icon

Čo sa stane so starším novorodencom v hniezde záchrany?

17. apr 2025

Hniezdo záchrany - 8 týždňové dieťa.

Ahojte, na webe sa píše
,, Do inkubátora môže matka odložiť dieťa do 6. týždňa po narodení a dať tak svojmu dieťaťu šancu na život "
Starší novorodenec sa tam vložiť nemôže? Čo sa stane potom, keď zistia, že je staršie?

tramtada31
17. apr 2025

Podla mna oni nevedia zistiť, kedy sa dieťa narodilo a či má 6 alebo 8 týždňov. Len si je to dobre premysliet.
Dokonca som niekde citala, že tuším v polsku do hniezda zachrany vložili aj 2 ročného chlapceka.

lukbe
17. apr 2025

V PL dali 2-rocné.

negymama
17. apr 2025

hej, v tom polsku to bol hrozny pripad. Este ten chlapcek bol dost vyrecny, tak aj porozpraval , ze ho tam natlacil otec a dal mu lizatko, asi aby sa dieta nebranilo. Cudacik vybrali ho aj s tym lizatkom v ruke.
Inak co sa tyka veku, 8 tyzdnove ci aj par mesacne by asi nik neriesil, ale pri takom starsom uz patra policia po rodicoch, lebo ide o tyranie dietata, hlavne psychika.

guudy
17. apr 2025

@tramtada31 urcite vedia urcit vek dietata (s presnostou +/-par dni), 2 tyzdne v tom veku je obrovsky rozdiel 🙂

kalifka
17. apr 2025

Skús požiadať o pomoc, lebo asi ju potrebuješ, ked chceš dieťatko odložiť.
Si sama na dieťa?

tramtada31
17. apr 2025

@guudy aj keď niekto prenáša? Ja som mala skoro 5 kilove dieťa, ešte si robili srandu, že je v porodnici ako jaslickar medzi ostatnými.

negymama
17. apr 2025

@tramtada31 vek sa neurcuje podla vahy, to je o reflexoch dietata, zrelosti cns, traviacej sustavy, pohyboch, reakciach.

kiki68
17. apr 2025

Myslim ze je to mozne do 6 mes, asi kym sa tam dieta bezpecne vmesti. Ale tak ked tam niekto narval 2 rocne dieta.

kiki68
17. apr 2025

Inak proces potom bude rovnaky ako u 6 dnoveho dietata, to je jedno. Oni dieta vysetria, pockaju v lehote, kde sa moze mama prihlasit este o dieta a potom je pravne volne na adopciu. Ludi, co cakaju na dieta bez problemov je ako maku. Tam cakaju stovky v poradovniku

zeldia
17. apr 2025

@lukbe v PL aj šesťročné dievcatko, oslávili s ňou šieste narodeniny a narvali do boxu. Dievcatko ale vedelo svoje meno aj adresu😊

guudy
17. apr 2025

@tramtada31 ako ti uz napisala @negymama

lukbe
17. apr 2025

@zeldia ouuuu😒

breznica
17. apr 2025

@zeldia a to ju predtým zviazali alebo čo? Akože zdravé 6-rocne dieťa napchali do babyboxu a ono sa nebránilo, nekricalo?

kiki68
17. apr 2025

@zeldia To uz musia byt fakt exoti, 6 rocne dieta povie kto je a kde byva, kde chodi do skolky/ skoly. Samozrejme proti nim moze vypovedat za asistencie socialneho pracovnika. Ale tak ked toto niekto spravi, tak tomu dietatu bude lepsie mimo takej rodiny.

deti95060810
17. apr 2025

@kiki68 v pl 2 ročné dieťa, ale majú skúsenost aj so 6 ročným dievčatkom... dokonca písali že v Pl tam našli aj 20 ročného muža - nechápem ako sa tam zmestil...

tortelinka
17. apr 2025

Trochu mi to pripomína ten vtip, že či sa zmestí do baby boxu teeneger

diewcatqoo
17. apr 2025

V tom Polsku maju hniezda zachrany ine rozmery, takze sa tam vosiel aj ten dvojrocny chlapec a pred casom tam vliezol aj nejaky ozraty 20 rocny chalan.
Ja si odvtedy robim srandu z toho mojho predpubertalneho dietata, ze ked ma bude hnevat, pojdeme na vylet do Polska.

zeldia
17. apr 2025

Mala to aj markiza aj joj v septembri 2024 https://www.cas.sk/spravy/zahranicne-spravy/do-...

5katarina7
17. apr 2025

@tramtada31 Ja mám dcéru z hniezda záchrany a dátum narodenia určili plus mínus jeden deň.

palicka
17. apr 2025

Myslím, že tu neide o váhu dieťatka, ale o právne následky. Podľa mňa (ale to b vedeli právnici) so 6 týždňov beztresne, neskôr sa to už asi bwtkw ako opustenie blízkej osoby

hiro
17. apr 2025

@diewcatqoo No hej, zmestia sa a strašiť sa ich dá ale títo starší už nabonzujú kto ich tam zatvoril.

tom_i
17. apr 2025

Podstatné je, aby sa spustil alarm a dieťatko dostalo svoju šancu 2 týždne hore dole

diewcatqoo
17. apr 2025

@hiro nastastie, to moje dieta zatial este nevie, ze z toho mozu byt nasledky pre rodica 🙂

ahhola
17. apr 2025

To ako mas baby nad 8.tyzdnov a planujes ho tam vopchat, ci preco sa pytas❓❓❓hz ste vsetci zabudli, ako na kramaroch chodili vsetci okolo babyboxu a bola tu uz par dni, neviem ci nie mesiac... rakva❓výtiahli odtial dieta v rozklade? Ked nechces svoje dieta, "zabudni" ho na upsvare, alebo inom bezpecnom mieste. Babybox je nebezpecne zariadenie a priestorovo male, aby tam necpali deti cez rok. Uz len cakam, kedy tam najdu dochodcu. 🚩

maya_hi
19. apr 2025

Tu skôr ide o právne následky. Pri starších deťoch je to už trestný čin.

prasiatko30
19. apr 2025

Beru aj 16r?

any_soj
20. apr 2025

@maya_hi ono je to každopádne možné len u detí, čo sa narodili doma, svojpomocne. Lebo inak by predsa museli tí ľudia vedieť vysvetliť, čo sa s ich dieťaťom stalo, kde je (keď už má napríklad pediatra...). Inak by ich mohli obviniť z vraždy a podobne. Preto pri staršom sa to nedá takto, lebo veď nemôže len tak zmiznúť zo dňa na deň.