Anonymný pôrod a adopcia. Potrebujem istotu, že bude o dieťa postarané.
Ahojte..Mám hrozne zložitú otázku,hrozne zložitú životnú situáciu...Chcem sa iba opýtať..Chcem dať moje dieťa na adopciu.Anonymný pôrod..Kde mám istotu,že bude v dobrej rodine?Viem,že o novorodene detičky je veľký záujem,ako dlho trvá,kým sa dieťa dostane do rodiny?A vlastne ma zaujíma všetko okolo adopcie,či tu nejaká mamina čaká na dieťatko..Chcem mať pocit istoty,moje dieťa milujem a preto mu chcem zabezpečiť lepší život..Ja mu ho dať neviem....
Ahoj nechcem ťa súdiť ani nič podobné len poradiť ,kašli na muža pokiaľ máš kde bývať a co jesť čo ako výdrž ...kým bude mať dieťa dáke 2 až 2 a polroka pôjdeš do práce a nájdeš si podnájom, budeš dostávať aj alimenty sú rôzne organizácie ktoré vedia pomôcť aj s bývaním aj s prácou...dá sa čo ako keď si len zaprazenu polievku spravíš pre seba ..aby ti vydalo pre dieťa ,dakedy mali ženy po ,8 deti a vychovali čo ako strava sa dá keď krumple s maslom ,alebo polievku mám dať dieťaťu hoco sa dá aj lacno variť len nech ste najedeny,aj lacné alternatívy umelého mlieka sú ,poprípade kojit alebo aj prevarenie mlieko z obchodu čo sa týka oblečenia existuje stránka podaj dalej.sk kde darujú oblečenie a rôzne potreby pre dieťa aj pôrodné dostaneš odloz si na horšie časy,na Bazoši tiež darujú ľudia veci pre deti dá sa ...keď dáš na adopciu niet cesty späť ,pokiaľ niesi chorá smrteľne alebo bezdomovec tak je šanca,ja by som šla požiadať pomoc aj u primátora/starostu v meste/ obci kde bývaš .....ja ti držím palce a prajem zdravie....
Som chapava mila viem pochopit vsetko takze mozte pisat
@sofinaa ak Vás môžem poprosiť,už nepridavajte do tejto témy nič.Ďakujem..Pekný večer
Ok ospravdnujem sa bola som zvedawa
@sofinaa na vsetky tvoje zvedave otazky ti s radostou odpovedia na najblizsom UPSVaR, alebo aj dievcata v teme o adopcii. Po precitani tvojich reakcii v tejto diskusii ti odpoviem aspon v kratkosti. Priama adopcia na SK nie je legalna, cize nikto kto sa mieni dietatka vzdat po porode ti dieta dat nemoze. Ak si chces dietatko adoptovat treba prejst pripravou na nahradne rodicovstvo a predlozit mnozstvo potvrdenii-od lekara, vypis z registra trestov, potvrdenie o prijme, dotaznik s poziadavkami na dieta. Vyjadruje sa k tomu este mesto/obec kde byvas a pridu na setrenie aj zo socialky ci mas vhodne podmienky. Az po predlozeni vsetkych potvrdeni (ak ziadas s manzelom tak aj on musi vsetko vybavit za seba)a navstevach u vas doma mozes zacat pripravu so psychologom na urade, pripadne v niektorej neziskovke, kt. ma to akreditaciu. Az ked skonci priprava a psycholog napise zaverecnu spravu a odporuci ta ako vhodnu budes zaradena do poradovnika cakatelov, v ktorom budes cakat kym prides na rad (podla poziadaviek). Ked sa pre nejake dietatko rozhodnes cakaju ta este dalsie ukony - interakcie s dietatom v DeD , podavanie navrhov na sud , dieta musi byt najprv zverene do predosvojitelskej starostlivosti a az po jej absolvovani a sude o osvojeni bude dieta tvoje, s tvojim menom na RL, s novou identitou. Je to rozne dlha cesta, ale trpezlivost ruze prinasa. Nie kazdy ma vsak na to nervy. Vela stastia a pevnych nervov, cakatelov je stale viac a cakanie sa stale predlzuje.
@sofinaa mali sme poziadavku na dieta do 5 rokov, ponukli nam polrocnu slecnu. S novorodencom netreba velmi pocitat, tych je najmenej a hlavne tam ma matka este dlasich 6 tyzdnov na rozmyslenie, potom kym prebehne sud na zbavenie prav a osvojitelnost. Su samozrejme pripady, ze si adoptivny rodicia odnasaju novorodenca domov, ale su to hrozne nervy a strach, ze ho budu musiet vratit.
@sofinaa ako som pisala vyssie, s novorodenco to nie je jednoduche, len mizive percento deti ide do adopcie priamo z porodnice, lebo matka ma pravo zmenit nazor do 6 tyzdnov a dieta si vyziadat naspat a tiez kym sudy vyslovia osvojitelnost nieco trva. Dievcatko ktore navstevujeme my nechala mama v porodnici a kym sa vyriesili papierovacky tak ma pol roka. Kazdopadne na romske sa v poradovniku caka kratsie
a ty nepoznáš niekoho z okolia kto si chce adoptovať dieťa? Neviem či by sa dalo ,,dohodnúť,, sa, že ty si vyberieš rodinu a oni keď to odsúhlasia, dieťa si adoptujú. Takto by si aspoň videla, ako žije, či je dobre tomu dieťaťu. Aj keď na druhej strane, neviem či je dobrý nápad pre psychiku vedieť kde to dieťa je a vídavať ho. A či je to vôbec možné dohodnúť sa takto s niekým.
@jeliz59 ale veď píše, že nemá kde bývať, nemá v podstate nič

@amienne
A ked mozem sa opytat roske deti boli na adopciu boli malicki