icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

smatka
2. jan 2015

Chlap a žena sú nato,aby splodili dieťa. Ak sa im to zo zdravotnych dôvodov nepodarí,tak uvažujú o adopcii. Takže v žiadnom pripade nie som zato!!!!!!!! Muž a muž/žena a žena nesplodia dieťa.Tak prečo by si ho mali adoptovat.

ivivaiveta
2. jan 2015

@andisko vôbec si to nemyslim....vôbec moja..tu je pointa inde...neviem,kde zijes,ci na svk,alebo inde,ale to vôbec nie je o tom,co si myslis..

matax
2. jan 2015

@zita19 vzdy sa potesim, ked najdem aspon par rozmyslajucich a tolerantnych, neopakujucich kazne..🙂

https://www.facebook.com/pages/Povedzme-nie-nez...

zita19
2. jan 2015

@jasminka7 vsak o to tym co zadavali otazky do referenda islo. Zmiast hlasujucich. Cize za mna : Som ZA to aby bolo umoznene tymto parom adoptovat dieta ale v tom papieri budem robit krizik ku NIE, lebo nesuhlasim aby im to nebolo umoznene....

yukki
2. jan 2015

...navyše adoptívni rodičia do času a pestúnski rodičia dlhodobo sú sledovaní sociálkou, raz za polrok sa posielajú správy na súd o dieťati, úrady majú právo sa na dieťa informovať v škole, škôlke, u lekára..... sú omnoho viac sledovaní ako tisíce heteropárov s biologickými deťmi......

matax
2. jan 2015

@zita19 hm..aj ja som chcela ist vyjadrit nazor..ale nepojdem sa zucastnit volby proti ludskym pravam, vyjadrim to tym, ze tam nepojdem..aj ked inokedy volit chodim

matax
2. jan 2015

@yukki presne a verim tomu, ze nahradni rodicia homosexualne orientovani budu sledovani stale-spolocnostou

andisko
2. jan 2015

@ivivaiveta na svk. usudzujem tak podla informacii z medii a takisto podla znamych, ktori adopciu riesili. podla dostupnych info kazdy chce adopciou ziskat dieta co najpodobnejsie tomu, ktore by mali, keby mali. kde myslis, ze je pointa? spominam to preto, lebo ako hlavny argument PRE adopcie homosexualnymi parmi sa spomina, ze by detom dali ovela viac lasky ako neharmonicke (to je slaby pojem, viem) heterosexualne pary. preto sa pytam, ci naozaj sa rozsiria rady deti, ktore budu adoptovane alebo sa len bude viac ludi bit o deti, ktore by pravdepodobne na adopciu isli aj tak. ale toto by asi ukazala len prax..

yukki
2. jan 2015

@matax navyše svojimi životnými skúsenosťami aj tolerantnejší voči inakosti, takže myslím, že strach o bielych novorodencov (žeby všetky tieto ženy, ktoré ho tu vyjadrili sa chystali v najbližšej dobe si osvojiť dieťa??) je neopodstatnený.......
Tiež si myslím, že vzhľadom na postoj našej spoločnosti by dieťaťu podľa úrovne jeho pochopenia nekomplikovali spoločenský život tým, že by sa šli objímať a bozkávať pred jeho školu/triedu/kamarátov

matax
2. jan 2015

@smatka to je co za logiku??tak neplodny hetero par, ktoremu ani umele oplodnenie nepomoze mat dieta, moze adoptovat. Ale homo par, ktory splni tiez vsetky tvoje podmienky nie?

zita19
2. jan 2015

@tama321 2 z 3 homosexualov co poznam osobne, pochadzaju z hlbokoveriacich katolíckych rodin. Obidvoch rodiny odvrhli. Ci sa pokusali o ich vyliecenie neviem, ale chalani zdrhli z domu hned ako sa dalo. Mama s otcom sa k nim nepriznavaju... Ked sa taki nenarodili kto ich svojim prikladom vychoval k homosexualite? Kto bol pre nich ten vzor?

matax
2. jan 2015

@yukki jo a navyse oni zazivaju xenofobiu na vlastnej kozi, takze aj v tom budu vediet pomoct dietatu mozno lepsie, ako ten, co nic take nezazil

pepca28
2. jan 2015

nevim naco sa tu hadate...slovaci su v tomto dost pozadu a homosexualitu este asi 50rokov budu brat ako prenosnu chorobu...mna skor trapi ze 6mil.eur ide na "pichovinu" akou je referendum o nicom a o vsetkom.....to by vas malo trapit...

zita19
2. jan 2015

@matax ja tam pojdem. Kvôli tejto otazke a tej o sexualnej vychove

verra66
2. jan 2015

ak nesuhlasite s referendom v ktorom ma vacsina rozhodnut o PRAVACH! mensiny, tak sa ho nezuvasnujte! ucastou vyjadrite svoj suhlas, pretoze na zaklade ucasti sa referendum vyhlasuje za platne/neplatne. o tom, ze nie je spravne rozhodovat o pravach duhych nas historia hadam naucila dost... ja tiez chodim volit, ale tohto referenda sa ani nahodou nezucastnim.

cairka
2. jan 2015

@zita19 , raz tu na koni v podobnej diskusii padol aj názor, že homosexualita je genetická a dedičná záležitosť 😀

matax
2. jan 2015

@pepca28 s tym uz nic neurobime..kolkym rodinam sa mohlo pomoct, chorym..
Teraz ide uz len o to, ako sa ludia postavia k refrendu..ja dufam, ze bude neplatne

jana_eyre
2. jan 2015

@bejbinka ale ved nemusis mi vykat/pravidlo na mk je tykanie/..

