Aky je váš názor na vynosenie dieťaťa inou ženou?
Ahojte !
Zaujima ma, aky mate nazor na to, ked zena alebo muz je neplodna/y, a rozhodnu sa, ze dieta im vynosi ina mama, samozrejme za peniaze. Ja osobne neviem ako sa mam k tomu stavat, da sa povedat, ze nemam na to nazor. Vyjadrite sa ..
@smovlinka uz ti jeden krat napisali, ze to nie je mozne. Kolko krat to potrebujes citat? https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/vynosim-dietatko/
keby sme aj boli v krajine,kde to legalne je, kvoli tomu, ze si kedysi brala antidepresiva, by si leganou nahradnou matkou nemohla byt.
@janula90 prirovnavat vynosenie dietata ku marihuane- heeeej top! 😨
Potom sa ale mile moje nestazujte, ze v akej otrasnej krajine zijete. Otrasnou ju robite same. Navadzate na nelegalnu cinnost. Mozete by na seba skutocne hrde.
Zijem v krajine kde je NM legalne, ale nesla by som do toho. Preco? LEbo viem ako to naozaj funguje. Mile vzdialene od americkych filmov.
Na SK to nie je legálne, matkou dieťaťa je podľa zákona tá, čo dieťa porodila, lebo ak vezmeme do úvahy umelé oplodnenie, tak často ide o bunky darcov,oni sú "biologickí rodičia". Som proti týmto "pokusom", je to veľmi komplikované aj dedičných chorobách. Vždy som chcela deti, ale zároveň si uvedomujem, že je to dar, nemôžem celkom ovplyvniť to, či ich mať budem. Tak ako iné veci v živote. Môžem ich len s pokorou prijať a vyťažiť z každej životnej skúšky maximum.
Čo sa týka náhradného materstva, myslím, že to nie je dobré pre dieťa. Ak dieťa nosím 9 mesiacov, komunikujem s ním, prežíva so mnou všetko, pozná ma po hlase, cíti, že je milované, nie je to vec. Dieťa zrazu pôrodom o toto všetko príde. Nie je možné nevypestovať si k dieťaťu citovú väzbu, ak to úmyselne neurobím, poznačím ho už pred narodením a ja nie som celkom v norme.
Celé mi to je ako matke neprijateľné. Súcitím so ženami, ktoré deti mať mať nemôžu, ale mať dieťa nie je jediným poslaním ľudského života. Opakujem, je to dar, ktorý mi je daný, nemám naň právo.Nie to psík, ktorého si kúpim. Sú hranice, ktoré by človek podľa mňa prekračovať nemal, obráti sa to proti nemu.
@marusia12 to hej, ale ona píše, že žije v krajine kde je to legalne a nie je to take ruzove. Preto sa pýtam. Zo zvedavosti.
Ja mám svoje deti. Viem aká strašná túžba je to chciet ich a nemať ich a viem aké ťažké je pustit ich z rúk, keď už ich v bolestiach porodíte. Preto si neviem predstaviť surogatne materstvo v mojom prípade. Tehotenstva mávam relatívne ok, problém by u mna nastal v momente, keby som dieťa mala pustit z rúk a dať ho novej mame...
@libawet prepáč asi som sa domotala...ja si myslím že čo sa toho týka je to všetko v hlave a ako si to človek odôvodni....prečo to robí a tak,urcite si nemyslim ze by mala co i len zhliadnuť dietatko nieto ho ešte pestovať....potom to určite zrobi traumu.....naša spoločnosť takéto veci odsudzuje a to je myslím najväčší problém
boze to sa neda ani len citat
@dankolia to sa robí mimo tela tej náhradnej matky. Vezme sa vajíčko ženy a spermie muža, umelo sa oplodnia a ak to vyjde, ten zárodok sa dá do tela tej náhradnej matky, teda do jej maternice a ona ho vynosí a porodí pre nich, lebo je to vlastne ich dieťa, ona poskytne " len " svoju maternicu. No ale u nás je to zakázané, inde, ako píše @ervenka, v NL je dovolené, ale tam sú aj iné veci legálne, napr. marihuana.
@libawet no ano, ale zase na pocudovanie aj o mariske platia dost prisne pravidla. Len o tom turisti nevedia. Pridu, chcu si zapalit a nemaju kde. A odchadzaju veeeelmi sklamani. 😅
Vo vseobecnisti sa vsade pise o mariske/ NM/ registrovanom partnerstve a o inom len A uz takmer nikto nenapise zvysok abecedy. to je potom velmi velke sklamanie. :P
@marusia12
Vôla prírody? Moja ty si celkom mimo nie? Ja nemôžem mať deti lebo mi maternicu dojebala sestrička za to že mi ako bláznivá tlačila na brucho!!!! Tak tu nepis o vôle prírody laskavo!!!
