoptovat len preto, lebo im "matka" raz do roka posle pohladnicu 😖
@stangb a rodicovstvo je len o plodeni? to som nevedela.. ja som myslela, ze je to o vychove 😕
totiz da sa to aj tak /a ak bude nahodou niektore moje dieta homosexualne, tak mu tu moznost navrhnem/ ze sa dva pary homosexualnych ludi dohodnu, ze splodia spolu deti - dve lesby a dvaja gayovia.. deti budu mat otcov a matky - tiez to bude neprirodzene?
@jana_eyre cisto hypoteticky, keby aj homo pary mohli mat svoje deti prirodzene ako hetero, som si ista, ze aj tam by sa to stavalo, ze aj urcite percento nimi splodenych deti by koncilo v detskom domove. Minule ked som bola v parku s mojim dietatom a videla som dvoch homo chlapov, ako si fotili sefie fotky, tak som si povedala, ze veru toto by som uz v zivote druhykrat vidiet nechcela 😀
@tomiholjubavi , pohľadnica už nie je prejavený záujem 😉
ano
@matax Tak v tomto sa zhodneme. 😉 Hetero parom hadzu polena pod nohy, ked si chcu adoptovat dieta a pritom sa tu riesi vo velkom uz adopcia homo parmi. To potom budu mat zase prednost pri adopcii homo pary, len nedajboh aby nehrozila diskriminacia? Lebo teraz kazdy kto nesuhlasi s touto agendou je uz homofob, katolik (uz sa to berie ako urazka) a diskriminuje...a toto sa mi nepaci.
Ja proti homosexualom a lesbickam,nic nemam.Ked mozu uzatvarat partnerstva alebo manzelstva,dovolila by som im aj adopciu deti.Zijem v zahranici a tu sa nikto nad nimi nepohorsuje.Ludia to beru v pohode.....
Mam synovca homosexuala,viem si ho predstavit ako milujuceho otca.Poznam parik homosexualov,ktory sa o adopciu snazia.Urcite budu dobrymi rodicmi 😉
@jana_eyre ak zomrie matka a deti vychováva len otec- záleží v akom veku a od toho, či sa výchovy ujme aj stará matka alebo nejaká žena z rodiny. či bude mať ženský vzor.Mužom častejšie pomáha vo výchove širšia rodina. Myslím, si, že aj ona má problém, so vzťahom. Ale neznamená to, že nemôže byť dobrá matka. Rovnako netvrdím, že ňou nemôže byť dcéra dvoch otcov. Ale ovdovenie je prirodzené- stáva sa to, ale o adopcii niekto rozhodne.
Tým že tvrdím, že nepovažujem homosexuálne rodičovstvo za vhodné, automaticky netvrdím, že vychovávateľka je to pravé orechové. Pri vychovývateľke bude chýbať pre dieťa rovnako mužský vzor správania sa ako v rodine dvoch žien.
@andisko na sk sa caka dlho len na male deti priblizne do 12-24 mesiacov veku. Ostatne deti maju minimalnu sancu na prijatie do nahradnej rodiny. Nevie sa, kolko je na sk homosexualov, odhaduje sa 4-6%. Nie vsetci z tych odhadovanych % budu mat zaujem o prijatie novorodeneho dietata, dojcata, ci batoliatka. A zakon pise, sud rozhoduje vzdy v najlepsom zaujme dietata
Nie, rozhodne to neohrozi, nestazi proces prijatia deti do nahr.rodiny heterosexualom. Skor rastie pocet neplodnych parov..
ako som už napísala v správe vyššie, hrá sa tu so slovíčkami, rieši sa čo by bolo, keby bolo a nebolo. jednoducho to tak nie je. nie je to prirodzené,
mierne od veci, ale naozaj len mierne. Ta otaka v referende bude zniet:
„Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?“ .
Tym ako je polozena, moze tato otazka minimalne zmiast cast ucaststnikov referenda ak nie ich priamo nabadat na odpoved ANO, co by znamenalo zakaz adopcie pre homosexualne pary. Otazky v takychto zavaznych veciach sa maju klast pozitivne a nie negativne.
@andisko jezisisi, co to tu nikto nevidi?...na jednej strane placeme nad detmi v domoch,mozno niekto ani nie, sa stara o svoj piesocek...na druhej strane,keby sme mali byt sudkynami,ci sudcami a videli ste to decko v akych podmienkach zije, tak vam garantujem kazdej normalnej zene,ci otcovi by bolo milsie, dat to dieta homosexualenemu paru ako nechat ho v domove alebo na ulici...ste nikde asi neboli...to by ste ine veci vifdeli...6-rocne deti v krabici na ulici a podobne,lebo nemaju nikoho...tak ti by toho "teplého" vybozkabali a neriesili by, ci jeho adoptívneho tata alebo mamu mrda to iste pohlavie...sme na SVK, aj to chapem...ale od socializmu sme uz presli dlhu put damy...
Ja som veriaca určite nesuhlasim. Nikto sa homosexuálom nenarodí, takže tie deti by si príklad od takých rodičov mohli zobrat. A ako bolo aj písane je to proti prírode.
andisko ,ked sa to schváli, my heterači sa zacneme báť kedy nám zoberú dieťa, lebo na zadok mu nedáš, nezvýšiš hlas, lebo sa budes báť že ti ho zoberú a deti budú take drzé že to sa ešte len budeme čudovať kam sa naśa spolocnosť rúti a odtiaľ už výhybka alebo spiatočka nebude
@ivivaiveta a kde mas istotu ze teply tata dieta nestrci do tej krabice, ze ho nebude bit a nebude pit?
ja mam pocit, ze niekde sa stratila podstata tejto debaty. Myslim si, ze prava homosexuálnych parov su sice dolezite ale az druhorade. V prvom rade ide o tie nestastne DETI bez rodiny...
Ktosi mudry povedal: Ak zachrabis jeden zivot akoby si zachranil cely svet.
Takze ak po tomto referende bude zachranene len jedno dieta z mutnych vod ustavnej vychovy a dostane sa do bezpecia rodiny, hoci aj rodiny tvorenej parom rovnakého pohlavia tak to vsetko ma zmysel. A aj pre to jedno jedine dieta, ktore bude zachranene hovorim ANO
@ivivaiveta ja sa len pytam, ci realne je sanca, ze to 6rocne dieta si adoptuje ci uz homosexualny alebo heterosexualny par. neriesila som nikdy osobne adopciu, takze v tom neviem moc chodit. preto sa pytam. ze ci to nebude nahodou tak, ze sa bude zrazu viac parov "bit" o deti, ktore sa nechavaju adoptovat ako teple rozky - tj biele babatka, ak to musim takto povedat. a ci ostatne deti, ktorym by sa adopcia (=zivot v rodine, s laskou) zisla ovela viac, ako napriklad romske deti alebo starsie biele deti, neostanu tak ci tak v domove. len sa pytam, naozaj, zaujima ma to. ak niekto ma viac info ako je to s adopciami v skutocnosti.
@amelie123 a ty kde mas istotu, ze homo mama a tata ho nezderu z koze?

@matax , hrozí, vyhliadnu si tvoje dieťa a pošlú na teba juvenilnú justíciu) a vezmú ti ho, aby si ho mohli oni adoptovať 😉