icon

Dali ste priezvisko priateľa dieťaťu?

any_soj
13. okt 2025

Dali ste priateľovo priezvisko dieťaťu?
Len ma zaujíma, že ženy, ktoré ste tak urobili, tak čo bolo dôvod? Kto to navrhol, a podobne?
Máme syna v pestúnskej starostlivosti, priezvisko má iné ako my, a je pre mňa dosť čudné, keď ma niekde u lekára, v škole a podobne volajú tým jeho priezviskom, že pani ".....". Dosť dlho mi trvalo si na to zvyknúť a reagovať na to. Tak mi napadlo, že niekto to tak dobrovoľne urobí a rozmýšľam, že prečo 🙂 Ak máte chuť sa podeliť.

Strana
z2
anonym_3e8014
13. okt 2025

Ano, obe deti maju priezvisko po partnerovi. Sme spolu 15 rokov. Je skvely otec… sme zasnubeni nejaky ten piatok. Ale ja tieto veci neriesim. A nevadi mi, ze mam ine priezvisko 😆 to su pre mna absolutne nepodstatne veci 🤷‍♀️

jana_eyre_2
13. okt 2025

Áno, prvý syn sa nám narodil v čase keď sme ešte neboli zobrati.. keďže sme vedeli, že raz sa budeme musieť prekonať a mať svadbu, dala som dieťaťu logicky meno po otcovi, pretože o cca dva roky som sa tak volala už aj ja.. avšak, nikdy mi neprišlo divné že sa volám inak ako syn.. keď som bola v pôrodnici, tak mi aj tak vraveli "mamička" takže to bolo jedno.. neskôr som to nikdy neriešila.. priezvisko je len priezvisko..

katusik456
14. okt 2025
@anonym_58700b

@katusik456 nikto ti tu spokojnost predsa neberie, aj ked tvoja reakcia skor svedci o tom, ze si sa v tom prispevku nasla. Ktovie, ci by si tak ochotne dala dietatu jeho priezvisko, keby nebola v hre mozna svadba 🙂

@anonym_58700b ach jaj, najmúdrejší anonym na svete, ktorý ma tak dobre pozná 🤣. Nikde som sa nenašla. Nemusíš sa starať do našej svadby 😀Už ti je lepšie? Aspoň keby si mala “gule” nebyť anonymná

katusik456
14. okt 2025
@anonym_58700b

@katusik456 nikto ti tu spokojnost predsa neberie, aj ked tvoja reakcia skor svedci o tom, ze si sa v tom prispevku nasla. Ktovie, ci by si tak ochotne dala dietatu jeho priezvisko, keby nebola v hre mozna svadba 🙂

@anonym_58700b a hej dala by som jeho priezvisko aj tak, keby sme nemali naplánovanú svadbu, zasnúbení sme boli skôr, milujem ho, je otec môjho dieťaťa, čo viac 🙂

dota6
14. okt 2025
@any_soj

@dota6 ja som na svadbe išla podpisovať, a vtedy mi napadlo že to akože už novým priezviskom sa mám podpísať??! :D A som zrazu zostala úplne zmätená, že neviem, ako sa taký podpis robí :D

@any_soj pre mňa je to stále zrada, to nové priezvisko :D tento krok som neprehodnotila asi dostatočne. Teraz keď nad tým uvažujem, mohla som si nechať svoje meno. Ale už je neskoro. 😹

1angelika
Autor odpoveď zmazal
pribinak
17. okt 2025
@1angelika
Odpoveď bola zmazaná

@1angelika ty si odveci cely jak si.

1angelika
Autor odpoveď zmazal
pribinak
17. okt 2025
@1angelika
Odpoveď bola zmazaná

@1angelika ja sa čudujem sama sebe že ti vôbec odpovedám
Tá téma sa volala uplne ale úplne inak. Tá otázka bola priamo v nadpise

Už mi ani viac nepis ty odveci

1angelika
Autor odpoveď zmazal
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
1angelika
18. okt 2025
@pribinak

@1angelika ja sa čudujem sama sebe že ti vôbec odpovedám
Tá téma sa volala uplne ale úplne inak. Tá otázka bola priamo v nadpise

Už mi ani viac nepis ty odveci

@pribinak ok, ďakujem za vysvetlenie, tak prepáč. Stáva sa tu často,že si ani neprečítajú čo sa vlastne mamička pýta...

rybkoava
6. nov 2025

V rodine len negatívne skúsenosti. V jednom prípade to skončilo svadbou, takže nakoniec mali všetci rovnaké priezviská. V druhom to skočilo súdom o zmenu priezviská deti, na priezvisko matky. Súd vyhovel matke. Ale obydve ženy mali väčšinou ten problém, čo aj Ty. Ja som chcela deti po svadbe, no ak by sa "pritrafilo" skôr,
tak by dostalo moje priezvisko alebo by sme sa zobrali narýchlo, bez plánovania svadby dopredu.

anonym_305bfa
6. nov 2025

@any_soj dala lebo mi slubil svadbu zo svadby nic nebolo a presne zažívam veci ako u.lekara a inde takže teším sa ze od nového roku bude môcť mat dieta dve priezviska

anonym_036338
6. nov 2025
@anonym_305bfa

@any_soj dala lebo mi slubil svadbu zo svadby nic nebolo a presne zažívam veci ako u.lekara a inde takže teším sa ze od nového roku bude môcť mat dieta dve priezviska

@anonym_305bfa a čo zažívaš?

Strana
z2