Čo sa stane so starším novorodencom v hniezde záchrany?
Hniezdo záchrany - 8 týždňové dieťa.
Ahojte, na webe sa píše
,, Do inkubátora môže matka odložiť dieťa do 6. týždňa po narodení a dať tak svojmu dieťaťu šancu na život "
Starší novorodenec sa tam vložiť nemôže? Čo sa stane potom, keď zistia, že je staršie?
V PL dali 2-rocné.
hej, v tom polsku to bol hrozny pripad. Este ten chlapcek bol dost vyrecny, tak aj porozpraval , ze ho tam natlacil otec a dal mu lizatko, asi aby sa dieta nebranilo. Cudacik vybrali ho aj s tym lizatkom v ruke.
Inak co sa tyka veku, 8 tyzdnove ci aj par mesacne by asi nik neriesil, ale pri takom starsom uz patra policia po rodicoch, lebo ide o tyranie dietata, hlavne psychika.
@tramtada31 urcite vedia urcit vek dietata (s presnostou +/-par dni), 2 tyzdne v tom veku je obrovsky rozdiel 🙂
Skús požiadať o pomoc, lebo asi ju potrebuješ, ked chceš dieťatko odložiť.
Si sama na dieťa?
@guudy aj keď niekto prenáša? Ja som mala skoro 5 kilove dieťa, ešte si robili srandu, že je v porodnici ako jaslickar medzi ostatnými.
@tramtada31 vek sa neurcuje podla vahy, to je o reflexoch dietata, zrelosti cns, traviacej sustavy, pohyboch, reakciach.
Myslim ze je to mozne do 6 mes, asi kym sa tam dieta bezpecne vmesti. Ale tak ked tam niekto narval 2 rocne dieta.
Inak proces potom bude rovnaky ako u 6 dnoveho dietata, to je jedno. Oni dieta vysetria, pockaju v lehote, kde sa moze mama prihlasit este o dieta a potom je pravne volne na adopciu. Ludi, co cakaju na dieta bez problemov je ako maku. Tam cakaju stovky v poradovniku
@tramtada31 ako ti uz napisala @negymama
@kiki68 v pl 2 ročné dieťa, ale majú skúsenost aj so 6 ročným dievčatkom... dokonca písali že v Pl tam našli aj 20 ročného muža - nechápem ako sa tam zmestil...
Trochu mi to pripomína ten vtip, že či sa zmestí do baby boxu teeneger
V tom Polsku maju hniezda zachrany ine rozmery, takze sa tam vosiel aj ten dvojrocny chlapec a pred casom tam vliezol aj nejaky ozraty 20 rocny chalan.
Ja si odvtedy robim srandu z toho mojho predpubertalneho dietata, ze ked ma bude hnevat, pojdeme na vylet do Polska.
Mala to aj markiza aj joj v septembri 2024 https://www.cas.sk/spravy/zahranicne-spravy/do-...
@tramtada31 Ja mám dcéru z hniezda záchrany a dátum narodenia určili plus mínus jeden deň.
Myslím, že tu neide o váhu dieťatka, ale o právne následky. Podľa mňa (ale to b vedeli právnici) so 6 týždňov beztresne, neskôr sa to už asi bwtkw ako opustenie blízkej osoby
@diewcatqoo No hej, zmestia sa a strašiť sa ich dá ale títo starší už nabonzujú kto ich tam zatvoril.
Podstatné je, aby sa spustil alarm a dieťatko dostalo svoju šancu 2 týždne hore dole
@hiro nastastie, to moje dieta zatial este nevie, ze z toho mozu byt nasledky pre rodica 🙂
To ako mas baby nad 8.tyzdnov a planujes ho tam vopchat, ci preco sa pytas❓❓❓hz ste vsetci zabudli, ako na kramaroch chodili vsetci okolo babyboxu a bola tu uz par dni, neviem ci nie mesiac... rakva❓výtiahli odtial dieta v rozklade? Ked nechces svoje dieta, "zabudni" ho na upsvare, alebo inom bezpecnom mieste. Babybox je nebezpecne zariadenie a priestorovo male, aby tam necpali deti cez rok. Uz len cakam, kedy tam najdu dochodcu. 🚩
Tu skôr ide o právne následky. Pri starších deťoch je to už trestný čin.
Beru aj 16r?
@maya_hi ono je to každopádne možné len u detí, čo sa narodili doma, svojpomocne. Lebo inak by predsa museli tí ľudia vedieť vysvetliť, čo sa s ich dieťaťom stalo, kde je (keď už má napríklad pediatra...). Inak by ich mohli obviniť z vraždy a podobne. Preto pri staršom sa to nedá takto, lebo veď nemôže len tak zmiznúť zo dňa na deň.

Podla mna oni nevedia zistiť, kedy sa dieťa narodilo a či má 6 alebo 8 týždňov. Len si je to dobre premysliet.
Dokonca som niekde citala, že tuším v polsku do hniezda zachrany vložili aj 2 ročného chlapceka.