ta "nezmyselna otazka" ktoru si mi polozila je presne ta ista, ktoru sa pytam ja teba.. zato, ze existuju ludia ktori svoje deti nechcu, nema uz nikto pravo tie deti vychovat? /homosexuali, heterosexuali - to je jedno/

je mi jasne, ze ked uz nie su argumenty tak sa utoci tym, ze vrtam.. ale trocha ta poopravim - ked niekto suhlasi, tak je ticho.. ked niekto nesuhlasi, diskutuje - nemusi urazat..

smatka
2. jan 2015

@matax Príroda to tak zariadila,že spermia oplodní vajíčko. Ak raz má clovek chuť na rovnaké pohlavie tak by sa mal zmieriť s tým že deti z toho vzorca nijak raz nebudu!!!

stangb
2. jan 2015

@jana_eyre tak pokiaľ viem rodičovstvo sa začína práve momentom splodenia a homosexuálny pár by na ten moment cakal teda riadne dlho...ano oklamať systém sa dá aj teraz ani na to nepotrebujú zákony. a co sa týka tých domovov tak pochybujem, že by sa nám zázračne rýchlo vyprázdnili, lebo tak ako hetero páry radšej čakajú na malé bábätko tak aj homo by podľa mňa preferovali bábätko, takže efekt bude minimálny, takže o čom toto je?akurát sa zvýši dopyt po bábätkách...ja osobne nemám problém s homo, rešpektujem ich, súhlasím s ich registrovanými partnerstvami, a moje deti budú vedené k tomu, aby ich prijali a rešpektovali ako každú inú ľudskú bytosť, ale nebudem im podsúvať že je to prirodzené a normálne, ale budú vedieť pravdu, že občas sa to v prírode stáva, je to odchýlka, či chybička prírody...a úprimne mne celkovo vadí len ten násilný spôsob akým sa snažia presadiť si svoje..a ešte jeden postreh..ak by sa tu nepredvádzali počas toho ich pochodu s polonahými riťami, a vulgarnymi gestami, či provokujúcim oblizovaním, tak by ich ľudia oveľa skôr a ľahšie prijali..ale takýchto homo si naozaj neviem predstaviť ako rodičov a žiaľ zatiaľ mám na nich len túto spomienku, ktorá vo mne vyvoláva odpor a odmietanie takýchto zákonov

yukki
2. jan 2015

@smatka a čo neplodné páry? Aj tým zákaz adoptovať! Ani z ich vzorca dieťa nebolo...

matax
2. jan 2015

@zita19 to je skoda..ta posledna otazka je ich tahakom na ludi.. Sexualna vychova je potrebna, doteraz maju ďeti na vyber etiku a nabozenstvo, dufam, ze to tak zostane..
Ale k veci, podla mna je sexualna vychova dolezita hlavne pre take deti, ktore s rodicmi o sexe, pohlavi a moralke nehovoria.. Ked budeme detom vstepovat,co je podla nas moralne, tak ich hocico povedane v skole neohrozi.

matax
2. jan 2015

@smatka ale predtym si pisala iny vzorec 🙂

maca_p
2. jan 2015

ono myslim si, ze na slovensku stastie priat adoptovanym detom homosexualnymi parmy nebude a to z jedineho jedneho dovodu a to je ludska hlupost, zadubenost a obmedzenost. verim tomu, ze skor, nez dieta zacne uvazovat o rodicoch, tak "kvantum" kvazi dobrakov im splechne do tvare wo co go 😝 😲

ivivaiveta
2. jan 2015

@andisko zatko,kto by viac alebo menej lasky dal tomu decku je otazne...tema bola pre a proti...ja som za...a nech tu pride hociktora zena, co denne vysedava v kostoe a nech mi povie,ze ona keby si mala vybrat medzi domovom a "TEPLOU RODINOU" tak ich da radsej do domova?...tak to by mi povedala matka pred smrtou,aby sa vyspovedala...

jana_eyre
2. jan 2015

@stangb a prosim odpovies mi kde sa tak prezentovali? /pytala som sa to uz tolkych ludi a nikto mi neodpoveda/ ja som na duhovom pride bola a nevidela som tam nikoho s holou ritou, dokonca ani s polonahou.. ani nikto nehadzal vulgarne gesta..

zas niekto, kto si duhovy pride zamiena s love parade.. je to riadny rozdiel - totiz love parade bola techno party, duhovy pride bol homosexualny pochod.. ale to sa uz opakujem..
a este mi prosim vysvetli, aky nasilny sposob pouzivaju? ja som si dodnes vsimla jedine nasilie - a to vytvara aliancia pre rodinu..

okrem toho, myslim, ze nikto netvrdi, ze by sa detske domovy vyprazdnili - mozno len strasny utopista.. ale urcite by sa pomohlo par detom - alebo tie nestoja za pomoc?

smatka
2. jan 2015

@yukki neplodnym to nedovolí zdravotný stav a nie chýbajúci úd.

ivivaiveta
2. jan 2015

@jana_eyre TO SI ANI NEMYSLIM,ZE VEDIA ,O COM HOVORIS...BACHA...

vvrka
2. jan 2015

@jana_eyre s tebou sa neda normalne diskutovat, velmi zavadzas a prekrucas.

yukki
2. jan 2015

@smatka aha....ešteže som sa dozvedela, že chýbajúci úd je kontraindikáciou k výchove dieťaťa.