Vôľa prírody je že špinavá cigánka má 5 deti a normálna žena iba 1
Koľko máš deti ty? Isto viac ako 1 lebo by si tu zo seba nerobila sudcu!
Ja by som adopciu rozhodne nechcela veď by som ani nevedela aké dieťa si beriem aké to má gény atd
Takto mám istotu že dieťa bude mať moje gény alebo partnera ale to je vec názorov ako vidím
@janula90 tak ešte raz aj pre teba, menej chápavú... jo? Bolo to myslené tak, že kto nemôže mať od prírody deti...
Špinavá cigánka? Ahaaa....takže madam má problém sama so sebou a svojim egom. Nuž... aj by som teraz napísala, že si to zaslúžiš, keď takto nazývaš iné ženy. Či cigánka, alebo biela, je to jedno... furt je to matka. Rozumieš?
@janula90 a teda ešte raz pre teba, lebo ty evidentne ideš za svojim, hoci nevidíš, že ideš zle. Aké tvoje gény? Viackrát sa tu už písalo, že na SR nie je možné adresne darovať vajíčko... ak ty nemôžeš mať deti, to dieťa už nikdy nebude tvoje, ale tvojho partnera a inej ženy... Čiže jedine asistovanou reprodukciou, kedy dostaneš vajíčko od cudzej ženy o ktorej nebudeš vedieť prakticky nič, alebo riskneš a nájdeš na nete niekoho, kto sa buď vyspí s tvojim mužom, prípadne to poriešite striekačkou a tam je riziko, že sa ho tá babenka následne nevzdá, bude vás vydierať... hocičo. Vždy tá matka bude môcť prísť aj po 15 rokoch a chcieť dieťa nazad.... a ty si môžeš písať.
Tak skľudni hormon a vyrovnaj sa s tým, že si dopadla ako si dopadla. Každá máme niečo, nemáš čo závidieť a už vôbec nikomu nič zlé nepraj. Ak sa ti toto stalo, tak hlavne pouvažuj prečo a pouč sa z toho. Všetko sa deje pre niečo.
Ja som chápavá až moc to ty sa nevieš dobre vyjadrovať!
A moje ego je úplne v poriadku a nechápem čo tu píšeš o mojem egu keď ma ani nepoznáš !
Teraz si zrejme nepochopila ty mňa ! Až si si nevsimla že som napísala špinavá cigánka to niesu podľa mňa matky lebo iba využívajú toho že rodia ako bláznivé!
Vieš čo aj ja tebe by som priala aby si bola na mieste žien čo mať deti nemôžu ty príroda!!!
@janula90 😀 No vidíš, ani o vlastnom egu nič nevieš. A opakujem ti ešte raz a naposledy, neželaj nikdy nikomu nič zlé. Čo sa týka tvojho vyjadrenia k cigánkam, poznám ich okolo seba X a poviem ti, že majú hodnotnejší prejav ako si ty tu predviedla. O svoje deti sa príkladne starajú v rámci svojich možností. Aj tá posledná matka na lazoch kdesi na východe sa o svoje deti stará, len jej hold nebolo umožnené sa narodiť ako biela a vezie sa životom, kde ju kravky ako ty hodnotia ako špinavú cigánku? Ty musíš byť dobre primitívna vo svojom úbohom živote plnom nenávisti len preto, že sa ti niečo stalo. Tvoja enormná nenávisť ti bráni vidieť niečo pozitívne a za svoje nešťastie viníš celý svet... no ok. Časom prídeš na to, že život dáva častokrát veci za odmenu len tak, že to príde.... takto sa toho ty nikdy nedočkáš.
A ty mne nič nepraj 😀 Ja mám, čo som si v tomto živote zaslúžila, nesťažujem sa a čo príde, za to som vďačná. Nevymýšľam, nešpekulujem a určite neprajem nikomu nič zlé.... ty čo dávaš, to dostávaš. Sama sebe si zrkadlom. ČAU
Vy ste tu vetšina ako je všetko protizákonné a neviem čo a keby sa vám dačo také stane tak už by to protizákonné nebolo
Bože môj ako tu môžu byť tak bezcitne ženy ako vy!

@somavi na SR je právne dieťa tej matky, ktorá ho porodila... takže JE jej.