Dovolia nám adopciu, keď mám bipolárnu poruchu?
Zdravim vás 😔 Som na dne... O dieťa sa s partnerom snažíme už 4 roky neúspešne a bolo nám povedané, že vlastné dieťa pravdepodobne nebudeme mať nikdy. Chceli sme, že si aspoň adoptujeme bábätko, lenže kvôli bipolarnej poruche mi možno nebude dovolené ani to. Čo myslíte? Raz tu už niekto zakladal podobnú tému a tam každý písal že to nie je s touto poruchou možné. Je to skutočne tak?
@akart Tak ja to asi také vážne nemám...aspoň zatiaľ. Hospitalizovaná som bola len raz a pracujem...nechcem ID
Samozrejme. Pokial sa ti da pracovat je to velmi dobre. Bohuzial ja nezvladam. A drz sa nech sa ti dari.
@akart Mne keď nebolo v nejakom zamestnaní dobre, tak som dala výpoveď a našla si za nejaký čas druhú.
@akart Aj tebe nech sa darí 💙
Držím palce vo všetkom 🤗
Este aj toto je cesta https://tvojbuddy.sk/
Pozri si to, myslis ze je tam jednoduchsi proces ako pri adopci.
@sono2 Tak potom ty nemáš ani šajnu o čom to je. Prepáč ale je to iné ak má muž, čo buďme úprimne väčšiu hormonálnu záťaž a všetko znesu matky. Ty z tej ublíženej pozície lebo si si vzala takého chlapa máš dojem, že je to ok. No nie je. Autorka je zaslepena. A ano, ja prvá budem stáť ak bude niekde podpísať aby mali deti iba ľudia, ktorí na to majú psychické zdravie a zázemie atď. Lebo tu chce mať dieťa každý blbec, ale potom vychovávajú ďalšie deti s traumami, problémami apod. To nie je sranda.
A pri všetkej úcte, som si istá, že tvoj muž bude musieť raz brať opäť lieky ak budete chcieť žiť normálne. Taký je život s bipolarkou a nie je správne sa tu tváriť, že je ok odporúčať dieťa niekomu kto neberie lieky, argumenty nevnima a ešte zadrie, že ok idú si spraviť vlastne decko... Ktoré zdedi pravdepodobne tiež nejakú bipolarku, keďže tvrdí, že to majú geneticky apod. Toto je fér voči tomu dieťaťu? Radšej aby nemala vlastné a najlepšie žiadne.
@sono2 Viem čo to je mať v blízkosti viacero ľudí, aj z toho hľadiska, že priateľ je psychiater, takže pohybujem sa medzitým to už dlho. A nejakú psych diagnózu mám, ale diametrálne inú akú má slečna... A deti nemám, lebo ako som písala, na dieťa treba viac veci než len peniaze a bývanie.
Proste je super, že tvoj muž aktuálne funguje bez liekov, no pri všetkej úcte, nemusí to tak byť stále. Bohužiaľ tu je to bremeno žien si myslím. Je tu viac žien, ktoré majú psych. problémy a aj by som niekoho menovala... Ale nebyť toho že majú manžela, ktorý sa stará plus rodina tak deti by bohvie ako skončili.
Vieš autorka to vidí takto, no pre mňa bipolarni ľudia musia mať veľkú oporu v rodine a blízkych. Ale čo ak sa rozide s mužom? Dostane zas psychozu, dieťa potrebuje stabilitu a takýto človek tomu dieťaťu to poskytnúť nevie. Veď tie príbehy žien, ktoré si to zažili z pozície dieťaťa... To je tak smutné...
@sono2 Ale áno môžem. Nie je to chladné!
Nie je správne mať dieťa ak dieťa je pohadzovane kade tade, matka je fetacka, otec alkoholik, ale chcú dieťa lebo ONI CHCÚ. Áno, sú to blbci (použila by som aj iné výrazy keby mi za to nehrozil ban). Tie rôzne individua, ktoré nevedia sa postarať ani o seba, ale hor sa plodiť deti? To je všetko tak veľmi nezodpovedné, že pre mňa takíto ľudia sú ešte slabo povedané blbci.
Chcieť niečo a mať na to, sú 2 rozdielne veci...
Ludia, ktory nemaju dieta, si neuvedomuju ake su to starosti a stres. Pri detoch nikdy nic nie je idealne. Vazne si trufas na vychovu? Ved je kopa manzelstiev bezdetnych a manzelia pekne ziju. Maju psika, venuju sa neteriam a synovcom, alebo konickom.
@dankuk A ty si vieš predstaviť nemať celý život deti a ani vnúčatá?
Chodila som s chlapom, kt.mal taku istu diagnozu ako ty a nastastie som dostala rozum a ukoncila som to, lebo inak by som na tej psychiatrii skoncila asi aj ja.
Tiez som zena, a keby mam deticky a schopneho chlapa-dobraka a dobru rodinu , urcite by som bola nadsena, ale vychadzam zo svojich moznosti (a nie, nemam psych.diagnozy) a deti nemam, takze ano - viem si to predstavit.
Sucitim s tebou, ale keby som tebou, tak urcite by som tak netlacila silo mocou sebecky na splnenie tvojho sna, kt.sa moze (nemusi ale moze ci uz kvoli genetike alebo kvoli tvojim pripadnym hospitalizaciam v buducnosti) skoncit zle.
Ešte sa uvidí. Preberiem to spolu s psychiatričkou a psychológičkou... Ak sa mi to nepodari nijako, že ani adopciou ani prirodzene, tak som rozhodnutá ísť na nejaké kurzy a skúsiť deti aspoň opatrovať alebo hocičo... Brat, čo má dcéry, tak som s nimi snažím byť čo najviac, ale keďže bývajú ďaleko tak sa to nedá až tak často...
Si veľmi statočná 😊
Snad ti dopraju

Ja k bipolarke len tolko. Liecim sa uz 22 rokov a som kvôli tomu na plnom ID. Lieky pravidelne uzivam. Za ten cas som bola presne 18x hospitalizovana co mi urobilo bez rodiny presne rok a pol a 19 dni. Chapes? Bez deti a manzela......